Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētais krievu bokseris Povetkins decembrī atgriezīsies ringā

Agris Suveizda

Diskvalificētais krievu bokseris Povetkins decembrī atgriezīsies ringā
Aleksandrs Povetkins
Foto: Sputnik/Scanpix

LETA--DPA. Krievu bokseris Aleksandrs Povetkins, kuram pērn par atkārtotu sniegumu uzlabojošu vielu lietošanu bija piespriesta beztermiņa diskvalifikācija, decembrī atgriezīsies ringā. Kā trešdien pavēstījuši sportista pārstāvji, viens no augstāk vērtētajiem smagsvaru bokseriem jau 15.decembrī cīnīsies ar rumāni Kristianu Hammeru.

Pērnā gada maijā Povetkinam bija plānots aizvadīt Pasaules Boksa padomes (WBC) smagsvaru titulcīņu pret čempiona jostas turētāju Deonteju Vailderu, taču toreiz krieva analīzēs tika atrasta aizliegtā viela meldonijs. Savukārt decembrī pirms dueļa pret kanādieti Bermeinu Stivērnu, lai kļūtu par pretendentu uz WBC titula cīņu, Povetkina dopinga analīzes vēlreiz bija pozitīvas, šoreiz tajās atrodot ostarīnu.

Kaut viņš toreiz tika diskvalificēts uz nenoteiktu laiku, jau tad tika prognozēts, ka pēc gada bokseris varēs atgriezties rindā. Viņam toreiz bija arī jāiziet rehabilitācijas programma un jāmaksā 250 000 dolāru (210 000 eiro) liels sods.
Kā trešdien paudis Povetkina pārstāvis Andrejs Rjabinskis, Povetkins atzīts par nevainīgu meldonija lietošanā, savukārt ostarīns viņa analīzēs esot nokļuvis pēc pārtikas piedevu.

Pašlaik 38 gadus vecais Povetkins karjeras laikā aizvadījis 33 cīņas, kuru laikā guvis 32 uzvaras, turklāt 23 no tām bijušas ar nokautu. Povetkins 2004.gadā tika kronēts par Atēnu olimpisko spēļu čempionu supersmagajā svarā, bet gadu vēlāk viņš uzsāka profesionāļa karjeru.

Izmantotie resursi:
leta.lv