Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstone Dzaseževa junioru EČ zaudē favorītei un netiek tālāk

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstone Dzaseževa junioru EČ zaudē favorītei un netiek tālāk
Diāna Dzaseževa (Latvija) un Kristīna Mihņeva (Krievija). Foto: United World Wrestling

Spānijas ziemeļrietumu pilsētā Pontevedrā turpinās junioru Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņas pārstāve Diāna Dzaseževa zaudēja pirmajā mačā un noslēdza sacensības.

59kg turnīra pirmajā kārtā Diāna Dzaseževa cīkstējās ar Krievijas sportisti Kristīnu Mihņevu, kura pirms trijiem gadiem ieguva kadetu Eiropas bronzu. Pirmajā periodā jelgavniece ļoti labi darbojās aizsardzībā un veica dažus izklupienos arī uzbrukumā, krievietei sanāca tikai viens rezultatīvs gājiens (0:2). Diāna izstiepusies tik gara, ka dažreiz pat neiekļāvās ekrānā. Otrajā periodā mūsējā sāka ļoti aktīvi, cenšoties panākt izlīdzinājumu, taču pēc minūtes krieviete veica pretuzbrukumu, kas bija rezultatīvs (0:4). Pēdējā minūtē arī Latvijas pārstāvei izdevās paņēmiens - 2:6.

Ja mūsu sportistes pāridarītāja tiktu līdz finālam, tad Latvijas cīkstonei būtu iespēja turpināt ar bronzas turnīru. Minētā krieviete pārliecinoši uzvarēja ceturtdaļfinālā, bet cīņā par finālu piekāpās baltkrievietei Kristīnai Sazikinai, kurai tika zaudēts jau 2016. gada junioru Eiropas čempionāta pusfinālā.

.

Sieviešu brīvajā cīņā ceturtdien uz paklāja dosies Ramina Mamedova (62kg). Lielākās cerības saistāmas ar vīriešu brīvo cīņu, kur sestdien sāks 1999. gadā dzimušais Ivars Samušonoks (86kg). Ivara tēvocis Igors Samušonoks ir pasaules junioru čempions (1990), Eiropas vicečempions (1999) un Sidnejas olimpisko spēļu dalībnieks (2000).

Šoreiz nepiedalās 2015. gada kadetu Eiropas čempione Jekaterina Jermaļonoka (38 kg), jo viņai vairs nav atbilstošas kategorijas. Eiropas junioru čempionātā vieglākais svars ir 50kg, kas augumā īsajai daugavpilietei ir krietni par daudz.

Kā jau ziņots, U23 Eiropas čempionātā Alberts Jurčenko pērn izcīnīja bronzu. U20 jeb junioru līmenī mūsu cīkstoņiem pēdējā laikā nav izdevis tikt pie godalgām, bet savulaik pjedestāls bija katru gadu.

Eiropas junioru Latvijas medaļu arhīvs 21. gadsimtā

GadsCīkstonis (-e)Svara kategorijaMedaļa
2004Imants Lagodskislīdz 84kgbronza
2005Aleksandrs Truškinslīdz 50kgbronza
2005Laura Skujiņalīdz 67kgzelts
2006Laura Skujiņalīdz 63kgsudrabs
2007Armands Zvirbulislīdz 84kgzelts
2008Anastasija Grigorjevalīdz 55kgzelts
2009Anastasija Grigorjevalīdz 55kgsudrabs
2010Anastasija Grigorjevalīdz 55kgbronza

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org