Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Leģendārais bokseris Pakjao cer 45 gadu vecumā piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Leģendārais bokseris Pakjao cer 45 gadu vecumā piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs
Menijs Pakjao. Foto: AFP/Scanpix

Viens no pasaulē labākajiem un bagātākajiem bokseriem Menijs Pakjao cer nākamajā vasarā Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēt Filipīnas un karjeru noslēgt ar zelta medaļu kaklā.

Filipīnu Olimpiskās komitejas prezidents Abrahams Tolentino pavēstījis, ka tiek pētīti un meklēti ceļi, kā Menijs Pakjao varētu kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm. Leģendārajam bokserim nākamajā vasarā būs 45 gadi, un viņš cer no ringa uz visiem laikiem izkāpt ar zelta medaļu ap kaklu.

Pakjao, pateicoties milzīgajai popularitātei, Filipīnās izveidojis sekmīgu politiķa karjeru. Ringā viņš nav kāpis kopš 2021. gada augusta, kad, aizstāvot WBA čempiona jostu, piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem pret kubieti Jordenisu Ugasu. Pakjao ir vienīgais bokseris vēsturē, kurš astoņās dažādās svara kategorijās izcīnījis 12 čempionu jostas.

Viņa cīņu tiešraides ienesušas vairāk nekā miljardu dolāru, un Pakjao vairākas reizes bijis atrodams starp pasaulē vislabāk pelnošajiem sportistiem. 2015. gadā viņam priekšā atradās tikai Floids Meivezers, viņiem aizvadot cīņu, kurā pārāks ar tiesnešu lēmumu bija amerikānis. Meivezers togad nopelnīja 300 miljonus, bet Pakjao – 160. Trešais ar tikai 80 miljoniem bija Krištianu Ronaldu, lēsa Forbes.