Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis piepilda sapņus un gaida nākamo pretinieku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Briedis piepilda sapņus un gaida nākamo pretinieku
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis turpina meklēt nākamo pretinieku ringā. Kamēr sarunas turpinās, viņš panācis vienošanos ar kompāniju "Empire Sport", kas dos iespēju citiem latviešiem cīnīties augstākajā līmenī un iegūt publicitāti.

"Pie manis ieradās Krievijas kompānija un izteica vēlmi izmantot manu vārdu, taču nepiekritu, jo viens no maniem mērķiem ir Latvijas boksa popularizēšana. Lai būtu bokseri, kuri necīnās tikai diskotēkās un sporta klubos," šodien preses konferencē sacīja Mairis Briedis. Ar viņa gādību rīkotajos pasākumos jaunajiem latviešiem tiks dota iespēja doties ringā plašākas publikas priekšā. "Man pašam bija nepieciešami desmit gadi, lai izsistos, un tāpēc gribu palīdzēt. "

Briedis pauda cerību, ka gribētāju skaits laika gaitā taps arvien lielāks un lielāks, jo kopā ar promouteru kompāniju "Empire Sport" rīkotie pasākumi varētu kalpot kā papildus motivācija gan sportistiem, gan viņu treneriem, kuri audzēkņus dzīs uz priekšu ar jaunu sparu. Lai gan vienošanās panākta pavisam nesen, pirmais šovs norisināsies 31. jūlijā. "Būs gan labs šovs, gan labs bokss," apņēmīgs bija Briedis. "Lai nav jāslīcina pirmie kucēni." Otro pasākumu komanda cer sarīkot septembra beigās vai oktobra ievadā, bet trešo - decembrī. Tāpat Briedis pauda cerību, ka atsaucība varētu būt tik liela, ka būs nepieciešamas atlases sacensības.

Pārrunas bijušas ilgas, taču beigās izdevies panākt, ka sacensību sastāvs atrodas tieši Brieža rokās. Kompānija meklējusi norises vietu, un sacensību rīkošanas izmaksas Latvijā ir krietni zemākas nekā Krievijā. "Mans ieguvums ir tāds, ka no šī pasākuma iegūst Latvijas bokss. Cilvēki varēs piepildīt savus sapņus, parādīt sevi plašākai publikai." Tomēr tas vēl nenozīmē, ka kāda no nākamajām Brieža cīņām norisināsies pašu mājās.

"Krievijas kompānija ir ar lielu naudas segumu, tāpēc, iespējams, nākotnē kāda no cīņām notiks Latvijā. Esam par to runājuši, bet jāskatās, kādā gultnē ievirzīsies Maira karjera," sacīja Latvijas labākā boksera pārstāvis Raimonds Zeps. "Ja rīkosim, tad lai atkal varētu teikt, ka tāda līmeņa cīņa pie mums nav redzēta."

Latvietis pēc maijā izcīnītās uzvaras kļuva par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā, tomēr Tonijs Beljū, kura pēdējo uzvaru Briedis vēroja klātienē un apciemoja sportistu arī ģērbtuvēs, izvairās un dod priekšroku citiem pretiniekiem. "Viņš ir diezgan liels runātājs, taču, kad tikāmies, viņam nebija daudz sakāmā. Tikai pateica, ka drīz satiksimies ringā. Tomēr tas laikam notiks ne tik drīz."

Diezgan ātri kļuvis skaidrs, ka Beljū dod priekšroku iespējai nopelnīt, un duelis ar Deividu Heju Anglijas publikai ir daudz saistošāks. "Turklāt pret mani viņš ne tikai nenopelnīs, bet vēl var arī piedzīvot zaudējumu un palikt bez jostas," smaidot sacīja Briedis.

Brieža nometne līdz ceturtdienai gaidīs spēcīgā vācieša Marko Huka lēmumu, un viņa priekšā ir izvēle starp revanšu par pēdējo piedzīvoto zaudējumu vai duelis ar latvieti. Tomēr atteikuma gadījumā Briedim ir rezerves variants - oktobrī varētu notikt cīņa Lielbritānijā ar kādu no turienes labākajiem sportistiem, kura vārdu pagaidām neatklāj. Bokseris cerīgi sacīja, ka, pateicoties ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem, atmosfēra varētu būt līdzīga kā Latvijā.

Tāpat Briedis atklāja, ka saņemta vēstule no WBC prezidenta, kurā teikts, ka jebkurā gadījumā līdz martam jānotiek cīņai par jostu, kuras obligātais pretendents ir Latvijas labākais bokseris, un tas ir cerību stariņš.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-13 18:27, pirms 8 gadiem
Diezgan pozitīvi !

     [+] [-]

, 2016-07-13 18:30, pirms 8 gadiem
Njā, bardaks boksa organizācijā ir pamatīgs. Gribu boksēju, negribu neboksēju.))))

  +1 [+] [-]

, 2016-07-13 18:39, pirms 8 gadiem
Tas jau bija skaidrs, ka ar Beljū cīņa par jostu uzreiz nenotiks. Mairis apstiprina to ko jau te un citur komentāros rakstīja. Beljū grib cīņu ar Heju un lielo piķi. Kā Usiks ticis pie cīņas ar Glowacki?

  +4 [+] [-]

, 2016-07-13 19:07, pirms 8 gadiem
Veiksmi Mairim! Izils paraugs jaunajiem!!

     [+] [-]

, 2016-07-13 20:54, pirms 8 gadiem
Ja kāds nesaprot jostu nozīmi boksā, tad tas ir tas pats kas tenisā grand slami, atp 1000, 500 un 250 un tā tālāk turnīriem. Tik starpība tāda, ka jostas neizcīna konkrētajās valstīs un konkurence ir krietni mazāka jo visi bokseri vēl tiek iedalīti pa svara kategorijām. Piemēram tenisā TOP 100 ir tas pats kas boksā TOP 10
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-14 07:52, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Ja kāds nesaprot jostu nozīmi boksā, tad tas ir tas pats kas tenisā grand slami, atp 1000, 500 un 250 un tā tālāk turnīriem. Tik starpība tāda, ka jostas neizcīna konkrētajās valstīs un konkurence ir krietni mazāka jo visi bokseri vēl tiek iedalīti pa svara kategorijām. Piemēram tenisā TOP 100 ir tas pats kas boksā TOP 10
ja?.. un tenisa vaitad ir ir desmitiem federaciju kur katraaa no taam konkretais cilveks var iegut pasaules cempja titulu? tenis anav ari ta ka katrs pats lems ar ko cinisies un vispa teju nekadi principi ka veidot pasaules rangu

     [+] [-]

, 2016-07-14 10:58, pirms 8 gadiem
Kas tas par virsrakstu? Kādus sapņus? Viņš jau izcīnīja titulu vai pašu cīņu?

Es labāk gribētu redzēt Haye vs. Briedis...

Briedi būtu jāvirza medijiem, kā džeku, kurš nav vēl piedzīvojis zaudējumu. Vienīgā iespēja.

     [+] [-]

, 2016-07-15 09:38, pirms 8 gadiem
arch122 rakstīja: Tas jau bija skaidrs, ka ar Beljū cīņa par jostu uzreiz nenotiks. Mairis apstiprina to ko jau te un citur komentāros rakstīja. Beljū grib cīņu ar Heju un lielo piķi. Kā Usiks ticis pie cīņas ar Glowacki?
Usiku stutē brāļi Kļičko, tāpēc tik ātri ticis pie titulcīņas.