Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Taekvondo vadītājs: "Latvijai ir izredzes tikt uz Rio olimpiādi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Taekvondo vadītājs: "Latvijai ir izredzes tikt uz Rio olimpiādi"
Inese Tarvida pasaules čempionātā
Foto: Evgeniy Sheryagin, worldtaekwondo2015.com

Latvijas Taeokvondo federācijas (LTKF) prezidents Germans Močaļins sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" norāda, ka mūsu sportistiem, it īpaši meitenēm, ir cerības tikt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Hermanis Močaļins: "Nākamā gada janvārī Stambulā notiks olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kur katra valsts var deleģēt četrus sportistus - divas meitenes un divus puišus. Izredzes nav sliktas, īpaši meitenēm. Katrā svara kategorijā olimpiskās ceļazīmes iegūs pirmās divas vietas. Latvijas izlases sastāvu noteiks galvenais treneris Dmitrijs Ragunovičs (Baltkrievija). Meiteiņu konkurencē mūsu līderes ir māsas Tarvidas (Inese un Jolanta), kā arī Marija Ivanova. Puišu ieskaitē - Imants Kopjevs, Sandris Radziņš un Jānis Cauņa. Šie sportisti pietiekoši prestižās sacensībās ieņem vietas pirmajā desmitniekā."

Kā jau ziņots, Inese Tarvida šogad cienījami debitēja pieaugušo pasaules čempionātā, bet Jolanta Tarvida pērn izcīnīja kadetu pasaules sudrabu.

Latvijā ir trīs taekvondo federācijas, LTKF pārrauga olimpisko versiju. "Federācijām izdodas vienoties un konfrontācijas nav. Noteikumi ir krietni vien atšķirīgi, bet tas mums netraucē sadarboties. Latvijā darbojas 12 klubi, ir tādi, kas nav mūsu federācijas paspārnē un strādā paši par sevi. Taekvondo ir pilna kontakta sporta veids, tomēr nav traumatisks, aizsardzības ekipējums te noder. Ar masveidību viss kārtībā, ir daudz bērnu no piecu gadu vecuma," atklāj Germans Močaļins.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"