Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli pārcelta maijā plānotā Usika cīņa

Rolands Eliņš

Oficiāli pārcelta maijā plānotā Usika cīņa
Oleksandrs Usiks. Foto: AFP/Scanpix

Britu Boksa kontroles padome (BBBoC) paziņojusi, ka aizliegums rīkot Lielbritānijā boksa sacensības pagarināts līdz maija beigām, kas novedis pie Oleksandra Usika un Dereka Čisoras 23. maijā plānotās cīņas pārcelšanas.

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks savu otro cīņu smagsvaros gatavojās aizvadīt pret Dereku Čisoru Anglijā, 23. maijā. Cīņas datums jau tā tika nozīmēts vēlāk nekā plānots Usika traumas dēļ, bet tagad cīņa pārcelta vēlreiz koronavīrusa pandēmijas iespaidā.

Līdz šim BBBoC bija noteikusi boksa sacensību liegumu līdz aprīļa beigām, taču tagad tas pagarināts līdz maija beigām, taču padomes vadība norādījusi, ka izskatīs iespējas šo aizliegumu atcelt. Aizliegums tikšot atcelts tikai tad, kad šādu slēdzienu sniegs atbildīgās veselības iestādes.

Jāpiemin, ka sākotnēji bija paredzēts Usika-Čisoras cīņu vakara sarakstā iekļaut arī Mairim Briedim iepriekš piederējušās WBO pasaules čempiona jostas izcīņu starp Kšištofu Glovacki un Lorensu Okolī, taču šo cīņu maijā nepieļāva jau WBO noteiktais, atsakoties sankcionēt cīņas vismaz līdz maija beigām.

Cīņu aizliegums novedis pie Usika un Čisoras cīņas pārcelšana uz pagaidām nezināmu laiku, ESPN sacīja promouters Edijs Hērns. Tāpat pārcelta tikusi Aleksandra Povetkina un Diliana Vaita cīņa, kas bija plānota otrajā maijā, un tās norise tiek cerēta ceturtajā jūlijā.

Hērnam gan pats lielākais satraukums boksa ziņā šobrīd noteikti ir par jūnija vidū plānoto Entonija Džošua un Kubrata Puleva titulcīņu. Arī tās norise plānotajā laikā pandēmijas dēļ ir apdraudēta.

Jāpiemin, ka Maira Brieža cīņa Supersērijas finālā šobrīd ir pārcelta uz 16. maiju.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...