Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida otro gadu pēc kārtas Eiropas vicečempione

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida otro gadu pēc kārtas Eiropas vicečempione
Inese Tarvida un treneris Markuss Kolefels
Foto: tcc-friedrichshafen.de

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā sācies Eiropas čempionāts taekvondo. Pagājušā gada sudraba medaļniece Inese Tarvida arī šodien aizcīnījās līdz lielajam finālam, kur ar 2:10 zaudēja iepriekšējo divu gadu čempionei Tatjanai Kudašovai no Krievijas. Jaunākā masa Jolanta Tarvida tikmēr neplānoti apstājās astotdaļfinālā un finišēja 9. vietā.

53 kg svara kategorijā pieteicās 28 sievietes, tostarp iepriekšējo divu gadu Eiropas čempione Tatjana Kudašova (Krievija), sudraba medaļniece Inese Tarvida (Latvija), Riodežaneiro olimpiādes vicečempione Tijana Bogdanoviča (Serbija) un U21 Eiropas čempione Madelina Folgmane no Vācijas. Inese savā zarā kotējās kā galvenā favorīte, līdz ar to iekļūt finālā būtu loģiski.

Pirmajā kārtā Inese Tarvida bija brīva, bet astotdaļfinālā mūsu sportiste pārspēja beļģieti Ohiana Bruno (16:5). Ceturtdaļfinālā pieveica spānieti Tanju Garsiju (18:12) un salīdzinoši viegli tika pusfinālā, kas jau garantē vismaz bronzu.

Pusfināla mačā Zemgales taekvondiste spēkojās ar minēto vācieti Madelinu Folgmani, pret kuru līdzšinējā bilance bijusi ļoti pozitīva. Arī šoreiz mūsu sportiste darbojās sekmīgi (3:2, 6:4, 8:5, 9:5, 10:5), vāciete gan tika tuvāk (10:6, 10:8, 10:9), taču Inese finišēja spēcīgi (18:13) un uzvarēja ar 18:14, iekļūstot finālā.

Finālā pretī stājās sacensību galvenā favorīte Tatjana Kudašova, kuru savulaik izdevās pārspēt (5:4), bet pēdējos mačos nav sekmējies. Eiropas čempionāta pusfinālā minētā krieviete gandrīz izlaida septiņu punktu pārsvaru un uzvarēja serbieti Tijanu Bogdanoviču (16:15). Lielajā finālā mūsu sportiste izvirzījās vadībā ar 1:0, bet pirmā raunda izskaņā pretiniece panāca izlīdzinājumu (2:2). Neizšķirts noturējās ilgu laiku, bet pēdējās minūtes vidū uz tablo parādījās 2:3. Galotnē bija jāriskē, taču to izmantoja titulētā pretiniece - 2:10. Video ir ŠEIT.


57 kilogramos pieteikušās 29 dāmas, tajā skaitā divkārtējā olimpiskā čempione Džeida Džonsa (Lielbritānija), pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas ieguvēja Hatice Kubra Ilguna no Turcijas, EČ bronzas medaļniece Jolanta Tarvida (Latvija), kā arī irāņu izcelsmes sportiste Rahele Asemani, kura Riodežaneiro spēlēm kvalificējās kā bēgle un pēc tam ieguva Beļģijas pasi. Pirms starta tika lēsts, ka Jolantai ir labas izredzes aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam, kur pretī varētu būt minētā turciete.

Pirmajā mačā pasaules ranga 26. numurs Jolanta Tarvida apspēlēja Nīderlandes pārstāvi Bodīni Šēnmakersu (17:7), bet astotdaļfinālā piekāpās portugālietei Žoanai Kunjai (4:9), kura planētas reitingā ieņem 14. vietu. Līdz ar to Ineses jaunākā māsa sacensības noslēdza 9. pozīcijā.

Kā jau ziņots, 2017. gada decembrī notika Eiropas čempionāts olimpiskajās svara kategorijās, kur 57 kilogramos Inese Tarvida un Jolanta Tarvida tika uz viena pjedestāla, saņemot attiecīgi sudrabu un bronzu. Toreiz čempionāts tika pārcelts uz gada nogali, līdz ar to visas labākās vairs nebija ierindā. Pērnā gada pasaules čempionātā Inese Tarvida izcīnīja bronzas medaļu, kas ir augstākais sasniegums Latvijas taekvondo vēsturē.

Inese Tarvida, Tatjana Kudašova, Madelina Folgmane, Tijana Bogdanoviča
Foto: Murat Tahran / World Taekwondo Europe

Izmantotie resursi:
worldtaekwondoeurope.org
uptkd.com

  +4 [+] [-]

, 2018-05-11 17:45, pirms 6 gadiem
Apsveicu ar sudrabu! Divkārtējā vice-Čempione, tā jau ir stabilitāte.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 18:04, pirms 6 gadiem
Inese Tarvida izceļas ne tikai sportā

--->>> Jelgavas novada Pašvaldības policiju no janvāra...

  +2 [+] [-]

, 2018-05-11 18:07, pirms 6 gadiem
Cogdo rakstīja: Apsveicu ar sudrabu! Divkārtējā vice-Čempione, tā jau ir stabilitāte.
Divi sudrabi kabatā, pēc tam jāpaņem arī divi zelti

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 18:10, pirms 6 gadiem
cerams,ka šogad nominēs Gada Balvai

     [+] [-]

, 2018-05-11 18:21, pirms 6 gadiem
točka rakstīja: Inese Tarvida izceļas ne tikai sportā

--->>> http://www.zz.lv/vietejas-zinas/jelgavas-novada/jelgavas-novada-pasvaldibas-policiju-no-janvara-vadis-vecaka-inspektore-tarvida-233055
Tā nav īstā! Nevar būt, kad viņa mentos sāka strādāt kamēr tēvam kulē vēl nebija plānota!