Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Sieviešu boksa superzvaigzne Šīldsa publiski strīdas ar Latvijas bokseri

Rolands Eliņš

Sieviešu boksa superzvaigzne Šīldsa publiski strīdas ar Latvijas bokseri
Klaresa Šīldsa ar savām čempiones jostām

ASV boksere Klaresa Šīldsa iesaistījusies publiskā ierakstu apmaiņā ar Latvijas bokseri Artūru Ahmetovu. Viņiem bija savstarpēji sparingi pirms dažiem gadiem, un Ahmetovs publicēja video, kā nosūta Šīldsu nokdaunā, kamēr Šīldsa norāda, ka viņš krāpies un izņēmis no boksa cimdiem absorbējošo daļu, padarot savus cimdus cietākus.

28 gadus vecā Klaresa Šīldsa ir viena no šobrīd lielākajām zvaigznēm sieviešu boksā. Viņa uzvarējusi visās 14 cīņās savā karjerā un šobrīd ir neapstrīdētā čempione vidējā svara kategorijā. Šīldsa sieviešu boksā paveikusi jau praktiski visu iespējamo, un viņa publiski izrādījusi interesi par cīņas aizvadīšanu pret kādu no vīriešu boksa zvaigznēm.

Pirms dažām dienām intervijā Šīldsa, kura profesionālajās cīņās vēl ne reizi nav nonākusi nokdaunā, atzina, ka sparingos gan ir bijusi nogāzta gar zemi, taču tas noticis negodīgā veidā. "Tas bija pirms dažiem gadiem, viens puisis mani nogāza, jā, viens krievu heiteris ("Russian hater"), taču viņš bija izņēmis no cimdiem polsterējumu. Pirmdien es viņu pamatīgi pieveicu, un tad ceturtdien viņa treneris atkal vēlējās sparingu, kurā viņš cīnījās bez polsterējuma cimdos. Viņš zina, par ko es runāju."

Šis "viņš" izrādījās Latvijas bokseris Artūrs Ahmetovs, kurš trenējās ASV un arī tur aizvadīja vairākas cīņas 2019. un 2020. gadā, iekrājot bilanci 6-1. Ahmetovs publicēja atbildi savā "Instagram" profilā, kur Šīldsas intervijas fragmentam pievienoja video no sparingiem, kur redzams, kā viņš nokautē savu pretinieci. "Instagram" ierakstā Ahmetovs norāda: "Jauki, ka tu par mani atcerējies. Ja tu domā, ka esmu tevi apkaunojis, tad kā godīgs cilvēks esmu gatavs tevi apprecēt."

Šīldsa uz to komentārā atbildēja: "Kāpēc gan lai es melotu par šādu nevienam nezināmu sportistu?" Savukārt šodien, kad minētais video sociālajos tīklos izplatījās visnotaļ plaši, Šīldsa atbildēja ar ierakstu sociālajā tīklā X: "Es nekad neesmu bijusi nokautēta 17 gadu ilgās karjeras laikā, un esmu tikai divreiz nonākusi nokdaunā, abas reizes vienas nedēļas intervālā. Es par to nekaunos. Taču vīriešu bokserim burtiski izņemt no cimdiem polsterējumu... viņš ir tāds zaudētājs! Gan viņš, gan treneris Deriks Santoss nāk par sliktu šim sportam."

Arī Santoss sociālajos tīklos dalījās viedoklī par Šīldsu, norādot, ka viņa visu sagroza un ka neviens Ahmetova cimdus nebija negodīgi apstrādājis, par ko toreiz pārliecinājušies arī viņas treneri.

Šīldsa norādīja, ka viņa nekaunās par to, ka sparingos var nonākt nokdaunā, jo pārsvarā sparingo pret vīriešiem: "Taču šis puisis Artūrs un viņa treneris Santoss gan bija nokaunējušies un nākamajā sparingā speciāli izmantoja cimdus bez polsterējuma. Es tādu rīcību vispār nevaru iedomāties, nespēju tam noticēt."

Ahmetovs savu pagaidām pēdējo cīņu boksā aizvadīja 2020. gadā Rīgā.

     [+] [-]

, 2023-12-11 19:18, pirms 5 mēnešiem
Tur visiem smadzenes apdauzītas.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-11 19:58, pirms 5 mēnešiem
uzboksētos pret riktīgu zvaigzni, nonāktu nokdaunā 10 sekundēs

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 20:42, pirms 5 mēnešiem
Džeks nosūta sievieti nokdaunā? Kur tad tas redzēts??? Sviests.

     [+] [-]

, 2023-12-15 13:48, pirms 5 mēnešiem
Ko tas ēzelis te raksta

"kā nosūta Šīldsu nokdaunā"
"ir bijusi nogāzta gar zemi"
"video kurĀ redzams, kā viņš nokautē savu pretinieci" jeb sparingpartneri, teliņ

Ej tak uz vakara ziņām strādāt, te par boksu jāraksta. Pašam no sporta sajēgas maz, plus gribās iespraust surogātinformāciju.

Tad jau vajadzēja rakstīt, ka Šildsai ir arī divas MMA cīņās, no kurām otrajā viņa piedzīvoja zaudējumu un kopš tā laika MMA vairs nestartē.

Šildsas raksturu zinot, viņa droši vien pirmajā sparingā izpildījās pa pilnu programmu, bet Ahmetovs, pieļauju, bija tolerants, jo tomēr sparings ar sievieti. Otrajā reizē droši vien boksēja brīvāk, ja jau Šildsa tādu tempu uzdeva, un re kur arī rezultāts. Vispār ja čaļus aicina uz sparingiem, tad ar to jārēķinās. Protams, varēja gadīties arī otrādāk, bet nu ir tā.