Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks 3. decembrī pirmoreiz trīs gadu laikā aizvadīs cīņu Latvijā

Rolands Eliņš

Bolotņiks 3. decembrī pirmoreiz trīs gadu laikā aizvadīs cīņu Latvijā
Ričards Bolotņiks. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Izziņots cīņu vakars "TonyBet Fight Night", kas 3. decembrī norisināsies Rīgā, "Rimi olimpiskajā centrā", un vakara galvenajā cīņā piedalīsies Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks. Viņa pretinieks vēl nav nosaukts.

Ričards Bolotņiks (19-7-1) pavasarī aizvadīja cīņu Kanelo Alvaresa cīņu šovā, kur cīnījās pret bijušo pasaules čempionu Oleksandru Gvozdiku. Bolotņiks piedzīvoja zaudējumu sestajā raundā. Tagad viņam izziņota cīņa Rīgā, kas Bolotņikam būs otrā 2023. gadā.

Bolotņiks Rīgā iepriekšreiz cīnījās 2020. gada rudenī, kad "Golden Contract" pusfinālā sacentās ar Hosea Bērtonu un aizstāvēja savu WBO Eiropas čempiona titulu pussmagajā svarā. Tobrīd gan bija jāņem vērā pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi.

Pēc zaudējuma Gvozdikam Bolotņiks atkāpies uz 55. vietu "BoxRec" pasaules rangā savā svara kategorijā, lai gan iepriekš bija ielauzies arī labāko divdesmitniekā. Boksa statistikas portālā Latvijas bokseru vidū viņš izlikts otrajā vietā, tikai aiz Artjoma Ramlava, kuru pēc pusotras nedēļas gaida IBF Eiropas titulcīņa Anglijā. Šajā rangā tiek izlikti tikai aktīvi bokseri, proti, tādi, kuri iepriekšējā gada laikā aizvadījuši vismaz vienu cīņu.

Kopā ar Bolotņiku "LNK Boxing" organizētajā cīņu šovā piedalīsies arī promouteru pārstāvētie ukraiņu bokseri Bogdans Soboļs un Bogdans Miroņecs. Soboļs kopš pārcelšanās uz Latviju joprojām nav pieveikts un savu bilanci uzlabojis līdz 16-0, kamēr Miroņecs (7-1) pēc jūlijā Edinburgā gūtās nozīmīgās uzvaras pār Kešu Ali ielauzies pasaules smagsvaru ranga simtniekā (98. vieta).

"TonyBet Fight Night" norisināsies arī MMA un K1 cīņas. MMA cīņu aizvadīs Artūrs Skabarnieks, kā arī tiks aizvadīti divi miniturnīri pēc K1 noteikumiem. Par pasaules čempiona titulu vieglajā svarā cīnīsies Marats Jankovskis (Latvija), Aleksandrs Žeļezņakovs (Latvija), Saba Kontčošvili (Gruzija) un Maceks Kurovsks (Polija).

Savukārt par K1 Eiropas čempiona titulu cīnīsies Māris Dīdžus (Latvija), Pāvels Sadovskis (Polija), Arturs Brižinsks (Lietuva) un Beka Gabisonja (Gruzija).