Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks pret Dubuā titulus aizstāvēs 26. augustā, komanda arvien cer uz Fjūriju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Usiks pret Dubuā titulus aizstāvēs 26. augustā, komanda arvien cer uz Fjūriju
Oleksandrs Usiks. Foto: AP/Scanpix

WBA, WBO un IBF smagsvaru čempions Oleksandrs Usiks (20-0, 13 KO) savus titulus pret WBA obligāto pretendentu Danielu Dubuā (19-1, 18 KO) aizstāvēs 26. augustā Polijas pilsētā Vroclavā. Tieši Polijā pirms septiņiem gadiem ukrainis izcīnīja karjeras pirmo titulu.

Sākotnēji tika ziņots, ka Usiks un Dubuā cīnīsies divas nedēļas agrāk, bet tagad zināms, ka cīņa paredzēta 26. augustā - tiek ziņots, ka tas tiek darīts ar nolūku, lai cīņas datums būtu pēc iespējas tuvāk Ukrainas Neatkarības dienai (24. augusts).

Duelis paredzēts 24 tūkstošu skatītāju ietilpīgajā "Tarczynskyi Arena" Vroclavā. Trīs titulu īpašnieks Usiks pauda prieku par to, ka cīņu izdevies noorganizēt tieši Polijā - vietā, kur pirms septiņiem gadiem ukraiņu bokseris izcīnīja karjeras pirmo pasaules čempiona jostu. 2016. gada 17. septembrī Usiks Gdaņskā pieveica Latvijas boksa sekotājiem labi pazīstamo poli Kšištofu Glovacki, toreiz izcīnot WBO jostu krūzeru svara kategorijā.

"Gribu pateikties arī Polijas tautai, kas tik ļoti palīdz Ukrainai. Simtiem un tūkstošiem manu tautiešu ir uzņemti šajā brīnišķīgajā valstī. Līdz ar to ceru, ka mana cīņa būs vēl viena iespēja ukraiņu un poļu cilvēkiem vienoties un nostiprināt mūsu draudzību," piebilda Usiks.

Savu iepriekšējo cīņu ukraiņu smagsvars aizvadīja pagājušā gada 20. augustā, kad otro reizi pieveica Entoniju Džošua un nosargāja savas čempiona jostas. Pēc tam Usiks paziņoja, ka nākamo cīņu grib aizvadīt pret WBC titula īpašnieku Taisonu Fjūriju, vai arī necīnīšoties vispār. Tiesa, pēc nesekmīgām pārrunām un stīvēšanās Usika un Fjūrija cīņai – vismaz pagaidām – nebija lemts notikt, abiem čempioniem ejot savus ceļus.

Usika menedžeris Egis Klims gan vēl pauda cerību, ka pie pārrunu galda varētu atgriezties un ka "uzvara pār Dubuā ļaus nonākt pie lielākās cīņas pasaulē pret Fjūriju".

Nākamais titulu pretendents, 25 gadus vecais Dubuā gan pauda apņēmību šokēt boksa pasauli: "Viņš ir lielisks cīkstonis, un es viņu cienu, bet tagad ir mans laiks. Šokēšu pasauli un parādīšu, cik labs Daniels Dubuā patiesībā ir."

Britu bokseris savā iepriekšējā cīņā aizvadītā gada decembrī dienvidāfrikāni Kevinu Lerenu un kļuva par WBA obligāto pretendentu – Dubuā atguvās pat pēc trim nokdauniem pirmajā raundā, bet trešajā pats guva uzvaru ar nokautu. Smagsvars pašlaik uzkrājis četru uzvaru sēriju, bet vienīgo zaudējumu līdzšinējā karjerā piedzīvojis 2020. gadā pret tautieti Džo Džoisu ar nokautu desmitajā raundā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/65...