Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Grišuņins Rīgā pārspēj Banbulu (+video), turpinot bez zaudējumiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grišuņins Rīgā pārspēj Banbulu (+video), turpinot bez zaudējumiem
Mihaels Banbula un Nikolajs Grišuņins
Foto: Edgars Cipans / LNK Boxing Night

Šajā nedēļas nogalē "Elektrum" Olimpiskajā centrā risinājās "LNK Boxing Night", kur varēja vērot profesionālā boksa cīņas. Vakara galvenajā mačā divkārtējais Eiropas bronzas medaļnieks Nikolajs Grišuņins pieveica poli Mihaelu Banbulu.

Sestdienas boksa vakarā tika aizvadītas deviņas cīņas. Piedalījās arī vairāki Latvijas pārstāvji - uzvaras izcīnīja Jevgeņijs Aleksejevs, Nikolajs Grišuņins, Andrejs Pokumeiko, Reinis Porozovs, Andrejs Podusovs, Artjoms Ramlavs, Artjoms Savdons un Ralfs Vilcāns, zaudējumu piedzīvoja Konstantīns Bulohovs, Valērijs Mikalauskas un Sandis Zelčs, savukārt Aleksejs Āboliņš samierinājās ar neizšķirtu. Cīņu saraksts ir ŠEIT.

"LNK Boxing Night" galvenajā mačā mūsu Nikolajs Grišuņins (5-0, 2KO) sešos raundos pēc punktiem uzvarēja poli Mihaelu Banbulu (12-27-4, 0KO), šī spēkošanās notika svara kategorijā līdz 90.7 kilogramiem (VIDEO). Latvijas pārstāvim neklājās viegli, trešajā un ceturtajā raundā pretinieks bija labāks, taču galu galā uzvaru izcīnīja mūsējais.

Interesanti, ka pasākuma promouters bija 2004. gada olimpiskais vicečempions atbalsta lēcienā Jevgeņijs Saproņenko.

Kā jau ziņots, 32 gadus vecais Grišuņins pērnā gada novembrī debitēja profesionālajā boksā un Rīgā pieveica baltkrievu Pāvelu Baturu, arī turpinājumā ir tikai uzvaras.

2005. gada Eiropas Savienības čempions Nikolajs Grišuņins ir vienīgais mūsu bokseris, kurš pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ticis pie medaļas Eiropas čempionātā. Izglītības un zinātnes ministrija noskaidrojusi, ka pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas bokseriem augstākie sasniegumi ir Igora Šaplavska piektā vieta Barselonas olimpiskajās spēlēs, Dmitrija Šostaka trešā vieta 2009. gada pasaules čempionātā un Nikolaja Grišuņina divas trešās vietas Eiropas čempionātā (2008, 2015).

2015. gada beigās tika iekļauts Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā, bet ar nosacījumu, ka iegūs mūsu valsts pilsonību. 2016. gada pirmajā pusē Latvijas iedzīvotājs Nikolajs Grišuņins nokārtoja eksāmenus, lai iegūtu pilsonību. Pēc neveiksmīgā mēģinājuma tikt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm izlēma debitēt profesionālajā boksā, cīnoties tajā pašā kategorijā, kur startē Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis.

Foto: Edgars Cipans

Izmantotie resursi:
boxrec.com
LNK Boxing Video

  +2 [+] [-]

, 2017-04-24 11:47, pirms 7 gadiem
Briedis-Grišuņins būtu interesanti, bet pārskatāmā nākotnē tas nenotiks.
Grišuņins sit maisus un taisa uzvaru sēriju.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-24 12:08, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Briedis-Grišuņins būtu interesanti, bet pārskatāmā nākotnē tas nenotiks.
Grišuņins sit maisus un taisa uzvaru sēriju.
kas tieši tur būtu interesants? ātri vien Grisunins gulētu

  +3 [+] [-]

, 2017-04-24 13:09, pirms 7 gadiem
Galigi neko interesantu tur neredzu! 1 maaaaaximums 2 raudi.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 15:26, pirms 7 gadiem
Starp citu Briedis Vs Grišuņims cīņa ir bijusi pie tam 3 reizes. Cīņas bija amatieru boksā.
Divas pirmās reizes uz ātrumu vinēja Grišīņins, bet trešajā reizē Briedis vinēja ar nokautu.

     [+] [-]

, 2017-05-14 00:36, pirms 7 gadiem
Vot_Kristaps rakstīja: Starp citu Briedis Vs Grišuņims cīņa ir bijusi pie tam 3 reizes. Cīņas bija amatieru boksā.
Divas pirmās reizes uz ātrumu vinēja Grišīņins, bet trešajā reizē Briedis vinēja ar nokautu.
Nav bijusi neviena