Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Borodavko septītā vieta "Grand Prix" posmā, Riners mājās cieš pirmo zaudējumu 10 gados

Ints Megnis
Ints Megnis

Borodavko septītā vieta "Grand Prix" posmā, Riners mājās cieš pirmo zaudējumu 10 gados
Jevgēņijs Borodavko. Foto: Latvijas Džudo federācija

Latvijas labākais džudo cīkstonis Jevgēņijs Borodavko pēc neveiksmīgas iepriekšējās sezonas svētdien Parīzē izcīnīja septīto vietu "Grand Prix" kategorijas posmā. Savukārt sensācija notika smagākajā kategorijā, kur pirmo zaudējumu desmit gadu laikā piedzīvoja franču zvaigzne Tedijs Riners.

Borodavko pirms gada atradās zonā, kas ļautu kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet pērn viņa rezultāti bija pieticīgi un pašlaik Latvijas cīkstonis svara kategorijā līdz 100 kilogramiem jau ir pārliecinoši ārpus potenciālo dalībnieku vidus. Tomēr svētdien Borodavko izdevās aizvadīt pirmo veiksmīgo turnīru pēc ilgāka pārtraukuma. Sacensību ievadā džudists tika pie uzvarām pār Dānijas un Francijas cīkstoņiem un sasniedza savas apakšgrupas finālu. Tomēr tajā tika ciesta neveiksme pret gruzīnu Varlamu Liparteliani, bet pēc tam gandarījuma turnīra pirmajā kārtā zaudēts arī Bojanam Došenam no Serbijas.

Borodavko pašlaik olimpiskajā rangā ieņem 37. vietu, bet kvalificēšanās robeža ir 24. pozīcija. Skaidrs, ka svētdienas rezultāts viņam ļaus pakāpties augstāk.

Tikmēr svarā virs 100 kilogramiem svētdien divkārtējais olimpiskais čempions Riners trešās kārtas cīņā piekāpās japānim Kokoro Kageuram, ciešot pirmo neveiksmi "Grand Slam" turnīros kopš 2010. gada - desmitkārtējais pasaules čempions bija uzvarējis 152 dueļus pēc kārtas.