Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs pārliecinoši pieveic Flenegenu un nosargā WBA titulu

Jānis Pārums

Ļebedevs pārliecinoši pieveic Flenegenu un nosargā WBA titulu
Deniss Ļebedevs
Foto: AP/Scanpix

WBA superčempions pirmajā smagajā svarā Deniss Ļebedevs (30-2, 22KO) svētdienas vakarā veiksmīgi aizstāvēja savu titulu, bez lielām grūtībām pēc punktiem pieveicot austrālieti Marku Flenegenu (22-5, 15KO).

Cīņas pirmajā pusē Ļebedevs notikumus ringā neforsēja un darbojās pacietīgi, ik pa laikam izceļoties ar dažiem spēcīgiem sitieniem, krietni retāk – sitienu sērijām. Flenegens krieva uzbrukumus izturēja gana veiksmīgi un centās pat atbildēt, taču pretuzbrukumi lielākoties bija neveiksmīgi.

Devītā raunda sākumā pēc sitiena pa korpusu Ļebedevam izdevās austrālieti aizsūtīt nokdaunā, tomēr oponents spēja cīņu turpināt, bet noslēdzošie raundi tika aizvadīti ierastajā ritmā, cīņai noslēdzoties pēc 12 raundiem. Visi trīs tiesneši pārliecinošu uzvaru atdeva Ļebedevam – 119:108, 120:107 un 119:108.

Ļebedevam šī bija pirmā cīņa kopš pērnā gada decembra, kad viņš piekāpās tautietim Muratam Gasijevam. Toreiz viņš WBA čempionu titulu nezaudēja, šķiroties vien no IBF čempiona jostas.

Jāpiebilst, ka iepriekš Ļebedevs atteicās no dalības Pasaules boksa Supersērijā (WBSS), kurā startēs WBC čempions latvietis Mairis Briedis. Ļebedeva pārstāvis Vadims Korņilovs norādīja, ka boksera nolūks ir sagaidīt WBSS uzvarētāju un tad cīnīties pret viņu.