Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

A.Ritenieks: "Latvijā savairojušies boksa klauni"

A.Ritenieks: "Latvijā savairojušies boksa klauni"
Bokseris Arnis Ritenieks piedalās Ķīnas hokeja olimpiskā uznāciena kaldināšanā. Foto: No personīgā arhīva.

Boksera Arņa Ritenieka vārds Latvijas sporta ķēķī atpazīstams sāka kļūt 2000. gadu sākumā, kad viņš kopā ar brāli Raiti fanātiskā tēva Aivara vadībā kala plānus par olimpiskā boksa ringa sasniegšanu. Viņa dzīve jau kopš bērnības bijusi dažādu savdabīgu pavērsienu pārpilna, tāpēc tagad it nemaz neizbrīna viņa parādīšanās… Ķīnas olimpiskajā hokeja projektā.

Tālu ceļu nogājis

2000. gadu vidū bokss Latvijā bija nišas sporta veids – Maira Brieža triumfālo uznācienu un to pavadošo lielo cilvēku interesi tobrīd, iespējams, neparedzēja neviens. Taču arī tolaik bija, kam sekot līdzi. Tā bija Ritenieku ģimenes cīņa ar sporta funkcionāru kliķi, kas pamanījās iespraukties mediju dienas kārtībā un pat pārauga Dzintara Dreiberga dokumentālajā filmā "Padoties aizliegts!", kas kļuva par pirmo Latvijā veidoto dokumentālo filmu, kas nonāca "Forum Cinemas" repertuārā.

Jau filmā tika atspoguļots konflikts starp Arni un tēvu Aivaru, kas vēlāk, daudz saasinātākā formā, eskalējās ārpus kadra. Neticis uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, Arnis lielajam sportam atmeta ar roku – pirmo reizi mūžā viņš bija pilnīgs noteicējs par savu likteni. "Kad es beidzu profesionāli sportot, jutos kā no laivas izmests – kā jau lielākā daļa sportistu. Jādzīvo pilnīgi jauna dzīve," atminas Arnis. "Sāku trenēt cilvēkus daudzstāvu mājas pagrabā. Ziemā bija kādi astoņi deviņi grādi. Cilvēki paši mani atrada. Pēc tam pārcēlos uz Mārupi, kur treniņi notika garāžā. Vēlāk zāli ierīkoju ofisa telpās, kur, kā teica viens mans draugs, pēc fen šui nedrīkstētu notikt vispār nekas," viņš smejas.

Ar laiku viņš tika pie sava stūrīša sporta kluba "Panatta" paspārnē, bet tagad nolēmis iet savu ceļu. "30. jūnijā atvēršu savu zāli – "AR sporta studiju"," viņš palielās. Pašam gan savu dārziņu pieskatīt nāksies no attāluma. Rīgā viņš ieradies veikt pēdējos darbus un izbaudīt atvaļinājumu. No Ķīnas hokeja…

Bez tulka, ar lamuvārdu krājumu

"Vienā skaistā dienā saņēmu zvanu: "Klausies, Arni – saprotu, ka tu esi pārņemts ar jaunās studijas būvniecību, bet te interesējas par tevi." Pārprasīju, vai biju dzirdējis pareizi. Ķīnā…" Arnim tika piedāvāts iesaistīties Ķīnas hokeja saimniecībā, strādājot pie spēlētāju fiziskās sagatavotības. Sākumā atteicies, viņš pēc dažām minūtēm sapratis, ka šādu iespēju nevar laist garām un ņēmis rokās telefonu, lai atzvanītu.

Viņa pirmie aizbilstamie bija Ķīnas U18 hokeja izlase, kam Taivānā bija jāizlauž ceļš no trešās divīzijas līdz otrajai. "Ķīna – tā ir traka zeme. Ne slikta, ne laba, bet pilnīgi savādāka. Tāda, ka vidusmēra cilvēks divos mēnešos var sajukt prātā. Bet – tā kā vienmēr esmu bijis ar savu domu gājienu un mēs tur esam vairāki latvieši, tad tā mēs cits citu stutējam un turpinām darboties." Kopā ar Arni Ķīnas hokeja saimniecībā darbojas arī Raitis Pilsētnieks un Renārs Freibergs. "Šos divus džekus kā sabiedrotos nemainītu ne pret ko. Mūsu organizācija, kuras galvenais menedžeris ir Raitis Pilsētnieks, atbild par hokeja attīstību Ķīnā. Vācam puikas no visas pasaules, kam vien ir ķīniešu izcelsme, un gatavojam 2022. gada olimpiskajām spēlēm. Vēriens ir grandiozs, nodrošinājums – teju neierobežots. Taču jārēķinās ar Ķīnas īpatnībām. Raitis jau trīs reizes ir kravājis koferus, es arī vienreiz biju tuvu tam," nosmej Arnis.

Atsevišķas Arņa pirmās darba dienas ainas būtu inscenēšanas vērtas kādā "Vareno pīļu" filmu franšīzes turpinājumā. "Mani brīdināja: tās būs amēbas uz slidām. Uz ledus galvenajam trenerim ir asistents, ir tulks, ir citi palīgi – vesels bars. Kā tu domā – jaunatbraucējam, trenerim Arnim, kāds iedeva tulku?!Parādīja virzienu, un aiziet! Ja man nebūtu manas krāsainās dzīves bagāžas, es tur netiktu galā. Es viņus noliku pie vietas trīs treniņu laikā. Teikšu godīgi, viņi bija ārprāts! Pirmā pieredze man bija darbā ar Ķīnas U18 izlasi, kurā bija atlasīti bagātnieku dēliņi. Mēs kārtīgi salamājāmies – nobļāvos tā, ka putas pa muti lēca laukā – un pēc tam bijām labākie draugi. Darbs aizgāja no rokas."

Pekinas "Kunlun Red Star Junior" galvenais mērķis ir augstvērtīgu spēlētāju sagatavošana 2022. gada olimpiskajām spēlēm. Ķīna un hokejs – tas joprojām skan eksotiski, taču ar U18 vecumu pirmā pankūka nepiedega. "Tas ir tas vecums, uz ko tiek likts vislielākais uzsvars. Lai 2022. gadā viņi jau būtu līmenī," skaidro Arnis. "Plāni mums ir lieli – cerams, piepildīsies."

Klauniem neaplaudē

Pateicoties Maira Brieža panākumiem, bokss Latvijā kļuvis ievērojami populārāks. Par to liecina ne tikai lielā publicitāte, bet arī to cilvēku skaits, kas boksa zālēs drūzmējas ap maisiem. Arnis pamanījis, ka momentāni savairojušies arī treneri, un daļai viņš izraudzījies nesaudzīgu apzīmējumu – "boksa klauni". "Treneri, kurus es saucu par "boksa klauniem", ir tie, kam pašiem bērnībā vai jaunībā nodarīts pāri. Kad viņi nespēj savu autoritāti audzēkņu acīs iegūt ar profesionalitāti un viedumu, tad ko viņi dara? Saliek kopā ar kādu prasmīgāku bokseri, lai iedod pa bieti, un tad viņš, redz, cienīs treneri. Bet tā vietā cilvēks sāk baidīties no boksa. Vidusmēra letiņš jau tomēr ir meklējams Dziesmu svētkos, bet tur jau nekaujas.Ir jāspēj nodot filozofija, ka boksa mērķis nav deguna pārsišana pretiniekam. Pie manis nāk daudz tādu, kas nekad ringā nekāps – arī viņiem jāatrod pieeja un viņu vēlmes jāciena," uzsver Arnis Ritenieks.

"Boksam tagad ir pievērsta liela uzmanība, jo tajā uzmanības pievēršanā ir ieguldīti lieli līdzekļi. Mairis ir unikāls talants, kuram līdzīgu pagaidām Latvijā nemanu. Boksa popularitāte ir pacēlusies uz viena cilvēka un viņa komandas fanātiska darba rēķina, nekāda sistemātiska pamata jau tam nav. Prieks, ka bokss kļūst populārāks, bet popularitātes pieaugumam darba kvalitāte netiek līdzi. Viss sākas ar boksa filozofijas nodošanu."

Pats Arnis gan boksa aktivitātes uz laiku noliks malā. Savas studijas darbu vadīs attālināti, nokomplektējis arī treneru korpusu, kurā sagaidāmi arī pārsteigumi. "Esmu piesaistījis līdzīgi domājošus cilvēkus. Pagaidām neminēšu vārdus, taču ir arī ar olimpisko pieredzi." Pirms sarunas atcerējos, ka pirms sešiem gadiem, kad pirmo reizi intervēju Arni, viņš pārliecinoši deklarēja, ka viņam kādudien būs pašam sava zāle – kaut arī tobrīd nodarbības tika vadītas garāžā. Nu, kad tas ir piepildījies, - ko tālāk? "Es braukšu uz olimpiskajām spēlēm!" viņš momentāni iesaucas. "2008. gadā man bija milzīgs pārdzīvojums, ka es netiku uz Pekinas spēlēm. Pēc tam, kad sāku trenēt puikas Talsos, vietējai avīzei teicu, ka kādudien braukšu uz olimpiskajām spēlēm. Kā treneris. Re, te nu es esmu! Tobrīd biju domājis, ka braukšu kā boksa treneris. Varbūt arī kādreiz aizbraukšu, bet sākšu ar hokeju."

     [+] [-]

, 2017-06-15 22:51, pirms 7 gadiem
Vairāk šādu rakstu, lūdzu. Ļoti interesanti.

     [+] [-]

, 2017-06-15 22:52, pirms 7 gadiem
Kārtīgs vecis, līdzīgi kā fāters - tikai ar izpausmēm citā virzienā. Interesanti klausīties/lasīt - vīzijas prot uzburt. Sasniegumi gan tā lokāli, arī boksā .. arī tie U18 čalīši 2022.gadā OS nespēlēs - spēlēs tagad ZA savāktie ķīniešu izcelsmes spēlētāji, kurus gatavos M.Kīnens ..

Lai veicas!

  +6 [+] [-]

, 2017-06-16 00:09, pirms 7 gadiem
ja kāds latvijā ir boksa klauns tad tas ir A.Ritenieks.
forši video iekš youtube, kur tiek stāstīts, ka itkā pasniegs jaunu "super boksu"-ka Latvijā visi trenē kaut kādu veco "PSRS sistēmu", kura nekādi nestrādā-citus nolikt māk-ar vārdiem ir pārākais-tikai darbi kaut kā pieklibo.
protams, cilvēki, kuri no boksa ir patālu-lasa viņa postus un skatās Ritenieka video-neko citu neredzēdami-laikam domā, ka tā arī ir.
bet realitātē viss ir pavisam citādāk-viņam nav neviens bokseris ko izlikt pat normālās LV līmeņa sacensībās. Tas, ka pie sienām ir M.Brieža plakāti, M.Lavrinoviča un citu LV sportistu-kurus trenē pēc vecās "PSRS sistēmas" citi treneri.
varbūt kāds pasakiet lūdzu kaut vienu A.Ritenieka audzēkni, kurš LV jebkurā svara kategorijā spētu tikt trijniekā. Tādu vnk nav. Pat nav ko izlikt LV čempī vai riga open. Atceros kā atvērtajā ringā kaut kāds džekiņš no Ventspiks kikboksa kluba pēc boksa noteikumiem jau ar pirmo sitienu izslēdza A.Ritenieka sporta studijas "perspektīvo spīdekli" - M.Noviku - pēc tam tālāk tas pats Ventspilnieks smagi zaudēja viduvējam Lv līmeņa bokserim.
Takā Arni, varbūt, nākamreiz pirms noliec citus, sākumā iepazīstini ar savu audzēkņu panākumiem, kaut vai LV līmenī starp "Klauniem", kā Tu pats saki. Ā, nu jā, pareizi, tādu nav-tātad esi pat sliktāks par tiem tevis sauktajiem "Klauniem".
Nebrīnīšos, ka drīz arī Lv hokeja treneri būs "klauni" vai citi cirka personāži.
Mums Latvijā ir ļoti daudz labi boksa treneri daudzās pilsētās, bet A.Ritenieks noteikti nav viens no viņiem.
Ieteikums, turpmāk runāt par saviem trenera panākumiem-nevis nolikt citus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-16 06:13, pirms 7 gadiem
Neierakstīja visinteresantāko. Ko viņš īsti teica Ķīnas U18 izlases zvaigznēm pirmajos trīs treniņos? Hvang hjuj fei vai kuņ dzjaņ fū vai tomēr mātes valodā?

     [+] [-]

, 2017-06-16 06:17, pirms 7 gadiem
Lielākais starp klauniem ir pats Ritinieks. Kāda olimpiāde?? )) vińš pat Nav bijis LV čempions. Vienmēr visa family izcēlusies tikai ar dir...u

     [+] [-]

, 2017-06-16 07:40, pirms 7 gadiem
Komentētājiem: nevajag nolikt Arni. Viņš no visas tās famīlijas vismaz ir ar KAUT KĀDĀM inteliģences pazīmēm. Un par to visu cieņu, zinot, kādā ģimenē viņam nācies augt. Tas sencis tak bija vājprātīgs. Nekad neaizmirsīšu redzēto pie Pumpuru vidusskolas stacijas, kur vecais kūdīja 'iedot bietē' sīkajiem par to, ka tie nepalīdzēja viņam mašīnu izstumt no sniega, jo uz stundu steidzās. Tas ir normāls tēvs? Ne velti skolotāja Greiža savulaik teica, ka viņam 'peļu kakas galvā'. Un ne velti Mairis ir tur, kur ir. Jo bokss nav tikai kaušanās. Tā ir arī inteliģence un izpratne. Bet vēlreiz - respect Arnim. Viņš vismaz prata nostāties pret tēvu. Dažreiz.

  -3 [+] [-]

, 2017-06-16 08:19, pirms 7 gadiem
šajā sporta veidā vispār ir inteliģences pazīmes?

  -3 [+] [-]

, 2017-06-16 08:41, pirms 7 gadiem
@FightClub viņš ir skaļš savos izteicienos,jā, un neteiktu, ka darbi izpaliek. Viņš ir daudzus sportistus trenējis un attīstījis un arī zināmus, varbūt, ne tev, viss atkarīgs, cik plaši skaties. Atšķirība ir tajā, ar kādu vēlmi tu tur vērsies, viņš nekad neatsaka un vienmēr nāk pretī, kā galveno uztverot boksu, ne naudu vai ko citu. Tas, ka viņa sportisti nestartē Riga Open neko nenozīmē. Un tevis nosauktais varbūt bija iesācējs un vienmēr kāds būs spēcīgāks. Tev pašam tāds šaurs redzes loks un aprobežota domāšana, vismaz komentārs par to liecina. Pats trenē un esi ko sasniedzis?!
Un ja iedziļinies rakstā, tad par klauniem viņš sauc tos trenerus, kuri izliek audzēkni pret spēcīgāku bokseri ar domu, ka viņš pēc tam cienīs treneri. Šķiet, tas tevi aizskāris...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-16 10:19, pirms 7 gadiem
kasteestee77 rakstīja: @FightClub viņš ir skaļš savos izteicienos,jā, un neteiktu, ka darbi izpaliek. Viņš ir daudzus sportistus trenējis un attīstījis un arī zināmus, varbūt, ne tev, viss atkarīgs, cik plaši skaties. Atšķirība ir tajā, ar kādu vēlmi tu tur vērsies, viņš nekad neatsaka un vienmēr nāk pretī, kā galveno uztverot boksu, ne naudu vai ko citu. Tas, ka viņa sportisti nestartē Riga Open neko nenozīmē. Un tevis nosauktais varbūt bija iesācējs un vienmēr kāds būs spēcīgāks. Tev pašam tāds šaurs redzes loks un aprobežota domāšana, vismaz komentārs par to liecina. Pats trenē un esi ko sasniedzis?!
Un ja iedziļinies rakstā, tad par klauniem viņš sauc tos trenerus, kuri izliek audzēkni pret spēcīgāku bokseri ar domu, ka viņš pēc tam cienīs treneri. Šķiet, tas tevi aizskāris...
1) "viņš ir daudzus sportistus trenējis un attīstījis"-konkreēti, kurus lūdzu? kurus bokserus viņš ir radījis? kādi darbi neizpaliek?
2) kurš treneris atsaka? kurš nenāk pretīm?
3) tas, ka nestartē "Riga Open" neko nenozīmē? Tiešām? tad jautājums kur viņi startē?
4) Ā iesācējs-nu nezinu, nezinu-cik atceros toreiz visi A.R. Studijas biedri ap viņu lēkāja un slavināja, kā nākamo "balto cerību"-un pilnīgākais iesācējs bija tas, kurš nāca viņam pretim.
5) Jā, mans redzesloks ir loti šaurs-sekoju šauri boksam, mma un citām cīņām jau gandrīz 20 gadus-takā šajā šaurajā lauciņā, tomēr, šo to saprotu.
6) nē, netrenēju-hobija pēc nodarbojos-fanātisma pēc sekoju līdzi.
7) mums Rīgā ir daudz super treneri-par kuriem runā viņu darbi-kuri izaudzinājuši daudzus labus sportistus un šobrīd veiksmīgi strādā ar jaunajiem, kuriem nevajag taisīt muļķīgus piarus nepamatoti noliekot citus-bet par kuriem runā viņu darbi. A.Sotņiks (sidnejs2000), V.Korovins (Latvijas Cimdi), I.Žiļinskis (Olimpiskā Cerība), V.Bite (Auseklis), jaunā LNK boxing komanda un citi-kuri masveidā rada labus bokserus (LV līmenim un ne tikai), bet A.Riteniekam par runāšanu nekas tālāk nav sanācis-neesmu redzējis nevienu viņa sagatavotu bokseri-uzsveru nevienu-kurš varētu izrādīt konkurenci iepriekš minēto treneru audzēkņiem.
Bet labi-ko tur runāt-rīga taču maza-cienītais-aizejiet lūdzu pats uz A.R. Studijas rīkotajām sacensībām, vai uz tā saucamo "klaunu" parādi Rīga open vai Latvijas čempi boksā-un būsiet laikam patiesi vīlies savā iluzionistā A.Riteniekā-kad sapratīsiet, ka tas sliktais boks ko māca citi treneri, tomēr ir daudzas klases augstāks, nekā "jaunais" A.Ritenieka stils.
Jā, viņš ir harizmātisks cilvēks-hi hi ha haaa treniņos un rīkotajās sacensībās, turot ķepas Tev pastāstīs, ka sit stiprāk par pasaules čempionu, tik stiprus sitienus, nav turējis utt-kas, protams, būs kārtējā viņa pasniegtā ilūzija Tavās acīs. Boksa vietā cross-fita treniņi-nu jā, varbūt, tas ir moderni-būsi, varbūt, baigais "skapis", lai labāk justos-kustos utt bet reālas boksa prasmes pie viņa neesmu vēl redzējis nevienu apgūstam-laikam tapēc, ka lielākie čempioni nekur nestartē viss jau būtu pozitīvi-cilvēkus uzved uz veselīga dzīvesveida-pievērš treniņiem utt-bet viss negatīvais sākas no tā, kad noliek citus.

     [+] [-]

, 2017-06-16 16:10, pirms 7 gadiem
@FightClub te pārāk liela diskusija izvērtās. No tevis nosauktajiem treneriem nevienu nenosodu, bet man būtu tikpat daudz ko teikt, kā tev, jo esmu trenējies kā pie viena, tā pie otra. Nevienu te debesīs nevēlējos izcelt, bet tevis teiktajam 100% nepiekrītu un sapratu, ka tu runā tikai par boksu, ja iet runa par tiem viņa audzēkņiem.
Katrā ziņā, katram savs viedoklis un es arī daudzus trenerus varētu nolikt. Viss ko vēlējos uzteikt, ka nedaudz par skarbu izsakies un neapzinies, cik tas tavs komentārs var būt ietekmējošs, kā labā, tā sliktā nozīmē. Katram savs subjektīvi "objektīvais" viedoklis.

     [+] [-]

, 2017-06-17 10:14, pirms 7 gadiem
kasteestee77 rakstīja: @FightClub te pārāk liela diskusija izvērtās. No tevis nosauktajiem treneriem nevienu nenosodu, bet man būtu tikpat daudz ko teikt, kā tev, jo esmu trenējies kā pie viena, tā pie otra. Nevienu te debesīs nevēlējos izcelt, bet tevis teiktajam 100% nepiekrītu un sapratu, ka tu runā tikai par boksu, ja iet runa par tiem viņa audzēkņiem.
Katrā ziņā, katram savs viedoklis un es arī daudzus trenerus varētu nolikt. Viss ko vēlējos uzteikt, ka nedaudz par skarbu izsakies un neapzinies, cik tas tavs komentārs var būt ietekmējošs, kā labā, tā sliktā nozīmē. Katram savs subjektīvi "objektīvais" viedoklis.
A par ko tad vēl runāt? protams, kad runāju par boksu-ne jau par badmintonu vai florbolu, bet par boksu un tieši par boksa audzēkņiem-saku, ka viņam nav neviens bokseris...
neiet runa, par to, ka pie viņa trenējas papildus vēl baletā, basketā, hokejā vai citā sportā par to šobrīd nav runas.
Viņš sevi deklamē kā boksa treneri-un savos video "blogos" saka, ka citi trenē 45. gada boksu, kikbokseri kustās labāk kājās nekā bokseri, 20.gadus Latvijā jau nav rezultāti, citi treneri klauni utt...
es runāju par reāliem faktiem, bet Tu vnk filozofē-pat neatbildēji uz nevienu jautājumu, ko Tev uzdevu-tad kā mēs varam normāli padiskutēt? šeit vispār no ofence, vnk pasaku, ka Ritenieks pats ir Klauns-ja tā saka par citiem-jo pretēji viņa apgalvojumiem-citiem treneriem ir rezultāti un ne tikai Latvijas līmenī-bet viņam nav nekas-viņam nav neviens bokseris.
Un vēl saki, ka Tev būtu, ko teikt par citiem treneriem-kāda starpība par jebkuru cilvēku vari kaut ko teikt-šeit es saku tieši par rezultātiem boksā-visiem tiem trenerim ir vairāki labi bokseri-Riteniekam nav neviens.
Un kā mani komentāri var būt ietekmējoši-labā vai sliktā nozīmē?
Nu nesanāk te konstruktīva diskusija, diemžēl-es lieku priekšā faktus, statistiku-bet Tu filozofē un neatbildi uz konkrētiem jautājumiem-vnk ja esi Ritenieka paziņa/draugs vari aizstāvēt-bet visi kas kaut cik ir boksā-zina par ko ir stāsts.
Tas tāpat kā saki, ka es runāju par viņa boksa audzēkņiem, bet Tu domā par citiem. Tad vispār, "Labrīt", ja viņš ir boksa treneris-tad, protams, ka vērtēju viņu pēc boksa audzēkņiem, nevis badmintonistiem-ja viņš papildus pasniedz piem. jogu, fitnesu vai cross-fitu, tad viņš ir universālais kareivis-tik vecais labais teiciens nāk prātā-kas der visam-neder nekam protams, joks-lai viņam viss izdodās-varbūt viņš labs cilvēks-nezinu-nepazīstu-un saku vēlreiz-neko neteiktu-ja viņš-kā svētdienas bokseru treneris-tur trenē-boksu un kā Tu saki citus sporta veida pārstāvjus-stātot to ka viņš bezmaz vai pasaules labākais treneris-nu bet lūdzu-taisi naudu-kas Tev liedz-bet ja sāk nolikt citus-tad arī rēķinies, ka meliem īsas kājas kaut vai par to, ka Latvijas boksam jau 20 gadus nav rezultāti-nu bļāviens mums ir Briedis-komentārus, es domāju neprasa, mums ir Grišuņins-2 medaļas eiropas čempionātos, Ramlavs, kurš regulāri izcīna godalgotas vietas augstākās raudzes starptautiskos turnīros, Juniori un jaunieši regulāri izcīna medaļas, eiropas, pasaules un citos starptautiskos turnīros. nu, manuprāt, priekš tik mazas valsts un mūsu iespējām tie ir fantastiski rezutlāti. laikam Riteniekam tipiskā latvieša skaudība-ka pašam nekas nesanāk-jo cik zinām jau labu laiciņu viņš sevi ir publicējis trenera ampluā takā mīļie cilvēki-pirms klausaties šitā iluzionista melos-paši painteresējaties par faktiem.

     [+] [-]

, 2017-06-17 12:13, pirms 7 gadiem
FightClub rakstīja: A par ko tad vēl runāt? protams, kad runāju par boksu-ne jau par badmintonu vai florbolu, bet par boksu un tieši par boksa audzēkņiem-saku, ka viņam nav neviens bokseris...
neiet runa, par to, ka pie viņa trenējas papildus vēl baletā, basketā, hokejā vai citā sportā par to šobrīd nav runas.
Viņš sevi deklamē kā boksa treneri-un savos video "blogos" saka, ka citi trenē 45. gada boksu, kikbokseri kustās labāk kājās nekā bokseri, 20.gadus Latvijā jau nav rezultāti, citi treneri klauni utt...
es runāju par reāliem faktiem, bet Tu vnk filozofē-pat neatbildēji uz nevienu jautājumu, ko Tev uzdevu-tad kā mēs varam normāli padiskutēt? šeit vispār no ofence, vnk pasaku, ka Ritenieks pats ir Klauns-ja tā saka par citiem-jo pretēji viņa apgalvojumiem-citiem treneriem ir rezultāti un ne tikai Latvijas līmenī-bet viņam nav nekas-viņam nav neviens bokseris.
Un vēl saki, ka Tev būtu, ko teikt par citiem treneriem-kāda starpība par jebkuru cilvēku vari kaut ko teikt-šeit es saku tieši par rezultātiem boksā-visiem tiem trenerim ir vairāki labi bokseri-Riteniekam nav neviens.
Un kā mani komentāri var būt ietekmējoši-labā vai sliktā nozīmē?
Nu nesanāk te konstruktīva diskusija, diemžēl-es lieku priekšā faktus, statistiku-bet Tu filozofē un neatbildi uz konkrētiem jautājumiem-vnk ja esi Ritenieka paziņa/draugs vari aizstāvēt-bet visi kas kaut cik ir boksā-zina par ko ir stāsts.
Tas tāpat kā saki, ka es runāju par viņa boksa audzēkņiem, bet Tu domā par citiem. Tad vispār, "Labrīt", ja viņš ir boksa treneris-tad, protams, ka vērtēju viņu pēc boksa audzēkņiem, nevis badmintonistiem-ja viņš papildus pasniedz piem. jogu, fitnesu vai cross-fitu, tad viņš ir universālais kareivis-tik vecais labais teiciens nāk prātā-kas der visam-neder nekam protams, joks-lai viņam viss izdodās-varbūt viņš labs cilvēks-nezinu-nepazīstu-un saku vēlreiz-neko neteiktu-ja viņš-kā svētdienas bokseru treneris-tur trenē-boksu un kā Tu saki citus sporta veida pārstāvjus-stātot to ka viņš bezmaz vai pasaules labākais treneris-nu bet lūdzu-taisi naudu-kas Tev liedz-bet ja sāk nolikt citus-tad arī rēķinies, ka meliem īsas kājas kaut vai par to, ka Latvijas boksam jau 20 gadus nav rezultāti-nu bļāviens mums ir Briedis-komentārus, es domāju neprasa, mums ir Grišuņins-2 medaļas eiropas čempionātos, Ramlavs, kurš regulāri izcīna godalgotas vietas augstākās raudzes starptautiskos turnīros, Juniori un jaunieši regulāri izcīna medaļas, eiropas, pasaules un citos starptautiskos turnīros. nu, manuprāt, priekš tik mazas valsts un mūsu iespējām tie ir fantastiski rezutlāti. laikam Riteniekam tipiskā latvieša skaudība-ka pašam nekas nesanāk-jo cik zinām jau labu laiciņu viņš sevi ir publicējis trenera ampluā takā mīļie cilvēki-pirms klausaties šitā iluzionista melos-paši painteresējaties par faktiem.
Varu daļēji piekrist gan 'Fightclubam', gan pārējiem viedokļiem.
Uzskatu, ka Arnim IR potenciāls (zināšanu bagāža un, lai cik jocīgi varbūt neizklausītos- arī psiholoģijas spējas) spēcīgu atlētu izaudzināšanai (ne velti viņš ir Ķīnā), TOMĒR, manuprāt, tas nenotiek divu galveno iemeslu dēļ - 1. No viņa puses trūkst 'brutālas' sporta disciplīnas un režīma (cilvēki staigā kad, kur un kā grib + jau fightcluba pieminētā nenopietnība, kas NAV slikti, un IR nepieciešama, bet noteiktās devās;
2. Nav daudz cilvēku, kas spētu profesionālu boksu (ar profesionālu es domāju "Olimpisko" jeb šai gadījumā amatieru boksu) ņemt pretī un būtu gatavi startēt sacensībās. Tie, kas ir gatavi, netrenējas "studijā", bet gan jau pieminētajā 'Sidnejā', 'Cimdos' utt.

Un abi augstāk minētie faktori ir saprotami, jo, cik noprotu, Arnis tomēr orientējās uz cilvēku masas (biznesmeņu, mākslinieku, sporta entuziastu, mājsaimnieču utt. utjp.) 'paņemšanu' ar nepiespiestu gaisotni un baudāmu vidi, kas arī IR ĻOTI LABI un svarīgi, lai cilvēks pēc darba dienas ar baudu spētu nodoties fiziskām aktivitātēm, bet rezultējas ar to, ka nav reālu sportistu.
Summējot manu domu, gribu teikt, ka, ja kāds spējīgs sportists izrādītu REĀLU iniciatīvu un vēlmi startēt, domāju, ka ar individuālu pieeju Arnis spētu viņu sagatavot, jo pašreizējā formātā traucē jau pieminētais 'Cross-fit-bokss' un 'tusiņa' atmosfēra.
Lai vai kā- lai Arnim izdodas un jaunā studija turas jaunā līmenī !

     [+] [-]

, 2017-06-18 05:43, pirms 7 gadiem
+ fightclub

     [+] [-]

, 2017-07-17 16:43, pirms 7 gadiem
FightClub rakstīja: 1) "viņš ir daudzus sportistus trenējis un attīstījis"-konkreēti, kurus lūdzu? kurus bokserus viņš ir radījis? kādi darbi neizpaliek?
2) kurš treneris atsaka? kurš nenāk pretīm?
3) tas, ka nestartē "Riga Open" neko nenozīmē? Tiešām? tad jautājums kur viņi startē?
4) Ā iesācējs-nu nezinu, nezinu-cik atceros toreiz visi A.R. Studijas biedri ap viņu lēkāja un slavināja, kā nākamo "balto cerību"-un pilnīgākais iesācējs bija tas, kurš nāca viņam pretim.
5) Jā, mans redzesloks ir loti šaurs-sekoju šauri boksam, mma un citām cīņām jau gandrīz 20 gadus-takā šajā šaurajā lauciņā, tomēr, šo to saprotu.
6) nē, netrenēju-hobija pēc nodarbojos-fanātisma pēc sekoju līdzi.
7) mums Rīgā ir daudz super treneri-par kuriem runā viņu darbi-kuri izaudzinājuši daudzus labus sportistus un šobrīd veiksmīgi strādā ar jaunajiem, kuriem nevajag taisīt muļķīgus piarus nepamatoti noliekot citus-bet par kuriem runā viņu darbi. A.Sotņiks (sidnejs2000), V.Korovins (Latvijas Cimdi), I.Žiļinskis (Olimpiskā Cerība), V.Bite (Auseklis), jaunā LNK boxing komanda un citi-kuri masveidā rada labus bokserus (LV līmenim un ne tikai), bet A.Riteniekam par runāšanu nekas tālāk nav sanācis-neesmu redzējis nevienu viņa sagatavotu bokseri-uzsveru nevienu-kurš varētu izrādīt konkurenci iepriekš minēto treneru audzēkņiem.
Bet labi-ko tur runāt-rīga taču maza-cienītais-aizejiet lūdzu pats uz A.R. Studijas rīkotajām sacensībām, vai uz tā saucamo "klaunu" parādi Rīga open vai Latvijas čempi boksā-un būsiet laikam patiesi vīlies savā iluzionistā A.Riteniekā-kad sapratīsiet, ka tas sliktais boks ko māca citi treneri, tomēr ir daudzas klases augstāks, nekā "jaunais" A.Ritenieka stils.
Jā, viņš ir harizmātisks cilvēks-hi hi ha haaa treniņos un rīkotajās sacensībās, turot ķepas Tev pastāstīs, ka sit stiprāk par pasaules čempionu, tik stiprus sitienus, nav turējis utt-kas, protams, būs kārtējā viņa pasniegtā ilūzija Tavās acīs. Boksa vietā cross-fita treniņi-nu jā, varbūt, tas ir moderni-būsi, varbūt, baigais "skapis", lai labāk justos-kustos utt bet reālas boksa prasmes pie viņa neesmu vēl redzējis nevienu apgūstam-laikam tapēc, ka lielākie čempioni nekur nestartē viss jau būtu pozitīvi-cilvēkus uzved uz veselīga dzīvesveida-pievērš treniņiem utt-bet viss negatīvais sākas no tā, kad noliek citus.

Varētu pat piekrist. Bet tie video youtube.com vietnē ir diez gan jau veci. Varbūt Arnis, būdams jauns un tikko atverot pirmo boksa zāli Mārupē, bija safanojies un domāja, ka nu tik būs ... tituli, medaļas un panākumi. :/ to var piedot. Bet liekas, ja tu pat atceries M. Novika vārdu, esi diezgan tuvās attiecībās ar pašu A.R studiju. Un tad lai nenonāktu pretrunās ar sevi, un nebūtu tāds pats klauns, kurš bliež pa pogām slēpjoties aiz nika -"fight club" ...varbūt pasaki, kā tevi sauc?