Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks: "Ja tiesnesis sāktu skaitīt līdz desmit, es, protams, būtu piecēlies"

Rolands Eliņš

Usiks: "Ja tiesnesis sāktu skaitīt līdz desmit, es, protams, būtu piecēlies"
Oleksandrs Usiks. Foto: Piotr Duszczyk / Boxingphotos.pl

Turpinoties britu boksera Daniela Dubuā apsūdzībām par, viņaprāt, nepareizu tiesneša lēmumu, kura dēļ viņš neesot kļuvis par pasaules čempionu smagsvaros, Oleksandrs Usiks norādīja, ka tā noteikti nebūtu noticis - pat ja tiesnesis Dubuā sitienu uzskatītu par korektu un sāktu skaitīt Usikam līdz desmit, viņš noteikti būtu piecēlies un turpinājis cīņu, sacīja ukraiņu bokseris.

Kad sestdienas cīņā piektajā raundā Daniela Dubuā sitiens trāpīja Usika pavēderē, tas tika traktēts kā netīšs sitiens zem jostasvietas. Usiks uzreiz pēc sitiena uzņemšanas sāpēs nokrita zemē, un tiesnesis - saskaņā ar noteikumiem - deva viņam piecu minūšu laiku atgūties, ko Usiks arī gandrīz pilnībā izmantoja.

Netrūkst gan spekulāciju, ka, ja tiesnesis būtu novērtējis to kā legālu sitienu un sācis skaitīt līdz desmit, Usiks būtu zaudējis. Ukrainas bokseris šo pieņēmumu kategoriski noraidīja sarunā ar "Boxing King Media".

"Esmu 100% pārliecināts, ka, ja tiesnesis sāktu skaitīt man nokdaunu, es noteikti būtu piecēlies," sacīja Usiks. "Es būtu nostājies uz kājām. Man būtu grūtības sagrupēties un atgriezties savā normālajā stāvoklī, taču nav nekādu šaubu, ka es būtu piecēlies."

Usiks gan uzsvēra, ka šoreiz tās ir tikai spekulācijas, jo Dubuā esot veicis acīmredzamu neatļautu sitienu: "Nav labi, ka cilvēki cenšas gūt uzvaru ar netīru paņēmienu palīdzību. Tā nevar uzvarēt. Jācīnās godīgi."

Dubuā nometnē tikmēr valda pilnīgi pretējs noskaņojums, uzskatot, ka tieši pretējā puse izrīkojusies netīri. Dubuā treneris jau uzreiz pēc cīņas preses konferencē apsūdzēja Usiku kā krāpnieku, savukārt vēlāk gāja pat tik tālu, ka salīdzināja Usiku ar dopinga lietotāju.

Bet pats Dubuā sociālajos tīklos svētdienas vakarā rakstīja, ka viņam vajadzēja Vroclavas stadionu atstāt ar pasaules čempiona tituliem rokās: "Es cienu viņu (Usiku). Lielisks čempions, kurš man sniedza smagu cīņu, no kuras es mācīšos. Taču vienīgais sitiens pa "olām" bija tas, ko saņēmu es, kad pēc cīņas mana roka netika pacelta kā uzvarētājam."

Jāatgādina, ka Usiks uzvarēja ar nokautu devītajā raundā, kad Dubuā laikā nepiecēlās pēc salīdzinoši vienkārša džeba. Tobrīd Usiks pēc punktiem atradās vadībā ar 78:73, 79:72 un 79:72. Dubuā promouteris apsolījis iesniegt protestu un pieprasīt cīņas rezultāta anulēšanu vai cīņas atkārtošanu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/usyk-if...

  +6 [+] [-]

, 2023-08-28 18:32, pirms 8 mēnešiem
Tieši tā. Usikam pilnīgi neko nevar pārmest. Darīja visu pēc noteikumiem, kurus diktēja mača tiesnesis.

Pretinieks gan tizlenis - neieskaita vienu KO - tāpēc izlēma padoties un čīkstēt preses konferencēs un internetā?

Tādam ceru, ka šo ņuņņu neredzēsim vairs nevienā nozīmīgā boksa mačā.