Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Smits divu britu cīņā kļūst par boksa supersērijas čempionu

Ints Megnis
Ints Megnis

Smits divu britu cīņā kļūst par boksa supersērijas čempionu
Kelums Smits ar čempiona jostām un Muhameda Ali trofeju. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas sacensībās svara kategorijā līdz 76 kilogramiem piektdien Saūda Arābijā triumfēja Kelums Smits, kurš divu britu duelī pieveica Džordžu Grovsu. Līdz ar to viņš pievienojās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš par supersērijas pirmo čempionu kļuva jau vasarā.

Šai cīņai sākotnēji bija plānots notikt jau 14. jūlijā Londonā, tomēr tad Grovss nevarēja doties ringā pleca traumas dēļ, kas lika dueli pārcelt. Šī Smitam bija pirmā cīņa karjerā par pasaules čempiona jostu un viņš atņēma Grovsam līdz šim piederējušo WBA titulu. Tāpat viņš tika pie WBC Dimanta jostas un Muhameda Ali vārdā nosauktās trofejas.

Zīmīgi, ka lielāko daļu cīņas laika ringā dominēja Grovss, tomēr augumā garākais Smits saglabāja pietiekošu distanci, bet septītajā raundā veica sekmīgu uzbrukumu, pēc kā pretinieks vairs nespēja dueli turpināt. Līdz tam viņš pēc punktiem atradās iedzinējos.

Smits savā karjerā uzvarējis visās 25 aizvadītajās cīņās, 18 reizes pretiniekus nokautējot, bet Grovsa kontā tagad ir 28 uzvaras (20KO) un četras neveiksmes. Zīmīgi, ka arī Smita trīs brāļi ir bokseri, turklāt viņš ir otrais, kurš ticis pie pasaules čempiona jostas, jo savulaik tāda piederējusi arī Liamam Smitam.

Līdz ar to oficiāli noslēgusies pasaules boksa supersērijas pirmā sezona, kas tika aizvadīta divās svara kategorijās. Nākamajā sezonā supersērijā jau būs trīs svara kategorijas, pirmajā smagajā svarā galvenā favorīta lomā esot latvietim Mairim Briedim, kurš pirmajā sezonā apstājās pusfinālā, vien pēc punktiem piekāpjoties vēlākajam čempionam Usikam.