Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Nganū pēc pirmās boksa cīņas izlikts WBC pasaules ranga 10. vietā

Rolands Eliņš

Nganū pēc pirmās boksa cīņas izlikts WBC pasaules ranga 10. vietā
Fransiss Nganū - bijušais UFC smagsvaru čempions. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pasaules boksa padome (WBC) nolēmusi iekļaut Frensisu Nganū savā smagsvaru ranga desmitniekā, attiecīgi paverot viņam ceļu uz titulcīņu nākotnē. Nganū līdz šim aizvadījis tikai vienu boksa cīņu, kad oktobra beigās ar diskutablu tiesnešu lēmumu piekāpās Taisonam Fjūrijam.

"Frensiss Nganū paveica iespaidīgu darbu cīņā pret WBC smagsvaru čempionu Taisonu Fjūriju, un WBC direktoru padome ir piekritusi izlikt viņu WBC smagsvaru ranga desmitajā vietā," norādīts organizācijas paziņojumā.

WBC mājaslapā smagsvaru rangs atjaunots 14. novembrī, un tajā Nganū vārds vēl neparādās, jo viņa izlikšana tajā ir ar īpašu WBC lēmumu. Sagaidāms, ka līdz ar WBC īpašo lēmumu Nganū uz leju pabīdīs tādus bokserus kā Džozefu Pārkeru, Filipu Hrgoviču, Danielu Dubuā, Oto Valīnu, Bahodiru Jalolovu.

Nganū pie šāda novērtējuma ticis pēc vienas vienīgas profesionālā boksa cīņas, turklāt nepavisam ne pēc parastas cīņas. Viņš kā bijušais UFC čempions boksā debitēja ar cīņu pret WBC čempionu Taisonu Fjūriju, kas tika plaši uztverta vairāk kā izklaides pasākums, kurā abi cīkstoņi pamatīgi nopelnīs, kamēr WBC čempiona josta nemaz netiks likta galdā.

Cīņa nebija par titulu, taču Nganū parādīja negaidīti labu sniegumu un pat nosūtīja Fjūriju nokdaunā. Cīņa noslēdzās pēc desmit raundiem, un ar tiesnešu dalītu lēmumu uzvaru pēc punktiem ieguva Fjūrijs, tiesa, netrūka boksa apskatnieku un boksa sabiedrības pārstāvju, kuri tiesnešu lēmumu nosauca par labākajā gadījumā strīdīgu.

Lai arī Nganū sniegums savā profesionālā boksa debijā pelnījis atzinību, šobrīd WBC lēmums radījis precedentu, ka pasaules ranga desmitniekā iekļuvis bokseris, kurš nav uzvarējis nevienā boksa cīņā. Rēķini, kā gribi, Nganū bilance profesionālajā boksā ir 0-1, un boksa statistikas portālā "BoxRec" viņš šobrīd smagsvaros izlikts 585. vietā.

Vieta WBC ranga desmitniekā ir nozīmīga, jo saskaņā ar WBC noteikumiem tikai šī līmeņa bokseri var piedalīties titulcīņās. Tas attiecīgi paver Nganū iespēju cīnīties par smagsvaru čempiona titulu, ja notiek viņa un Fjūrija revanša cīņa.

Šobrīd gan Fjūrijam ir paredzēta visu titulu apvienošanas cīņa pret Oleksandru Usiku, kas bija izziņota jau pirms cīņas pret Nganū. ESPN ziņo, ka tā notiks februārī, taču oficiāls apstiprinājums vēl nav sniegts.

Izmantotie resursi:
https://wbcboxing.com/en/

     [+] [-]

, 2023-11-15 12:28, pirms pusgada
Maločiks. Īsti eksperti zina, ka Nganngngnngou uzvarēja un greedy belly uzvara tika uzdāvināta tikai tāpēc, ka tas būtu vēl nebijis pazors pasaules boksa skatuvē, ja atnāktu čalis ar rekordu 0-0 un uzvarētu top2 resni