Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Poļu bokseris Vahs par dopinga lietošanu diskvalificēts uz gadu

Jānis Pārums

Poļu bokseris Vahs par dopinga lietošanu diskvalificēts uz gadu
Mariušs Vahs pēc cīņas pret Vladimiru Kļičko
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Profesionālā Boksa federācija diskvalificējusi poļu smagsvaru Mariušu Vahu (27-1, 15KO) uz vienu gadu par aizliegto vielu lietošanu. Par to speciālā vēstulē boksera pārstāvjus informēja federācijas prezidents Tomass Pucs.

Vaha organismā aizliegtās vielas tika konstatētas pēc 2012.gada 10.novembra Vācijā notikušās cīņas pret IBO, IBF, WBO un WBA čempionu, ukraini Vladimiru Kļičko (59-3, 50KO). Jāpiebilst, ka Kļičko – Vaha cīņa noslēdzās ar pārliecinošu ukraiņa uzvaru – 120:107, 120:107, 119:109. Tiesa, daudzus pārsteidzis, ka neskatoties uz daudzajiem saņemtajiem sitieniem, Vahs spējis izturēt visu cīņu.

Diskvalifikācija stājas spēkā ar 2012.gada 10.novembri. Tāpat bokseris saņēmis naudas sodu, tiesa, tā apmērs ir neliels – vien 5113 eiro (saistībā ar dopinga testu veiktie tēriņi – aut.), kas tiks novirzīti labdarībai. Vaha komandai vēl ir opcija apstrīdēt lēmumu, tiesa, sākotnējā informācija liecina, ka boksera pārstāvji atteikušies no B proves atvēršanas.

Iepriekš Vahs atzina, ka viņa organismā patiešām bijušas aizliegtās vielas, taču viņš nezina, kā tās tur nokļuvušas. Viņš norādīja, ka aizdomas krīt uz treneriem, taču piebilda, ka, kamēr viss nebūs pilnībā skaidrs, viņš nevienu publiski neapvainos.

Izmantotie resursi:
World Boxing News

  +1 [+] [-]

, 2013-01-24 09:56, pirms 11 gadiem
nemot vērā, ka TOP smagsvari gada laikā max aizvada 1 lidz 2 cīņas, tad šī DSQ liekas diezgan smieklīga

  +1 [+] [-]

, 2013-01-24 12:48, pirms 11 gadiem
db rakstīja: nemot vērā, ka TOP smagsvari gada laikā max aizvada 1 lidz 2 cīņas, tad šī DSQ liekas diezgan smieklīga
NU bet visi šie smagsvari, profesionāļi, pumpē iekšā. Tikai kuram trenneris ir muļķis, tas arī uzraujās. Profesionālais sports ir pilns ar šo visu. Tieši tāpēc DSQ nav nekāds bargais nevienam sportistam - arī hokejā tas pats gads, ne vairāk. Visas komitejas vienkārši saprot to!