Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Opetaija IBF titulu aizstāvēs septembrī pret Tompsonu

Rolands Eliņš

Oficiāli: Opetaija IBF titulu aizstāvēs septembrī pret Tompsonu
Izziņotās cīņas vizuālais pieteikums

Oficiāli izziņota boksa cīņa 30. septembrī Londonā, kurā austrālietis Džeijs Opetaija aizstāvēs savu IBF pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā. Viņš to darīs pret britu sportistu Džordanu Tompsonu.

Džeijs Opetaija nav aizvadījis nevienu cīņu kopš iepriekšējās vasaras, kad ar uzvaru atņēma IBF titulu Mairim Briedim. Opetaija šajā cīņā guva savainojumu, no kura nācās ilgāku laiku atkopties, bet pēc tam viņš parakstīja līgumu ar "Matchroom Boxing", nonākot slavenā promoutera Edija Hērna paspārnē.

Opetaijas sakarā gada pirmajā pusē tika piesaukti vairāki IBF nozīmētie pretinieki. Vispirms tika aprunāts poļa Mateuša Masterņaka variants, tad obligātā pretendenta statusā nonāca brits Ričards Riakpors, kurš negaidīti pats atteicās no šīs iespējas. Pēc tam IBF kā obligāto pretendentu noteica Briedi, kurš arī nav aizvadījis cīņu jau 13 mēnešus, un Briedi pārstāvošā "Wasserman Boxing" jau paspēja izziņot gaidāmo cīņu, tiesa, nenosaucot tās datumu.

Datums netika nosaukts, jo tāda vēl nebija, un Opetaija nemaz netaisās savu nākamo cīņu aizvadīt pret Briedi. Iepriekšējā nedēļā parādījās ziņas, ka Opetaija tā vietā izmantos savu iespēju aizvadīt titula brīvprātīgās aizstāvēšanas cīņu, debitējot britu auditorijas priekšā.

Šodien tas izziņots oficiāli, un Opetaija 30. septembrī Londonā spēkosies pret Džordanu Tompsonu, 30 gadus vecu britu bokseri (15-0). Džordanam šī būs pirmā tik liela mēroga cīņa, taču aprīlī viņš ieguva IBF Eiropas čempiona titulu. Džordans "BoxRec" krūzeru rangā izlikts 19. vietā, tiesa, jāņem vērā, ka tajā ir tikai iepriekšējā gada laikā vismaz vienu cīņu aizvadījuši bokseri, līdz ar to tajā šobrīd nav arī Opetaijas.

Medijs "BoxingScene" gan vēsta, ka IBF devusi apstiprinājumu Opetaijas cīņai pret Tompsonu tikai ar nosacījumu, ka Opetaija pēc tam cīnīsies pret obligāto pretendentu Briedi. Kā vēsture rāda, boksā līdz gan vēl viss kas var notikt un mainīties.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-24 16:18, pirms 8 mēnešiem
Šis nu gan ir neloģiski... bet nu profesionālais bokss diemžēl ir pārvērties par izsmieklu ar nelogiskiem lēmumiem, tāpēc tas mani nepārsteidz, ka IBF dod atļauju šādai cīņai...

Vienīgais loģiskais variants būtu obligātā cīņa pret Briedi, jo tā tas bija līgumā paredzēts... vienīgais attaisnojums šai cīņai būtu tas, ja Briedis būtu beidzis karjeru vai atteicies no revanša cīņas... bet viņš nav atteicies un arī karjeru nav beidzis...

Latvijas faniem Briedis var patikt vai nepatikt, bet tas nemaina faktu, ka pēc loģikas revanša cīņai būtu jābūt vispirms... Izskatās, ka Opetaija tomēr mīž no Brieža, ja reiz lēmis par šādas cīņas aizvadīšanu pret kaut kādu no neimu...

     [+] [-]

, 2023-09-02 12:00, pirms 8 mēnešiem
Otrreiz jau negribas

https://www.instagram.com/p/CuOGfJt...