Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hejs debitē ar triumfu 5. raundā

Jānis Pārums

Hejs debitē ar triumfu 5. raundā
Deivids Hejs darbībā
Foto: AFP

Bijušais WBO, WBA un WBC pasaules čempions pirmajā smagajā svarā (līdz 91.7kg) Deivids Hejs šonakt veiksmīgi debitēja smagajā svarā, piektajā raundā ar tehnisko nokautu pārspējot amerikāni Monti Baretu.

Cīņa tika gaidīta ar lielu interesi, jo pirms Hejs vēl nebija debitējis, viņš smagsvariem veltīja tik krāšņus izteikumus, ka tie sasniedza arī tos, kuri par britu bokseri līdz tam nebija dzirdējuši. Šīgada 8. martā Hejs otrajā raundā nokautēja savu tautieti Enco Makarinelli un kļuva par WBO, WBA un WBC pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā.

Pēc tam brits paziņoja par pāriešanu uz smagsvariem. Ilgu laiku viņa pretinieka vārds bija miglā tīts, lai gan piesaukti tika vairāki varianti. Rudens pusē beidzot tik paziņots, ka 28 gadus vecā Heja pretinieks būs 37 gadus vecais amerikānis Monte Barets. Nu Hejam atlika tikai gatavoties cīņai un pierādīt, ka viss ko viņš saka, nav tikai tukša muldēšana.

Pirms cīņas Deivids Hejs solīja, ka nokautēs savu pretinieku jau līdz trešajam raundam, bet cīņā izrādījās nedaudz savādāk – trešajā raundā īstie notikumi tikai sākās. Kustīgais britu bokseris, kurš lielāko vairumu savu cīņu bija uzvarējis priekšlaicīgi, divreiz uz ringa grīdas noguldīja Baretu un amerikāni no jaunām nepatikšanām glāba vien gongs, kas vēstīja par raunda beigām.

Tomēr ceturtajā raundā viss turpinājās. Barets mēģināja ar saviem sitieniem tikt klāt Hejam, taču brits veiksmīgi darbojās aizsardzībā, vairākkārt izvairoties, bet pretuzbrukumos bija divtik bīstams. Raunda vidū Barets saņēma nokdaunu, bet raunda izskaņā vēlreiz atradās uz grīdas.

Piektais raunds kļuva par noslēdzošo. Tā sākumā pats Hejs nokrita uz grīdas pēc Barets sitiena, taču amerikānis šajā situācijā saņēma soda punktu par to, ka iesitis jau uz zemes esošajam Hejam. Nu jau Hejs bija sadusmots vēl vairāk un tas izpaudās arī ringā – pārdesmit sekundes vēlāk Hejs ar vairākiem sitieniem sagādāja vēl vienu nokdaunu Baretam un tiesnesis apturēja cīņu – Heja triumfs ar tehnisko nokautu.

Līdz ar to Hejs izcīnīja jau 22 uzvaru karjerā (22-1, 21KO), bet Barets piedzīvoja septīto neveiksmi (34-7, 20KO). Jāpiebilst, ka cīņu klātienē vēroja arī WBC pasaules čempions ukrainis Vitālijs Kļičko.

  +7 [+] [-]

, 2008-11-16 09:11, pirms 15 gadiem
Kā jau bija gaidāms. Lai gan godīgi sakot, Barets nav rādītājs. Domāju Deivids man piekritīs - dodiet viņam Vitaļiku

  -2 [+] [-]

, 2008-11-16 09:16, pirms 15 gadiem
Piektais raunds kļuva par noslēdzošo. Tā sākumā pats Hejs nokrita uz grīdas pēc Barets sitiena, taču amerikānis šajā situācijā saņēma soda punktu par to, ka iesitis jau uz zemes esošajam Hejam. Nu jau Hejs bija sadusmots vēl vairāk un tas izpaudās arī ringā – pārdesmit minūtes vēlāk Hejs ar vairākiem sitieniem sagādāja vēl vienu nokdaunu Baretam un tiesnesis apturēja cīņu – Heja triumfs ar tehnisko nokautu.

Ja nemaldos, boksaa, 1 raunds ilgst 3 minuutes - tiiri fiziski Hejs vienaa raundaa nevareeja paardesmit minuutes veelaak..... utt

  +1 [+] [-]

, 2008-11-16 09:17, pirms 15 gadiem
gollum rakstīja: Ja nemaldos, boksaa, 1 raunds ilgst 3 minuutes - tiiri fiziski Hejs vienaa raundaa nevareeja paardesmit minuutes veelaak..... utt
Protams, bija domātas sekundes. Paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-11-16 13:02, pirms 15 gadiem
runā jau daudz, bet viens no retajiem arī atbild par saviem vārdiem..vismaz pagaidām.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-16 14:48, pirms 15 gadiem
Es tak teicu, ka Hejs ir normāls čalis. Ātrs bokss, tas ir labs bokss.