Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Duinovs izcīna kadetu pasaules sudrabu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudists Duinovs izcīna kadetu pasaules sudrabu
Ņikita Duinovs (pa kreisi) uz pjedestāla PČ
Foto: ijf.org

Latvijas jaunais džudists Ņikita Duinovs šodien necerēti sekmīgi nostartēja kadetu pasaules čempionātā, kas risinās Bosnijas un Hercogovinas galvaspilsētā Sarajevā. Pirmajās piecās cīņās mūsu sportists uzvarēja, bet finālā piekāpās grieķim.

73 kilogramu turnīrā pieteikti 40 dalībnieki. Latvijas pārstāvis Ņikita Duinovs pirmajā mačā tikās ar nomināli vājāko grieķi Nikolaosu Teodoropulosu un bija pārāks. Nākamajā mačā pretī stājās alžīrietis Adberahmans Laouars. Duinovs izvirzījās vadībā (2:0,12:0), bet tad mūsu sportistam bija nepieciešama medicīniskā pauze (savainots pirksts). Pēc nelielā pārtraukuma Latvijas džudists veica uzvaras paņēmienu un iekļuva grupas pusfinālā, kur pretinieks jau bija spēcīgāks - japānis Kamui Vatanabe. Pirmajās minūtēs japānis izskatījās pārliecinošāk, bet tad, mēģinot veikt paņēmienu, aziāts pamanījās nokļūt pozīcijā, kas Duinovam deva uzvaru.

Grupas finālā jeb turnīra ceturtdaļfinālā bija jāspēkojas ar mājinieku Filipu Stojaku. Cīņas sākumā izvērtās līdzvērtīga spēkošanās, taču tiesnesis iedeva dzelteno kartīti viesim no Latvijas. Ja tobrīd mačs beigtos, uzvarētu mājinieks. Duinovs sagaidīja savu iespēju un to izmantoja: tāpat kā iepriekšējā mačā, mūsu sportists savu pretinieku piespieda pie tatami - uzvara! Pusfinālā tika pieveikts rumānis Razvans Kiolans, bet finālā Grieķijas pārstāvis Vasili Balampalašvili izrādījās pārāks.

Atgādinām, ka vakar mūsu Artjoms Galaktionovs (līdz 66 kg) zaudēja jau pirmajā mačā. Pasaules čempionātā piedalās tikai divi mūsējie. Kā jau ziņots, Duinovs pagājušā gada kadetu Eiropas čempionātā zaudēja bronzas mačā un finišēja piektais.


Tikmēr liela nozīme šobrīd ir olimpiskajai atlasei, kur par ceļazīmēm cīnās pieaugušie. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos tagad, tad pēc judobase.org aprēķiniem ceļazīmi uz Rio saņemtu arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg), kurš atlases rangā ieņem augsto 12. vietu un var justies salīdzinoši komfortabli. No pārējiem mūsējiem vistuvāk reitinga olimpiskajai zonai ir Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg) un Aigars Mīlenbergs (līdz 90 kg), savukārt iepriekšējo spēļu olimpietis Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg) saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes.

Izmantotie resursi:
ijf.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-07 18:55, pirms 9 gadiem
Rēzeknes_Gancss rakstīja: A uz Olimpiadi lielo no tadiem turniriem tikt nevar?
Caur 'wildcard', kur Eiropai ir 2 sloti, var tikt bet tas ir ļoti maz ticams. Un raksts cik skatos nav updatots, bet Duinovs jau ir ticis finālā.