Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Žuravļovs: "LBF vēl nav domājusi par iestāšanos World Boxing un gaida vairāk informācijas"

Agris Suveizda

Žuravļovs: "LBF vēl nav domājusi par iestāšanos World Boxing un gaida vairāk informācijas"
Nils Žuravļovs. Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas Boksa federācija (LBF) šobrīd nav gatava iestāties jaunizveidotajā "World Boxing" organizācijā, jo tās rīcībā nav pietiekami daudz informācijas par jaunās starptautiskās federācijas mērķiem un uzdevumiem, aģentūrai LETA sacīja LBF prezidents Nils Žuravļovs.

"Mēs par to vēl neesam domājuši," par iespēju pievienoties "World Boxing" sacīja Žuravļovs. "Vēl no šīs organizācijas neesam saņēmuši nekādu informāciju. Gaidīsim vēstules, nolikumus, statūtus un tad skatīsimies."

Kā zināms, jaunā starptautiskā federācija "World Boxing" tika izveidota šogad augusta sākumā, un par pirmajiem sešiem tās biedriem kļuva ASV boksa federācija ("USA Boxing"), Lielbritānijas ("GB Boxing"), Jaunzēlandes ("New Zealand Boxing"), Anglijas ("England Boxing"), Austrālijas ("Boxing Australia") un Nīderlandes Boksa federācijas (NBB). Minētās sešas federācijas ir izstājušās vai apturējušas savu dalību Starptautiskajā Boksa asociācijā (IBA), kuru Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) vairāku pārkāpumu dēļ vairs neatzina kongresā 22. jūnijā.

Krievijas pārstāvja Umara Kremļova vadītā IBA atļāva agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē, startējot zem saviem karogiem. Vairākas valstis, starp kurām ir arī Latvija, krievu un baltkrievu līdzdalības dēļ nesūta savus bokserus uz IBA organizētajiem amatieru pasaules čempionātiem. "Diemžēl bokss pasaulē ir sašķelts kā amatieros, tā profesionāļos, tāpēc mēs [LBF] esam tikai par apvienošanos kopējā organizācijā," sarunā ar LETA teica Žuravļovs. "Ja būs normāli apstākļi, skaidra programma, zināmi mērķi, tad, protams, būsim gatavi iestāties ["World Boxing"]."

Kā pastāstīja LBF prezidents, federācija vēlētos, lai Latvijas bokseri varētu piedalīties visās sacensībās, un, ja "World Boxing" spēs apvienot valstis un būs saprotama tās darbība, tiks arī skatīts jautājums par iesaistīšanos tās darbībā un IBA pamešanu. "World Boxing" kā savu galveno uzdevumu izvirzījusi boksa saglabāšanu olimpisko spēļu programmā. Pirmais organizācijas kongress notiks šī gada novembrī. 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu boksa turnīrs bija SOK pārraudzībā, un, visticamāk, arī par sacensībām Parīzē atbildēs Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Izmantotie resursi:
LETA