Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva atgriežas un parāda meistarklasi, taču apstājas PČ astotdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva atgriežas un parāda meistarklasi, taču apstājas PČ astotdaļfinālā
Anastasija Grigorjeva. Foto: Ilmārs Znotiņš, Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas brīvās cīņas leģenda Anastasija Grigorjeva trešdien sacenšas pasaules čempionātā, kur arī 62 kilogramu kategorijā tiks sadalītas piecas ceļazīmes uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Serbijas galvaspilsētā Belgradā mūsu sportiste sāka ar pārliecinošu uzvaru, bet astotdaļfinālā zaudēja brazīlietei.

Kā jau ziņots, starptautiskajās sacensībās Grigorjeva nebija piedalījusies kopš Tokijas olimpiskajām spēlēm. Minētajā laika posmā kļuva par divu bērnu māti. 5. jūnijā piedzima meita, bet pēc trīsarpus mēnešiem jau jācīnās pasaules čempionātā. Sacensību norises vietā tika izlemts, vai patiešām startēs.

Pirmajā cīņā Grigorjevai pretī stājās divkārtējā U23 Eiropas bronzas medaļniece Elena Espozito (Itālija), kura pēdējos gados ar panākumiem startējusi daudzos turnīros. Kā jau bija gaidāms, šajā mačā noteikumus diktēja Latvijas sportiste. Uzvara sanāca pārliecinošāka nekā bija cerēts. Pirmo punktu Grigorjeva nopelnīja oponentes pasivitātes dēļ (1:0), epizodes turpinājumā itālieti izgrūda no laukuma (2:0), bet pirmajā puslaiks noslēdzās ar 4:0. Otrā puslaika pirmajās divās minūtē mūsu sportiste palielināja pārsvaru (6:0, 8:0) un turpinājumā efektīgi nolika pretinieci uz lāpstiņām (10:0), kad bija palikušas 68 sekundes līdz beigām. Itālietei šis bija 11. starptautiskais turnīrs kopš olimpiskajām spēlēm.

Jau pēc apmēram 45 minūtēm astotdaļfinālā pretī stājās 2021. gada PČ piektās vietas īpašniece Laisa Nuneša (Brazīlija), kura kotējās kā spēcīgāka pretiniece, salīdzinot ar itālieti. Grigorjeva zaudēja 138 sekunžu laikā - 0:10.

Lai mūsu sportiste iekļūtu bronzas turnīrā, minētajai brazīlietei bija jātiek finālā. Ceturtdaļfinālā brazīliete ar 0:10 zaudēja 2022. gada pasaules bronzas medaļniecei Sakurai Motoki (Japāna). Līdz ar to Grigorjevai turnīrs ir noslēdzies.

Anastasija Grigorjeva ir četrkārtējā Eiropas čempione (2009, 2013, 2014, 2016) un divkārtējā pasaules bronzas medaļniece (2014, 2017).

Olimpisko kvotu iespējams izcīnīt jau pasaules čempionātā - jātiek pieciniekā. PČ jāpiedalās obligāti, lai nākamgad varētu startēt olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

Izmantotie resursi:
Bracket - arena.uww.org
uww.org

     [+] [-]

, 2023-09-20 15:09, pirms 7 mēnešiem
Parāda klasi zaudējot 138 sekunžu laikā? 😂