Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Opetaija atstājis Fjūrija treniņnometni un noliedz baumas par nokdaunu sparingā

Rolands Eliņš

Opetaija atstājis Fjūrija treniņnometni un noliedz baumas par nokdaunu sparingā
Džejs Opetaija. Foto: DAZN

Britu boksa smagsvars Taisons Fjūrijs gatavojas cīņai pret Oleksandru Usiku, un viņa treniņnometnē kā sparingpartneris bija uzaicināts arī Džeijs Opetaija, Maira Brieža nākamais pretinieks. Taču Opetaija treniņnometni ātri atstājis un atgriezies Austrālijā. Tiek baumots, ka tas saistīts ar to, ka Opetaija sparingā nosūtījis Fjūriju nokdaunā, taču Opetaijas promouteri to noraidījuši kā nepatiesību.

"Džeijs Opetaija nesen atgriezies no Saūda Arābijas, kur viņš trenējās un sparingoja ar Taisona Fjūriju," vēstīts Opetaijas pārstāvētās aģentūras "Tasman Fighters" paziņojumā. "Tie bija fantastiski un ļoti vērtīgi raundi, kas Džeijam ļoti noderēs."

Opetaijas negaidītā izstāšanās no Fjūrijas treniņnometnes radīja baumas, ka tas noticis tādēļ, ka sparingā Austrālijas bokseris esot nosūtījis Fjūriju nokdaunā. Taču viņa pārstāvji tās noliedz.

"Taču visas runas par to, ka kāds bokseris šajos sparingos būtu nonācis nokdaunā, ir nepatiesas. Džeijs šobrīd ir atgriezies Austrālijā, kur aizvada noslēdzošos darbus sagatavošanās procesā, lai aizstāvētu savu pasaules čempiona titulu," sacīts paziņojumā. Opetaijas pārstāvji medijiem norādījuši, ka viņš Fjūrija treniņnometni atstājis, jo tajā pārāk maz uzmanības esot veltīts cīņai pret "orthodox" stājas bokseriem.

Opetaija cīņu pret Briedi aizvadīs 17. februārī, piedaloties Fjūrija un Usika cīņu šovā. Cīņa paredzēta par IBF čempiona titulu, tiesa, tīri tehniski Opetaija to "neaizstāvēs", jo formālu iemeslu dēļ IBF viņam rudenī čempiona titulu atņēma. Iepriekš IBF krūzeru čempiona tituls piederēja Briedim, taču viņš to zaudēja savā iepriekšējā cīņā 2022. gada vasarā pret Opetaiju.