Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Skomorohovs izcīna trešo vietu Eiropas kadetu kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Džudists Skomorohovs izcīna trešo vietu Eiropas kadetu kausa posmā
Andrejs Skomorohovs ar treneri Papunu Hupeniju. Foto: Latvijas Džudo federācija

Latvijas džudists Andrejs Skomorohovs sestdien Čehijā izcīnīja trešo vietu Eiropas kausa posmā kadetiem, kamēr Paula Elīza Cera tika pie piektās vietas.

Uz Teplices pilsētā notiekošajām sacensībām kopā devušies 22 Latvijas džudisti, sestdien uz tatami kāpjot vieglāko kategoriju pārstāvjiem.

Puišiem svarā līdz 50 kilogramiem Roberts Javorskis pirmajā cīņā piekāpās nākamajam pusfinālistam, bet pēc tam gandarījuma turnīrā uzvarēja vienā cīņā. Svarā līdz 55 kilogramiem Patriks Kalniņš uzvarēja vienā duelī, kamēr Vladislavs Ščerbakovs cieta neveiksmi jau pirmajā cīņā. Kategorijā līdz 60 kilogramiem sacensības ar četrām uzvarām iekļuva Skomorohovs, kas ļāva uzvarēt savā apakšgrupā un sasniegt pusfinālu, kurā viņš piekāpās igaunim Viljaram Lipardam, bet pēc tam cīņā par trešo vietu uzveica austrieti Filipu Austu. Šajā svara kategorijā startēja arī Andis Dolgiļevičs, kurš jau pirmajā cīņā zaudēja Austam. Savukārt svarā līdz 66 kilogramiem pa vienai uzvarai guva Andris Adamovičs un Artūrs Laufmanis.

Meitenēm sestdien uz tatami kāpa vienīgi Cera, kura svarā līdz 52 kilogramiem apakšgrupā uzvarēja divās cīņās un zaudēja pusfinālā, bet pēc tam gandarījuma sacensībās uzvarēja trīs pretinieces un kvalificējās mačam par bronzu, tajā zaudējot Elinai Heningerai no Nīderlandes.

Pirms nedēļas Eiropas kadetu kausa posms notika Krievijā un Latvijai otro vietu izcīnīja Una Dolgiļeviča, kura cīnīsies arī Teplicē. 2020. gadā Latvijā notiks Eiropas kadetu čempionāts džudo.

Tāpat šonedēļ trīs Latvijas cīkstoņi devušies uz Itāliju, kur notiek Eiropas kausa posms junioriem. Sestdien startēja vienīgi Antonijs De Anželiss, tomēr viņš cieta neveiksmi jau pirmajā cīņā.