Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks politisku iemeslu dēļ nevēlas cīnīties pret Krievijas bokseri

Rolands Eliņš

Usiks politisku iemeslu dēļ nevēlas cīnīties pret Krievijas bokseri
Murats Gasijevs un Oleksandrs Usiks
Foto: rusboxing.ru

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks joprojām ir bez pretinieka savai gaidāmajai debijai smagsvaros, un ESPN vēsta, ka Usiks iebilst pret sava promoutera nolūkoto bokseri Andreju Fedosovu, jo politiskās situācijas dēļ nevēlas, lai būtu Ukrainas-Krievijas bokseru cīņa, kas varētu pasliktināt abu valstu attiecības.

Oleksandram Usikam, vienīgajam bokserim, kurš profesionālā boksa ringā pieveicis Mairi Briedi, maijā paredzētā debija smagsvaros izjuka gūtas traumas dēļ. Toreiz viņam bija paredzēta cīņa pret Karlosu Takamu.

Usika debija tika pārcelta, un šobrīd viņa promouters Edijs Hērns ir ieplānojis cīņu 12. oktobrī. Bija cerēts, ka Takams paliks kā Usika pretinieks, taču Takams noslēdza līgumu ar jaunu promouteru, un viņiem ir citi plāni.

Tika ziņots, ka Hērns pēc tam vienojās ar krievu bokseri Andreju Fedosovu. 33 gadus vecais Fedosovs uzvarējis 31 no 34 cīņām un cīņa pret Usiku, bijušo universālo čempionu pirmā smagā svara kategorijā, viņam būtu augstākā profila cīņa karjerā.

Taču prer Hērna sarunāto pretinieku iebildumus izteicis pats Usiks. Kā vēsta ESPN, Usiks šobrīd nevēlas aizvadīt cīņu pret bokseri no Krievijas, jo Ukrainas-Krievijas bokseru cīņa varētu tikt uztverta ar politiskām pieskaņām. Usiks pats nevēloties, lai viņa cīņa kaut kādā veidā vēl vairāk pasliktinātu abu valstu attiecības, raksta ESPN boksa apskatnieks Dens Rafaels.

Jāatgādina, ka Usiks pagājušajā gadā piekrita aizvadīt Supersērijas finālu Maskavā, kur pārspēja Krieviju pārstāvošo Muratu Gasijevu.

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-27 21:18, pirms 5 gadiem
Ne...z, Usik!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-27 22:28, pirms 5 gadiem
Tā, tā, kurš tad mums te ir afftars. Nu jā jā

Par attiecību pasliktināšanos starp abām valstīm viņš gan neko neteica, bet teica, ka troļļi šo cīņu uzreiz pārvedīšot politiskā plaknē un sāks aplikt pretējās puses bokserus.

Nu un par pēdējo rindkopu- kārtējā Eliņa pērle. Pēc Eliņa domām Usikam laikam vajadzēja bļaut lai dod citu pretinieku

Eliņš laikam nesaprot, ja tas ir turnīrs, tad jācīnās ar pretējā zara uzvarētāju, un tas nav apspriežams. Bet par fināla norises vietu- Eliņš laikam ir aizmirsis, ka īstais fināla datums Usika traumas dēļ nojuka un tādēļ bija jāmeklē arī cita vieta, jo Džida vasarā nav labākā vieta šādiem pasākumiem.

p.s. Arī par Povetkinu gāja runa