Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjevai bronzas medaļa Baku "Golden Grand Prix"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjevai bronzas medaļa Baku "Golden Grand Prix"
Anastasija Grigorjeva uz pjedestāla Azerbaidžānā
Foto: awf-az.org

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākā sportiste Anastasija Grigorjeva šodien Baku "Golden Grand Prix" sāka ar divām uzvarām un iekļuva pusfinālā, kur pamatīgi zaudēja šī gada pasaules čempionāta bronzas medaļniecei. Turpinājumā mūsu sportiste uzvarēja bronzas finālā.

Pirmajā mačā pretī bija divkārtējā junioru Āzijas čempione Ajana Genpei (Japāna). Sākumā notika izlūkošana, bet pēc minūtes japāniete saķēra daugavpilietes kāju un noformēja divus punktus. Mūsu sportiste atspēlējās pēc pusminūtes (2:2). Otrā perioda sākumā japāniete uzbruka atkal, un daugavpiliete izkāpa ārpus laukuma (2:3). Pēc pusminūtes mūsējā atbildēja ar pretinieces izgrūšanu no laukuma (3:3), pēc dažām sekundēm vēlreiz tas pats (4:3). Sākoties pēdējai minūtei, vadību pārņēma japāniete. Pretiniece gan izskatījās manāmi sagurusi, līdz ar to Grigorjeva spēja atbildēt salīdzinoši viegli (6:5). Atlikušajās divdesmit sekundēs japāniete izmisīgi uzbruka un 2 sekundes pirms cīņas beigām izgrūda Latgales sportisti ārpus laukuma (6:6). Latvijas puse iesniedza protestu, kas tika apmierināts, līdz ar to mačs noslēdzās ar 6:5 par labu Grigorjevai.

Otrajā mačā tika plānota pērnā gada pasaules čempione Jūlija Tkača (Ukraina), taču starta cīņā viņai kāju priekšā aizlika nigēriete Blesinga Oborududu, kura nestartēja šī gada pasaules čempionātā, jo priekšroku deva Āfrikas spēlēm, kur izcīnīja zelta medaļu. Pirmo periodu pret afrikānieti Grigorjeva noslēdza ar pozitīvu rezultātu (6:4). Otrajā periodā nigēriete draudīgi pietuvojās (6:5), bet tad mūsu sportiste veica divu punktu gājienu (8:5) un atlikušajās 75 sekundēs iespaidīgi mocīja uz paklāja guļošo pretinieci.

Pusfinālā pretī stājās bulgāriete Taibe Juseina, pret kuru tika piedzīvots zaudējums šī gada pasaules čempionāta bronzas finālā - toreiz vienas kļūdas dēļ mūsējā iekļuva pretinieces firmas paņēmienā un vairs netika ārā. Šoreiz mūsu sportiste iesāka labāk, un pēc divām minūtēm mača tiesnesis bulgārietei aizrādīja par pasivitāti un deva 30 sekundes punktu gūšanai. Norādītā laika pirmajās sekundēs Latvijas cīkstone nez kāpēc veica strauju kustību, lai pretinieci klupinātu, bet tikmēr dinamikā veiklākā bulgāriete izmantoja Grigorjevas atkāpšanos no statiskās pozīcijas un efektīgi noformēja 4+2. Otrā perioda sākumā Juseina veica vēl vienu efektīgu metienu, un cīņa bija galā (0:10).

Bronzas finālā Grigorjeva pārspēja šī gada U23 Eiropas čempionāta bronzas medaļnieci Elmīru Gambarovu (Azerbaidžāna). Mazā fināla otrās minūtes sākumā daugavpiliete veica četrpunktīgo metienu, pretiniece sasita galvu, un bija nepieciešana medicīniskā pauze. Pirmais periods noslēdzās ar 6:3, turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, līdz ar to Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzas medaļu.

Kā jau ziņots, Baku "Golden Grand Prix" par pirmo vietu piešķir 10 000 ASV dolārus un zelta gredzenu ar briljantiem, par otro vietu pienākas 5 000, bet par trešo vietu - 2 000. Tik dāsns balvu fonds nav nevienā citā brīvās cīņas turnīrā. 2012. un 2013. gadā mūsu Grigorjeva tur izcīnīja 1. vietu.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

  +3 [+] [-]

, 2015-11-28 12:20, pirms 8 gadiem
Tad vismaz bronzu gan vajag paņemt!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-28 12:29, pirms 8 gadiem
pusfinālā bezcerīgs zaudējums... ar sliktu formu dārgmetālu nevar iegūt...

  +2 [+] [-]

, 2015-11-28 13:02, pirms 8 gadiem
Fizela rakstīja: pusfinālā bezcerīgs zaudējums... ar sliktu formu dārgmetālu nevar iegūt...
Nezinu par formu, bet mazajā finālā noteikti jāvinnē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-28 17:13, pirms 8 gadiem
2000 balva ceļa izdevumus nosedz, kādu kapeiku var ielikt krājkasē. Nav vāji.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-28 18:13, pirms 8 gadiem
Rēzeknes_Gancss rakstīja: Vāji....!!!
tu to nopietni?
Baku spēlēs vienmēr ir ļoti labas dalībnieces! Arī šoreiz!