Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Dzintaros sadalītas balvas pludmales cīņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dzintaros sadalītas balvas pludmales cīņā
Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Laura Skujiņa
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Dzintaru pludmalē jūlija otrajā pusē risinājās Latvijas atklātais čempionāts pludmales cīņā. Smagsvaru finālā Dmitrijs Mihailovs uzvarēja Rolandu Kikoru.

Sacensības norisinājās pēc brīvās cīņas stila noteikumiem, tikai, kā jau ierasts, vasarā tas notika pludmales smiltīs, turklāt pašā jūras krastā. Laika apstākļi lutināja, un atmosfēra bija satriecoša. Sanākušo publiku iepriecināja arī cīkstoņi no Krievijas un Uzbekistānas. Pludmales sacensībās šoreiz nepiedalījās Latvijas labākie cīkstoņi Imants Lagodskis un Armands Zvirbulis. Viņi gatavojas septembra pasaules čempionātam, kur tiks sadalītas pirmās ceļazīmes uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Lielākā interese bija par smagsvaru cīņām (kategorija virs 90 kg), tur finālā brīvās cīņas Eiropas čempionātu dalībnieks Dmitrijs Mihailovs pieveica Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes maģistrantūras pirmā kursa studentu Rolandu Kikoru, kurš pēc tam saņēma organizatoru balvu par sacensību skaistāko metienu. Smagsvaru fināla pirmā perioda beigās Mihailovs veica veiksmīgu gājienu kājās un izcīnīja uzvaru. Zelta medaļas ieguvējs saņēma 400 eiro naudas balvu, bet sudraba medaļnieks tika pie 200 eiro.

Rolands Kikors: "Fanu atbalsts bija vienkārši fantastisks. Tik daudz nepazīstamu cilvēku visu sacensību garumā uzmundrināja gan cīņas laikā, gan ārpus tās. Neizpalika arī fotogrāfija ar nepazīstamiem faniem. Trenera uzstādītais mērķis bija iet un cīnīties - darīt to, kas patīk, par konkrētu rezultātu ne mirkli negāja runa. Uzskatu, ka tas arī bija galvenais faktors augstajam sniegumam, jo no galvas tika izsviests pilnīgi viss apkārtējais. Neesmu vīlies par otro vietu, jo, lai uzvarētu Dmitriju Mihailovu, vēl jātrenējas. Liels prieks arī par organizatoru piešķirto balvu par skaistāko sacensību metienu un sponsoru simpātijas balvu."

Izmantotie resursi:
www.lu.lv