Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vaits iesūdz tiesā WBC par titulcīņas nepiešķiršanu

Rolands Eliņš

Vaits iesūdz tiesā WBC par titulcīņas nepiešķiršanu
Dilians Vaits. Foto: PA/Scanpix

Lielbritānijas bokseris Dilians Vaits vērsies tiesā pret Pasaules boksa padomi (WBC), cenšoties tādā veidā iegūt savu ilgi kāroto iespēju kļūt par pasaules čempionu smagsvaros. Šis tituls šobrīd pieder Taisonam Fjūrijam.

Dilians Vaits ir WBC pagaidu čempiona titula īpašnieks un ieņem pirmo vietu smagsvaru rangā WBC versijā kopš 2018. gada. Pagājušajā gadā viņš kļuva par titula obligāto pretendentu, un WBC nolēma, ka Vaitam jāsaņem iespēja piedalīties titulcīņā līdz 2021. gada februārim, taču šobrīd tās sarīkošana neizskatās īpaši ticami un attiecīgi Vaits, aizstāvot savas tiesības, vērsies tiesā.

WBC prezidents Maurisio Sulaimans medijam „Sky Sports” apstiprināja, ka šāds juridiskais process uzsākts, taču atteicās plašāk komentēt un sniegt viedokli par notikumu iespējamo attīstību, norādot, ka viņam šādu padomu devuši juristi.

Pašreizējam WBC čempionam smagsvaros Taisonam Fjūrijam nākamā cīņa plānota rudenī pret Deonteju Vailderu, sniedzot pretiniekam revanša iespēju, savukārt pēc tam tiks runāts par paša augstākā līmeņa cīņu – Fjūrija tikšanos ar IBF, WBO un WBA čempionu Entoniju Džošua.

Fjūrija promouters Bobs Arums jau iepriekš bijis ļoti skeptiski noskaņots par titulcīņu pret Vaitu, norādot, ka neredz šādā cīņā lielu vērtību savam bokserim. Arums publiski atklājis, ka risina sarunas ar WBC par titula aizstāvēšanas termiņa pagarināšanu, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas dēļ notikušo dīkstāvi sportā.

Lai nu kā, boksa pasaulē jau bijuši precedenti, kad tiesas ceļā bokseri iegūst tiesības uz titulcīņu vai arī piespiež organizācijas veikt izmaiņas savos plānos. Ārzemju boksa mediji lēš, ka WBC varētu Vaitam piešķirt pasaules čempiona titulu, kamēr Fjūrijam piešķirtu citu statusu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/dillian...