Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes olimpiādē grieķu - romiešu cīņā Laugalis izcīna piekto vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaunatnes olimpiādē grieķu - romiešu cīņā Laugalis izcīna piekto vietu
Edgars Laugalis. Foto: olimpiade.lv

LETA. Augstāko vietu Latvijas delegācijai trešdien Eiropas Jaunatnes olimpiādē izcīnīja Edgars Laugalis, kurš grieķu - romiešu cīņā ieguva piekto vietu.

Sacensības Baku noslēguši Latvijas cīkstoņi. Grieķu - romiešu cīņā piekto vietu trešdien svara kategorijā līdz 65 kilogramiem izcīnīja Edgars Laugalis. Viņš pirmajā kārtā ar 8:0 pārspēja Lietuvas sportistu Gediminu Auksčjoni, bet otrajā kārtā ar 0:6 zaudēja Vācijas pārstāvim Denijam Nakajevam. Gandarījuma turnīrā Laugalis ar 3:1 pārspēja baltkrievu Mikitu Bolatsauu, ar 4:1 - horvātu Kristijanu Bošnjaku, bet cīņā par bronzu Latvijas cīkstonis ar 0:8 zaudēja Krievijas sportistam Abdulam-Validam Jahijevam, samierinoties ar piekto vietu. Par sacensību uzvarētāju kļuva mājinieks Hasajs Hasanlijs.

Brīvajā cīņā sievietēm svarā līdz 65 kilogramiem 12.vietu ieguva Arina Haritonova, kura astotdaļfinālā ar 0:4 atzina polietes Zofias Polovčikas pārākumu. Par uzvarētāju kļuva Baltkrievijas sportiste Jana Trecjaka.

Vieglatlētikā septīto vietu šķēpa mešanā izcīnīja Artis Čakšs, kurš 69,37 metrus aizmeta otrajā mēģinājumā, no uzvarētāja poļa Erika Kolodžeičaka atpaliekot 7,65 metrus, bet no bronzas pozīcijas, kuru ieņēma ukrainis Arturs Felfners, - 3,77 metrus. Čakšs izcēlās ar stabilu metienu sēriju, tikai vienā piegājienā nespējot sasniegt 66 metru atzīmi, taču godalgai ar to šoreiz bija par maz.

Māra Anna Zīverte 400 metru barjerskrējienā pirmajā no trim priekšskrējieniem ar rezultātu viena minūte un 2,23 sekundes finišēja ceturtā no sešām dalībniecēm un nākamajā sacensību kārtā neiekļuva. Kopvērtējumā tas deva 10.vietu 18 dalībnieču konkurencē.

400 metru distanci Matīss Gržibovskis pirmās kārtas skrējienā veica 49,12 sekundēs, ieņemot sesto vietu un finālā neiekļūstot. Kopvērtējumā viņam 12. vieta 16 dalībnieku vidū.

Vingrošanā otrdien sportisti uzsāka sacensības daudzcīņā, kā arī cīnījās par iekļūšanu finālā atsevišķos vingrinājumos. Latvijas pārstāvis Edvīns Rodevičs sešos daudzcīņas vingrinājumos sakrāja 71,700 punktus un ieņēma 52. vietu, turpmākajām sacensībām nekvalificējoties. Atsevišķās disciplīnās visaugstāk Rodevičs ierindojās atbalsta lēcienā - 17. vieta, saņemot 12,500 punktus, bet finālā neiekļūstot. Vingrojumā uz stieņa viņš ierindojās 34.vietā (11,950 punkti), līdztekās - 42.vietā (12,250), brīvajās kustībās - 43.vietā (12,600), apļos - 63. vietā (11,500) un vingrojumā uz zirga - 69.vietā (10,250).

Riteņbraukšanā šosejā tika aizvadītas sacensības desmit kilometru individuālajā braucienā zēniem un meitenēm. Individuāli vislabāk veicās Matīsam Kalveršam, kurš distanci veica 14 minūtēs un 18,89 sekundēs, uzvarētājam igaunim Madim Mihkelam zaudējot vienu minūti un 8,7 sekundes, un ierindojās 36.vietā 90 dalībnieku konkurencē. 53.vietā, līderim zaudējot vienu minūti un 28,06 sekundes ierindojās Mārtiņš Maslovs, bet nepilnu pusotru minūti no uzvarētāja atpalika 55.vietu ieguvušais Toms Ustups.

Arī meitenēm visas trīs Latvijas dalībnieces beigu protokolā ieņēma vietas apmēram pa vidu. Kitija Siltumēna distanci veica 17 minūtēs un 2,74 sekundēs, no uzvarētājas britu riteņbraucējas Zoi Bekstedas atpaliekot par divām minūtēm un 27,49 sekundēm, un ieņēma 41.vietu. 43.vietu izcīnīja Laura Belohvoščika, kura līderei zaudēja divas minūtes un 28,97 sekundes, bet 50.vietu ieguva Marta Petkus, kura uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 53,74 sekundes.

Peldēšanā pirmdien Kristaps Miķelsons 100 metros uz muguras savā priekšpeldējumā, distanci veicot vienā minūtē un 0,90 sekundēs, finišēja pēdējais 10 dalībnieku konkurencē un kopvērtējumā ieņēma 27.vietu 32 peldētāju konkurencē. Otrdien viņš 200 metru kompleksajā peldējumā pirekšsacīkstēs finišēja kā devītais no deviņiem dalībniekiem pēc divām minūtēm un 14,63 sekundēm un ieņēma 23.vietu 28 sportistu vidū.

Astotajā vietā savā peldējumā no deviņiem dalībniekiem ar rezultātu divas minūtes un 16,47 sekundes ierindojās Ņikita Gorbačovs, kopējā vērtējumā ieņemot 25.vietu. 100 metru brīvajā stilā Gorbačovs ar rezultātu 53,54 sekundes otrajā priekšpeldējumā ierindojās trešajā vietā, kopvērtējumā ieņemdams 31.vietu 47 dalībnieku vidū.

Tenisā pirmdien pirmajā kārtā zaudējumu cieta Amēlija Šūpulniece, kura ar 0-6, 4-6 piekāpās dānietei Johannei Svendsenai, izstājoties no cīņas par medaļām.

15.Eiropas Jaunatnes olimpiāde norisinās no 21. līdz 27.jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbauda 14 līdz 18 gadus jauni sportisti no 50 Eiropas valstīm.

Eiropas jaunatnes Olimpiāde notiek katru otro gadu, un šoreiz labākos jaunos sportistus no visa kontinenta uzņem Baku pilsēta, kur pirms četriem gadiem risinājās pirmās Eiropas spēles pieaugušajiem. Latvija šajā jauniešu sporta festivālā būs pārstāvēta ar 34 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no desmit Jaunatnes olimpiskā festivāla sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, cīņā un riteņbraukšanā, šoreiz nepiedaloties nevienā no komandu sporta spēlēm.