Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Usiks smagsvaros pirmo cīņu aizvadīs 25. maijā pret Takamu

Usiks smagsvaros pirmo cīņu aizvadīs 25. maijā pret Takamu
Oleksandrs Usiks, nokautējot Toniju Beljū. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks smagsvaros debitēs 25. maijā, kad cīnīsies ar Karlosu Takamu. Viņu duelis notiks Amerikas Savienotajās Valstīs. Sākotnēji cīņa bija plānota nedēļu iepriekš.

32 gadus vecais Usiks kļuva par boksa supersērijas pirmās sezonas čempionu, tādējādi iegūstot visas četras nozīmīgākās jostas (WBO, WBC, IBF un WBA) pirmajā smagajā svarā. Pusfinālā viņš Rīgā pieveica Mairi Briedi, sagādājot latvietim pirmo un vienīgo zaudējumu karjerā. Finālā ukrainim nespēja pretoties arī Murats Gasijevs.

Pēdējo cīņu iepriekšējā svara kategorijā Usiks aizvadīja novembrī, kad pieņēma Tonija Beljū izaicinājumu. Ukrainas bokseris septītajā raundā nokautēja pretinieku, aizsūtot Beljū atvaļinājumā. Jau pirms tam bija zināms, ka Usiks gatavojas pāriet uz smagsvariem, un tagad kļuvis zināms, ka viņa debijas cīņa tiks aizvadīta maija beigās.

Sākotnēji bija plānots, ka Usiks smagsvaros debitēs 18. maijā, tomēr pieņemts cīņu pārcelt nedēļu vēlāk, jo 18. maijā ringā dosies Deontejs Vailders un Dominiks Brīzli. Tādējādi rīkotāji pieņēmuši šādu lēmumu, lai nekonkurētu ar Vaildera cīņu, kas varētu atņemt lielu daļu uzmanības.

Usikam pretī stāsies 38 gadus vecais kamerūnietis Takams, kurš karjeras laikā izcīnījis 36 uzvaras (28 ar nokautu), piedzīvojis piecus zaudējumus (trīs ar nokautu), bet vienu reizi fiksēts neizšķirts. Tas notika 2014. gadā pret kubieti Maiku Peresu, kurš 2017. gada septembrī Rīgā cīnījās pret Briedi.

Takams 2017. gada oktobrī cīnījās par IBF, WBA un IBO jostām, kuras piederēja Entonijam Džošua, un piedzīvoja zaudējumu desmitajā raundā. Pēc tam viņš jūlijā stājās pretī citam britam Derekam Čisoram, bet zaudēja ar nokautu astotajā raundā.

"Tā būs smaga pirmā cīņa, taču man jāpārbauda sevi pret pasaules klases pretinieku, lai dotos ceļā pretī neapstrīdamai izcilībai," teica Usiks.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/47...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-06 15:22, pirms 5 gadiem
iesildīs kaulus, nākošais jau būs nopietnāks.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.