Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Dopinga lietošanā pieķertajam Džonsam atņem titulu, Ļebedevs atkal čempions

Dopinga lietošanā pieķertajam Džonsam atņem titulu, Ļebedevs atkal čempions
Deniss Ļebedevs un Giljermo Džonss
Foto: Itar Tass/Scanpix

Krievu pirmā smagā svara bokserim Denisam Ļebedevam (25-2, 19KO) tiks atgriezts WBA čempiona tituls, jo viņa pēdējam pretiniekam Giljermo Džonsam (39-3-2, 31KO) pozitīva izrādījusies arī dopinga analīžu B prove.

Jāatgādina, ka 17.maijā Džonss ar tehnisko nokautu 11.raundā pieveica Ļebedevu, lai gan pēc punktiem vadībā bija krievu bokseris. Neskatoties uz nopietnu acs savainojumu cīņas gaitā, Ļebedevs vairākkārt izdarīja bīstamus sitienus, taču Džonss pārsteidzošā kārtā nokdaunā tā arī ne reizi netika nosūtīts. Pēc cīņas Džonsa komanda vairākas stundas atteicās veikt dopinga analīzes, bet WBA spiediena rezultātā tas tomēr tika izdarīts. Boksera organismā konstatēts furosemīds. Šis preparāts pieder zāļu grupai, ko sauc par diurētiskiem līdzekļiem un tam piemīt urīndzenoša iedarbība (ātrai svara samazināšanai). Pasaules Antidopinga aģentūras aizliegto vielu sarakstā furosemīds iekļauts arī tāpēc, ka sportisti to pārsvarā lieto, lai slēptu citu aizliegto vielu pēdas organismā.

Pēc tam, kad pozitīva izrādījusies arī boksera B prove, viņam atņemts čempiona tituls, kas tagad atgriezts Ļebedevam, kurš bija čempiona statusā pirms abu savstarpējās cīņas. Džonsam piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija ar atpakaļejošu datumu. Proti, diskvalifikācija stājās spēkā cīņas dienā, 17.maijā, un beigsies 17.novembrī.

WBA arī rekomendējusi abiem aizvadīt atkārtotu cīņu. Ļebedevs norādījis, ka pats vēlas visiem pierādīt, ka ir īstens čempions, tāpēc labprāt aizvadīs revanša cīņu. WBA paziņojusi, ka vienošanās par revanša cīņu jāpanāk līdz 23.oktobrim. Abu bokseru pārstāvji jau uzsākuši pārrunas.

Izmantotie resursi:
Boxing News
RIA Novosti


, 2013-10-19 11:42, pirms 11 gadiem
Dopinga lietošanā pieķertajam Džonsam atņemt titulu, Ļebedevs atkal čempions

Vismaz virsrakstu vajag pareizi uzrakstīt
, 2013-10-19 11:51, pirms 11 gadiem
Kurš teica ka Ļebedevs pēc punktiem tajā mačā bija priekšā? Krievu komentētāji?
Ok.. viņš pārs reizas Džonsam trāpīja.. bet cik atceros Džonss viņu sākot no kkāda 3.raunda visu laiku masēja kamēr mačs galu galā tika pārtraukts..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-19 12:19, pirms 11 gadiem
armandsrulz rakstīja: WOW bomba!!!

Tā arī domāju ka tur kaut kas nav tīrs. nevar normāls bokseris šādā svara katogorijā izturēt ap 20 nakauta sitienu, bet Lebedzevam tagat viela pārdomām
Nosauc to vielu, kas ļauj smadzenēm izturēt sitienus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-19 12:27, pirms 11 gadiem
aloizs rakstīja: Kurš teica ka Ļebedevs pēc punktiem tajā mačā bija priekšā? Krievu komentētāji?
Oficiālā cīņas statistika. 97:93, 96:94 un 96:94 par labu Ļebedevam pēc 10. raunda
, 2013-10-19 12:35, pirms 11 gadiem
Skaidrs. Paldies par info..
Bet nu ja mačs šādi turpinātos līdz beigām un Ļebedevs pēc punktiem uzvarētu, man un domāju daudziem liktos ka nepelnīti...
, 2013-10-19 15:05, pirms 11 gadiem
mnbvc-Ja neko nerubī,tad labāk paklusē.To vielu ko viņam atrada lieto kā ātrākai svara samazināšanai,nevis kaut kādu stanazolu,tam nav nekāda sakara ir viņu spēju izdarīt un turēt sitienus.
, 2013-10-19 15:33, pirms 11 gadiem
kexx rakstīja: mnbvc-Ja neko nerubī,tad labāk paklusē.To vielu ko viņam atrada lieto kā ātrākai svara samazināšanai,nevis kaut kādu stanazolu,tam nav nekāda sakara ir viņu spēju izdarīt un turēt sitienus.
...Pasaules Antidopinga aģentūras aizliegto vielu sarakstā furosemīds iekļauts arī tāpēc, ka sportisti to pārsvarā lieto, lai slēptu citu aizliegto vielu pēdas organismā.... Izlasi kārtīgi rakstu un pēc tam bļausties.
, 2013-10-19 20:17, pirms 11 gadiem
dzhinsis-Piebildes "arī" un "pārsvarā" tev neko nenozīmē ja? Tie ir tikai minējumi,tikpat labi viņš to vielu var būt ir lietojis tikai un vienīgi svara nomešanai.
, 2013-10-19 21:19, pirms 11 gadiem
kexx rakstīja: ...tikpat labi viņš to vielu var būt ir lietojis tikai un vienīgi svara nomešanai.
Jūs abi neko nerubījat, Džonsam tas furosemīds vienkārši garšo, tas arī viss!
, 2013-10-19 22:59, pirms 11 gadiem
Eddy-Ja nebūtu tādas dopinga kontroles,tad viņam tādi stanazoli garšot daudz labāk,arī varētu arī biežāk uz kačalku piestaigāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-22 23:19, pirms 11 gadiem
kexx rakstīja: dzhinsis-Piebildes "arī" un "pārsvarā" tev neko nenozīmē ja? Tie ir tikai minējumi,tikpat labi viņš to vielu var būt ir lietojis tikai un vienīgi svara nomešanai.
Muļķības. Furosemids konkrētās aprindās tiek pielietots nelegālo vielu izdzīšanai un tādēļ arī ir aizliegts. Svara nomešanai ir pavisam citas efektīvas lietas, kuras turklāt nav nelegālas un var lietot bez riska izgāzties dopinga kontrolē.
Milans Volkovs
1

Volkovs vēlreiz cīnīsies Frenka Vorena cīņu šovā Londonā

Latvijas bokseris Milans Volkovs 18. oktobrī aizvadīs cīņu Londonā pret līdz šim nepieveikto britu Tomiju Flečeru, paziņojis sportists un "LNK Boxing".
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix

Vērtīgs precedents: Heinijs iesūdz tiesā savu pretinieku Garsiju par dopinga lietošanu

ASV bokseris Devins Heinijs iesūdzējis Ņujorkas tiesā savu iepriekšējo pretinieku Raienu Garsiju, apsūdzot viņu līguma pārkāpumā un krāpniecībā. Savu apsūdzību Heinijs pamato ar to, ka Garsijam tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Garsija savu sodu no boksa institūcijām jau saņēma, bet Heinijs pieprasa kompensāciju par personīgi sev nodarītajiem zaudējumiem.
Jevgenijs Aleksejevs. Foto: Vladislavs Korjakins/MightyTips
3

Latvijas bokseris Aleksejevs kļūst par Eiropas vidējā svara čempionu

Neuzvarētais Latvijas bokseris Jevgenijs Aleksejevs izcīnījis savas karjeras lielāko uzvaru. Pieveicot Misto Abdulajevu no Vācijas, Aleksejevs izcīnījis IBO Eiropas čempiona jostu vidējā svarā un ieguvis 17-0 bilanci.