Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva ar pasaules čempionātu trešdien atgriezīsies starptautiskajā apritē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva ar pasaules čempionātu trešdien atgriezīsies starptautiskajā apritē
Treneris Armands Zvirbulis un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Foto: LTV1

Latvijas brīvās cīņas leģenda Anastasija Grigorjeva trešdien startēs pasaules čempionātā, kur arī 62 kilogramu kategorijā tiks sadalītas piecas ceļazīmes uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Serbijas galvaspilsētā Belgradā starts tiks dots 20. septembrī plkst. 11.30, bet rindas kārtībā mūsu sportiste sāks krietni vēlāk.

Grigorjevas pirmā cīņa uz A paklāja būs ar 14. kārtas numuru - pretī stāsies divkārtējā U23 Eiropas bronzas medaļniece Elena Espozito (Itālija). Uzvarētāja iekļūs 62 kilogramu kategorijas astotdaļfinālā, kur oponente būs, domājams, 2021. gada PČ piektās vietas īpašniece Laisa Nuneša (Brazīlija). Ja izdosies tikt ceturtdaļfinālā, tad tur varētu būt 2021. gada pasaules čempione Biljana Dudova (Bulgārija) vai pašreizējā pasaules bronzas medaļniece Sakura Motoki (Japāna), kuras savus labākos panākumus guvušas 59 kilogramos.

Starptautiskajās sacensībās mūsu labākā cīkstone nav startējusi vairāk nekā divus gadus - kopš Tokijas olimpiskajām spēlēm. Grigorjeva ir četrkārtējā Eiropas čempione (2009, 2013, 2014, 2016) un divkārtējā pasaules bronzas medaļniece (2014, 2017). Minētajā pauzē sportiste kļuva par divu bērnu māti, savukārt septembra sākumā atgriezās sacensībās un triumfēja Latvijas čempionātā.

5. jūnijā piedzima meita, bet pēc trīsarpus mēnešiem jau jācīnās pasaules čempionātā. Sacensību norises vietā tiks izlemts, vai patiešām startēs. "Darbs uz paklāja nav izdarīts tādā apjomā, lai varētu konkurēt ar tāda līmeņa sportistēm," LTV1 raidījumā saka Anastasija Gigorjeva. "Pasaules čempionātā meitenes no visām kategorijām saplūst olimpiskajos svaros, tāpēc tas čempionāts ir visspēcīgākais no četru gadu laikā notiekošajām sacensībām."

Piedalīšanās pasaules čempionātā ir obligāta, lai nākamgad varētu sacensties olimpiskās kvalifikācijas turnīros, kas būs divi (Eiropas un pasaules). "Runājot par pasaules čempionātu, galvenais, lai man tur neatrauj to kāju," atklāj 33 gadīgā cīkstone. Pie lielām slodzēm sāp labais ceļgals, kur krājas šķidrums. Tagad galvenais ir veselība un sagatavoties olimpiskās kvalifikācijas turnīriem.

Olimpisko kvotu iespējams izcīnīt jau pasaules čempionātā - jātiek pieciniekā.

Video: LTV1 Sporta studija

Atgādinām, ka Tokijas olimpisko spēļu piektās vietas ieguvēja Anastasija Grigorjeva pagājušā gada sākumā devīto reizi izcīnīja Daugavpils labākas sportistes titulu, pārspējot pludmales volejbolisti Anastasiju Samoilovu.

Izmantotie resursi:
Bracket - arena.uww.org
uww.org

  -2 [+] [-]

, 2023-09-20 09:57, pirms 7 mēnešiem
Hm, savādi, ka ieplānoja grūtniecību tik tuvu olimpiskajām spēlēm. Un tagad vēl ar traumu.

     [+] [-]

, 2023-09-20 13:01, pirms 7 mēnešiem
Kur šo brīnumu var redzēt?