Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Neskatoties uz savainojumu, Grovss uzvar un iekļūst supersērijas finālā

Neskatoties uz savainojumu, Grovss uzvar un iekļūst supersērijas finālā
Kriss Jūbenks un Džordžs Grovss
Foto: PA Wire/Scanpix

Pasaules boksa supersērijas finālu svara kategorijā līdz 76 kilogramiem sasniedzis Džordžs Grovss, kurš pēc punktiem ar 117:112, 116:112 un 115:113 tika galā ar Krisu Jūbenku junioru, lai gan cīņas beigās iedzīvojās pleca savainojumā.

Kriss Jūbenks juniors pirms cīņas stāstīja, ka pretinieka labākie gadi ir aiz muguras un ka viņš beigs Džordža Grovsa karjeru, tomēr solījumi nepiepildījās. Neizdevās izmantot arī Grovsa kreisā pleca savainojumu pēdējā raundā, līdz ar to viņš izcīnīja 28. uzvaru karjerā aizvadītajā 31 cīņā. "Ja viņam kaut kas sanāca, tad tikai tāpēc, ka es pieļāvu kļūdas," pēc cīņas rindā teica Grovss.

Viņš kvalificējies supersērijas finālam, kas 2. jūnijā notiks Londonā, "O2 Arena". Otrā pusfinālā nākamajā sestdienā tiksies Kelums Smits un vācietis Jirgens Brēhmers, noskaidrojot, kurš stāsies pretī Grovsam, kurš savu uzvaru izcīnīja Mančestrā.

Protams, Jūbenks juniors, kura tēvs arī bija bokseris, kļūstot par pasaules čempionu, nepiekrita tiesnešu lēmumam uzvaru piešķirt pretiniekam. "Domāju, ka visas cīņas garumā izdarīju spiedienu uz viņu. Visu laiku devos uz priekšu," teica Jūbenks. "Viņš pārsita uzaci – nevarēju redzēt ar labo aci."

Pēdējā raundā Jūbenks pamanīja, ka pretinieks neizmanto kreiso roku un ka tā ir nopietni savainota. Sekoja āķu virtene, un ar labo āķi izdevās trāpīt pretiniekam pa žokli. Grovss pēc zvana par cīņas beigām varēja atviegloti uzvarēt, un izrādījās, ka viņš pirmajos raundos izdarījis pietiekami, lai nosargātu WBA titulu.

Kā pēc cīņas teica Tonijs Beljū, ringā saticies bokseris pret kausli, un meistarīgākais no viņiem izcīnījis likumsakarīgu uzvaru.

Izmantotie resursi:
George Groves beats Chris Eubank by unanimous...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.