Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks Austrālijā piedalīsies Lomačenko-Kambososa cīņu vakarā

Rolands Eliņš

Bolotņiks Austrālijā piedalīsies Lomačenko-Kambososa cīņu vakarā
Ričards Bolotņiks. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks savu nākamo cīņu aizvadīs 12. maijā Pērtā, Austrālijā, viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com. Viņa pretinieks būs Imams Hatajevs, čečenu bokseris, kurš ir Tokijas olimpisko spēļu medaļnieks.

12. maijā Austrālijā norisināsies boksa cīņu šovs, kura galvenais notikums būs cīņa par IBF čempiona titulu vieglajā svarā. Par vakanto titulu cīnīsies divi bijušie čempioni - ukraiņu boksa zvaigzne Vasils Lomačenko un Austrālijas bokseris Džordžs Kambososs.

Šajā cīņu vakarā piedalīsies arī Ričards Bolotņiks, kuram paredzēta cīņa pret Imamu Hataveju 6-0), čečenu bokseri. Hatajevs nepilnu gadu dzīvo Austrālijā, taču pārstāv Krieviju, agresorvalsti, kas ar Čečenijas diktatora Ramzana Kadirova atbalstu turpina iebrukumu Ukrainā. Hatajevs savos sociālajos tīklos vairākkārt publicējis pateicības vārdus Kadirovam, kurš savukārt pats ar uzslavām sociālajos tīklos atzīmējis Hatajeva panākumus.

29 gadus vecais Hatajevs pārstāvēja minēto agresorvalsti arī pagājušā gada pasaules čempionātā boksā, ko Latvija un vairākas citas valstis boikotēja, jo organizatori ļāva krievu bokseriem startēt kā izlasei, proti, ar savu karogu un himnu. Hatajevs ieguva bronzas medaļu svara kategorijā līdz 80kg, un šajā svara kategorijā viņš ir arī olimpiskais medaļnieks. To viņš paveica Tokijas spēlēs, kur ieguva bronzu, pusfinālā zaudējot britam Bendžaminam Vitekeram.

Bolotņiks savu iepriekšējo cīņu aizvadīja decembrī, kad Rīgā pieveica čehu Tomāšu Bezvodu. Viņš paskaidroja, ka pēc tam arī bijuši piedāvājumi citām cīņām, taču viņš neesot vēlējies piekrist cīņai tikai tāpat vien, lai uzturētu aktivitāti, bet gan vēlējies tēmēt uz augstāka līmeņa pretiniekiem.

"Pēc zaudējuma Gvozdikam man vajadzēja laiciņu, lai atgūtos. Ne jau fiziski, bet morāli, jo pēc tās cīņas bija smaga sajūta," teica Bolotņiks. "Biju ļoti smagi trenējies šai cīņai, biju lieliski sagatavojies, taču nepaveicās - viņš trāpīja man acī vienreiz. Dievs bija tā lēmis acīmredzot. Visādi citādi es šajā cīņā varēju uzvarēt, esmu pārliecināts par to. Lai gan neguvu uzvaru, guvu vēlreiz pārliecību, ka varu cīnīties pret "Top10" un "Top20" līmeņa bokseriem."

"Ko varu pateikt par pretinieku? Šī būs mana trešā cīņa pret kādu olimpisko medaļnieku. Bija pret Buatsi, bija pret Gvozdiku, pret kuru, kā uzskatu, nezaudēju, bet tā vienkārši sanāca, tagad arī nebūs nekāda dāvana. Nav viegls pretinieks. Taču es novērtēju arī sevi, un teikšu šādi: man stipras ir gan olas, gan raksturs," sacīja Bolotņiks. "No neviena neesmu baidījies un cīnīšos līdz pēdējam, kopā ar komandu atvedīsim no Austrālijas uzvaru. Uzskatu šo par savu darbu, šī cīņa būs mans darbs, un savā darbā es vēlos gūt panākumus."

Uz jautājumu, ko viņš domā par iespēju, ka pretinieks ringā iznāks ar agresorvalsts karogu uz pleciem, Bolotņiks atbildēja šādi: "Manā svara kategorijā čempioni šobrīd ir Beterbijevs un Bivols. Nezinu 100%, bet liekas, ka uz cīņām viņi nāk bez karogiem. Bet man tas nav tik sarežģīti, man tā ir vienkārši cīņa, tas ir sports. Es pats uz Krieviju nebraucu, es braucu uz Austrāliju. Jā, ir tādi sportisti kā Bivols un Beterbijevs, viņiem ir čempionu jostas - vai man tagad atmest savu sapni un necīnīties pret viņiem? Man svarīgs pretinieks, un, ja runājam par karogiem, tad man vissvarīgākais karogs ir sarkanbaltsarkanais, tas, kurš būs ap maniem pleciem. Tas karogs, kāds ir citiem uz pleciem, tas ir uz viņu sirdsapziņas."

  -2 [+] [-]

, 2024-04-03 18:19, pirms 4 nedēļām
Nav jau viss tik viekārši Ričard. Pietiek mums ar Briedi.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 22:08, pirms 4 nedēļām
Ričard, noliec uz dēļiem to orku!

  -1 [+] [-]

, 2024-04-04 00:56, pirms 4 nedēļām
Gan jau par pēdējo paragrāfu te trulie čurbāni kunskēs.

Bolotņikam smagi iet pret medaļņiekiem, tā kā bez labāka trenera būs pārāk grūts tests.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-04 07:28, pirms 4 nedēļām
Davz rakstīja: Gan jau par pēdējo paragrāfu te trulie čurbāni kunskēs.
Knaible jau atzīmējās.

     [+] [-]

, 2024-04-05 11:22, pirms 4 nedēļām
knaible rakstīja: Nav jau viss tik viekārši Ričard. Pietiek mums ar Briedi.
Otrs tāds diezvai būs, varat nesapņot. Labāk appd!ršat, to jūs protat