Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vaita vietā pret Džošua šonedēļ cīnīsies soms Heleniuss

Rolands Eliņš

Vaita vietā pret Džošua šonedēļ cīnīsies soms Heleniuss
Par "ziemeļu murgu" dēvētais Roberts Heleniuss. Foto: Reuters/Scanpix

Paziņots, ka šonedēļ plānotā boksa cīņa ar Entonija Džošua dalību tomēr nav atcelta. Dopinga testu neizturējušā Diliana Vaita vietā šajā cīņā piedalīsies soms Roberts Heleniuss.

Roberts Heleniuss pazīstams kā sīksts somu smagsvars, kurš līdz pašām virsotnēm boksā vēl nav ticis un vēl ne reizi nav piedalījies cīņā par pasaules čempiona titulu. Taču, rodoties neparedzētai iespējai, viņš piekritis cīņai ar nieka piecu dienu sagatavošanās laiku.

Par Heleniusa fizisko gatavību gan šaubu nav, jo viņš pirms dažām dienām aizvadīja savu plānoto cīņu Somijā, kur trešajā raundā nokautēja Miku Mielonenu un uzlaboja savu bilanci līdz 32-4. Dienu vēlāk sekoja pirmā informācija no Džošua nometnes, vakar tika atrunātas detaļas, un šodien oficiāli izziņota cīņa Džošua-Heleniuss.

"Esmu īsts vikings, kurš ir gatavs izaicinājumam jebkurā brīdī," teica Heleniuss. "Šī ir iespēja, ko es netaisījos palaist garām. Plānoju to maksimāli izmantot."

Džošua atzina, ka nebija rēķinājies ar šādu scenāriju, taču bija noskaņots šonedēļ aizvadīt cīņu, tādēļ izvēlējās piemeklēt pēkšņu pretinieku, nevis vispār palikt bez cīņas.

Džošua bija paredzēta cīņa pret citu britu smagsvaru Dilianu Vaitu, taču viņam nedēļu pirms cīņas brīvprātīgajās antidopinga pārbaudēs tika konstatēti pārkāpumi. Vaits savu vainu noliedza un pavēstīja, ka ir šokā par šiem rezultātiem, tiesa, viņam jau iepriekš bijušas problēmas ar dopinga pārbaudēm un pirms 11 gadiem bija jāizcieš diskvalifikācija.

39 gadus vecais Heleniuss pagājušajā oktobrī aizvadīja liela profila cīņu pret Deonteju Vailderu, taču tika nokautēts jau pirmajā raundā. Divus metrus garais soms iepriekš izcēlās ar divām uzvarām pēc kārtas pār poļu smagsvaru Adamu Kovņacki, kā arī pirms sešiem gadiem aizvadīja cīņu pret Vaitu par WBC sudraba jostu, toreiz zaudējot pēc punktiem.

Heleniusa un Džošua cīņa norisināsies Londonā sestdienas vakarā.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-08 14:42, pirms 9 mēnešiem
Pavērsiens - pirms dažām dienām pret somu pelmeni, pēc dažām dienām pret Džošua.

     [+] [-]

, 2023-08-08 15:23, pirms 9 mēnešiem
Esmu īsts vikings, kurš ir gatavs izaicinājumam jebkurā brīdī,"

Somi tak nav vikingi

     [+] [-]

, 2023-08-08 16:15, pirms 9 mēnešiem
sochee rakstīja: Esmu īsts vikings, kurš ir gatavs izaicinājumam jebkurā brīdī,"

Somi tak nav vikingi
Viņa saknes ir Zviedrijā, viņš ir zviedrs/soms, abas pilsonības, tāpēc var atļauties dēvēt sevi par vikingu

     [+] [-]

, 2023-08-08 18:16, pirms 9 mēnešiem
Max 3 raundus izturēs..

     [+] [-]

, 2023-08-08 18:40, pirms 9 mēnešiem
Negaidīti tiks pie džungura.

     [+] [-]

, 2023-08-08 20:47, pirms 9 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Negaidīti tiks pie džungura.
maza haltūra. varēs pēc pāris raundiem skatities zvaigznes