Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Džošua, Vailders, Bivols un Opetaija piedalīsies cīņu šovā Saūda Arābijā

Rolands Eliņš

Oficiāli: Džošua, Vailders, Bivols un Opetaija piedalīsies cīņu šovā Saūda Arābijā
Entonijs Džošua un Oto Valīns. Foto: BoxingScene

Saūda Arābijas investori, kuri turpina ieguldīt miljardus savas valsts tēla spodrināšanā, bija plānojusi 23. decembrī rīkot boksa šovu ar Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņu. Šī cīņa tikusi pārcelta, taču vieta tukša nepaliks - 23. decembrī Rijādā notiks liela mēroga cīņu vakars, kurā piedalīsies tādi bokseri kā Entonijs Džošua, Deontejs Vailders, Dmitrijs Bivols, Daniels Dubuā un Džeijs Opetaija.

Gaidāmās cīņas trešdienas vakarā tika izziņotas oficiāli, un noslēgtā vienošanās paredz, ka, ja Džošua un Vailders abi tiks pie uzvarām, viņi atgriezīsies Saūda Arābijā, lai aizvadītu savstarpēju cīņu. Taču 23. decembrī viņi katrs cīnīsies pret savu pretinieku.

Džošua pretim stāsies zviedrs Oto Valīns (26-1), kurš savu vienīgo zaudējumu cieta pirms četriem gadiem titulcīņā pret Taisonu Fjūriju. Valīnam pēc tam bija paredzēta liela mēroga cīņa pret Dilianu Vaitu, taču pretinieka traumas dēļ šī iespēja zuda. Valīns gan tāpat pēc zaudējuma Fjūrijam izcēlies ar sešu uzvaru sēriju, turklāt septembra beigās pēc punktiem pieveica Muratu Gasijevu, bijušo krūzeru bokseri, Supersērijas finālistu.

Savukārt Vailders Rijādā cīnīsies pret Džozefu Pārkeru (33-3), Jaunzēlandes bokseri, kurš ir bijušais WBO pasaules čempions smagsvaros. Pārkers pirms pieciem gadiem šo titulu zaudēja cīņā pret Džošua. Pārkers piedalījās arī Fjūrija-Nganū cīņu šovā oktobra beigās un pret Vailderu aizvadīs savu ceturto cīņu 2023. gadā.

Vaildera un Džošua klātbūtne vienā arēnā jau pats par sevi ir fakts, kas garantē plašu publicitāti un lielu šovu, taču šoreiz sperti vēl vairāki soļi tālāk, un promouteri kopā ar Saūda Arābijas Vadošo izklaides iestādi izlikuši arī vienas no visu laiku spēcīgākajām "undercard" cīņām.

Cīņu šovā piedalīsies arī pussmagā svara WBA čempions Dmitrijs Bivols, kurš iepriekšējā gadā pieveica Kanelo Alvaresu. Viņš savu titulu aizstāvēs pret britu Lindonu Arturu. Savukārt Daniels Dubuā, kurš vasarā izaicināja Usiku un cieta zaudējumu Vroclavā, cīnīsies pret amerikāņu smagsvaru Džarelu Milleru, kurš pirms dažiem gadiem bija nonācis titulcīņas tuvumā, taču šo iespēju zaudēja pozitīvu dopinga analīžu dēļ.

Uz Saūda Arābiju dosies arī austrālietis Džeijs Opetaija, kuram nākamnedēļ paredzēta IBF titulcīņas pret Mairi Briedi izsole. Tiek vēstīts, ka abas puses pašas par cīņas nosacījumiem nevienojās, tādēļ tiesības rīkot cīņu iegūs tas, kurš piedāvās lielākos honorāros oficiālā izsolē. Taču Opetaija paralēli tam piekritis piedalīties 23. decembra šovā, kurā sacentīsies pret Elisu Zorro, kamēr obligātā titulcīņa pret Briedi varētu notikt 2024. gada pirmajā pusē.

Zorro ir nepieveikts (17-0) britu bokseris, kuram šī būs pirmā titulcīņa. Viņš līdz šim cīnījies tikai Anglijā un vēl nav aizvadījis cīņu pret kādu elites līmeņa bokseri, un Opetaija būs liels šīs cīņas favorīts.

Britu sporta mediji šo cīņu saraksta novērtē kā bezprecedenta gadījumu, it īpaši tādēļ, ka tajā kopā piedalās līdz šim nesamierināmie konkurenti "Queensbury Promotions" un "Matchroom Boxing", kuru vadītāji Frenks Vorens un Edijs Hērns paši apgalvo, ka līdz šim ne reizi nebija sarunājušies klātienē. Taču Saūda Arābijas ieguldītās bagātības trešdienas vakarā mainīja arī šo faktu, kad abi satikās preses konferencē.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-16 11:03, pirms pusgada
Iespaidīgs kārds, viens no spēcīgākajiem šķiet kādus atminos.

     [+] [-]

, 2023-11-16 11:08, pirms pusgada
Nesaprotu kā Opetaja var cīnīties ar kāu citu nevis ar Briedi ? Sūdīgi sastādīts kontrakts ? Briedis tak bija čempions tur revanšam uzreiz bija jābūt

     [+] [-]

, 2023-11-16 12:39, pirms pusgada
Brieža komanda kaut kā izlaida pavedienu no rokām cīņā ar Opetaiju, tagad sēž nevienam nevajadzīgs.

     [+] [-]

, 2023-11-16 13:03, pirms pusgada
sadalīs šeihu bablo

     [+] [-]

, 2023-11-16 13:50, pirms pusgada
Tā jau ir. Kamēr Briedis skraidīja pakaļ Jake Paul, domādams, ka tiks pie naudas kaudzes, tikmēr Opetaija trenējas cīņai ar Briedi. Tagad Opetaija tika pie naudas kaudzes no arābiem, bet Briedis varēs skatīties pa TV.

     [+] [-]

, 2023-11-16 13:51, pirms pusgada
Varēja drīzāk Wailders pret Džošua uzboksēt. Tas būtu interesanti.