Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua pārliecinoši uzvar smagsvara čempionu cīņā un iegūst vēl vienu jostu

Andris Liepa
Andris Liepa

Džošua pārliecinoši uzvar smagsvara čempionu cīņā un iegūst vēl vienu jostu
Entonijs Džošua ar savām četrām čempionu jostām
Foto: PA

Boksa smagsvaru čempionu jostu apvienošanas cīņā futbola stadionā Kārdifā sestdien brits Entonijs Džošua cīnījās visus 12 raundus, tomēr ļoti pārliecinoši pieveica jaunzēlandieti Džozefu Pārkeru. Līdz ar to Džošua aizstāvēja sev piederošās IBF un WBA čempiona jostas, kā arī savai kolekcijai pievienoja līdz šim Pārkera īpašumā bijušo WBO jostu.

Gandrīz visu cīņu iniciatīva piederēja Džošua un tam piekrita arī visi trīs punktu tiesneši - divi no viņiem lēma, ka brits bijis labāks astoņos no 12 raundiem, bet vēl viens mājiniekam atdeva uzvaru pat deviņos raundos. Džošua profesionālās karjeras 21. cīņā guva 21. uzvaru, bet tā bija pirmā, kuru viņš nespēja noslēgt priekšlaicīgi. Savukārt Pārkers 25. cīņā piedzīvoja pirmo neveiksmi.

"Mana stratēģija bija izvairīties no taisnajiem sitieniem ("džebiem"). Es biju fokusējies, jo Džozefs Pārkers ir pasaules čempions," pēc dueļa pauda Džošua. "12 raundi. Bija smagi. Tomēr tas ir bokss. Tagad jūs neaizmirsīsiet, ka esmu apvienojis pasaules čempiona jostas."

Džošua tagad pieder trīs no četrām prestižākajām boksa smagsvaru jostām. Ceturtā josta, kas ir no WBC organizācijas, atrodas Deonteja Vaildera īpašumā. Pēc cīņas Džošuā aicināja Vailderu piekrist savstarpējai cīņai. Džošuā tagad pievienojies Taisonam Fjūrijam un Lenoksam Lūisam kā vienīgajiem britiem, kuriem vienlaicīgi piederējušas trīs smagsvaru čempionu jostas.

Tikmēr Pārkers pēc cīņas atzina, ka tagad strādās vēl smagāk un pauda pārliecību, ka kādu dienu atkal būs pasaules čempions.

Kaut pirmie raundi ritēja ļoti uzmanīgi, pārsvars piederēja Džošua, kurš pirmos nopietnos sitienus veica trešajā trīsminūtē. Savukārt pirmās nopietnās uzbrukuma ofensīvas gandrīz 80 000 klātienē esošie skatītāji piedzīvoja piektajā raundā, turklāt tās veica ne tikai Džošua, bet dažbrīd uzbrukt centās arī viņa jaunzēlandiešu pretinieks.

Savukārt sestā raunda pirmajās sekundēs abi bokseri sāka atklāti kauties un tiesnesim pat vajadzēja uz pāris sekundēm apturēt dueli, lai atvēsinātu karstgalvjus. Arī raunda turpinājumā Pārkers centās uzbrukt pretiniekam, vairākiem neoficiālajiem punktu skaitītājiem uzvaras piektajā un sestajā raundā piešķirot tieši viņam.

Cīņas otro pusi iesākošais septītais raunds atmiņā palika ar netīru Džošua sitienu brīdī, kad tiesnesis izšķīra pretiniekus. Arī astotais raunds sākās ļoti mierīgi, bet tā pēdējās 40 sekundes Džošua aizvadīja ļoti labi. Cīņas noslēgumā scenārijs bija kā lielākajā daļā dueļa - Džošua piederēja pārsvars, kamēr Pārkers centās atbildēt ar atsevišķiem uzbrukumiem. Augumā mazākais jaunzēlandietis centās aktīvi duelēties līdz pat cīņas beigām, tomēr skatītājiem neradās lielas šaubas, ka noslēgumā tiesnesis roku pacels viņa pretiniekam Džošua, kurš gandrīz visu cīņu aizvadīja ļoti pārliecinoši.

Pirms šīs cīņas ringā izgāja arī kādreizējais WBA čempions smagsvariem Aleksandrs Povetkins, kurš pēdējā laikā divreiz pieķerts aizliegto vielu lietošanā. Krievu bokseris parādīja, ka šobrīd ir labā sportiskajā formā un piektajā raundā nokautēja britu Deividu Praisu. Zīmīgi, ka pirms tam trešajā raundā nokdauns neilgā laikā tika atskaitīts abiem bokseriem.

Savā karjerā tagad Povetkins 35 cīņās guvis 34 uzvaras.

     [+] [-]

, 2018-04-01 02:49, pirms 6 gadiem
Pārkeram diez gan laba izturība, neizskatījās baigi pārguris pat 12. raundā, ņemot vērā, ka viņš visu cīņu aktīvi raustījās tā it kā X būtu sarijies. Ja viņam būtu rokas garākas, tad visādi varēja beigties, bet nu labi, ka bez pārsteigumien, savādāk AJ v Vaildera cīņa varētu izpalikt.

     [+] [-]

, 2018-04-01 02:56, pirms 6 gadiem
Drausmīgi garlaicīgs bokss... Biju gaidījis atklātāku cīņu. Tad jau cruiserweight ir daudz interesantāks.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-01 06:54, pirms 6 gadiem
K-jm rakstīja: Drausmīgi garlaicīgs bokss... Biju gaidījis atklātāku cīņu. Tad jau cruiserweight ir daudz interesantāks.
tur jau tiesnesis palidzeja garlaicigu cinu padarit, iejaucoties par daudz kur saka palikt intresanti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-04-01 08:49, pirms 6 gadiem
A.J dauza kautkādus mazus pelmeņus anglijā, īpaši neiesvīstot. Kaut kā nepārliecina viņa sniegums, laikam to milzu pārkačāto kasti grūti pavilkt.. Vailders buus smags favoriits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 09:26, pirms 6 gadiem
crushader rakstīja: tur jau tiesnesis palidzeja garlaicigu cinu padarit, iejaucoties par daudz kur saka palikt intresanti...
Visu laiku vieni klinši bija.
Tiešām garlaicīgs bokss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-01 10:12, pirms 6 gadiem
yahooo rakstīja: Da nu, ļoti pārliecinoši Sportacentra murgi kārtējie.

Džošua absolūti neparādīja, ka ir smagsvaru karalis, bet Parkers parādīja, ka ar Džošua var cīnīties visus 12 raundus un arī uzvarēt. Tiesnešus ziepēs, tas nav adekvāts rezultāts. Tiesneši piekrita Džoušua`s iniciatīvai

Džebi ir tikai sitieni ar priekšējo roku. Tas tā, zināšanai.

"tiesnesim pat vajadzēja uz pāris sekundēm apturēt dueli, lai atvēsinātu karstgalvjus" kas tas par sviestu, kas tā par "atvēsināšanu"..?? Tiesnesis tur absolūti nevietā iejaucās, vnk centās glābt Džošua par katru cenu. Pat komentatori teica- "What the hell is doing referee?" Ja bokss notiek, tad notiek, tāpēc tas ir bokss.

"centās aktīvi duelēties līdz pat cīņas beigām" ej labāk par badmintonu raksti

Tas ir psc, kas notiek, par boksu jau pokemonu valodā raksta
Cīņas laikā aizdomājos, ka ar Usiku varētu būt laba cīņa, jo viņš visu laiku danco un met džebus. Džošua ir daudz lēnāks. Varētu būt līdzīgi.
Džošua jābrauc boksēt uz ameriku, tur viņu neviens tiesnesis neglābs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-01 12:19, pirms 6 gadiem
jaap , domaju bus nereala dominance no dzosuuaa puses, bokss visspar neskataams bija.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-01 13:13, pirms 6 gadiem
Wilder viņu izrubīs!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 16:38, pirms 6 gadiem
yahooo rakstīja: Džošua ir Herna mazais, dārgais bērniņš, tāpat kā Makgregors Vaitam UFC.
Pēc cīņas jau pateica, ka nekur netaisās braukt. Visiem jābrauc pie viņa jo viņš ir dūzīs. Nu naudas ziņā tā arī ir. Hērnam sava zelta olu dējējzoss ir jāsargā ar visiem spēkiem. Cerams, ka Fjūrijs būs atpakaļ ierindā šogad un vismaz tik pat labā formā kā bija. Bet reāli jau Vaits ar Povetkinu tagad arī ir galvenie kontenderi. Manuprāt DW ir vienīgais, kurš var noķert Džošua žokli. Skatoties kā tiesnesis sargāja AJ ringā, diezvai Vaits vai Povetkins būs spējīgi kko izdarīt.

     [+] [-]

, 2018-04-10 22:22, pirms 6 gadiem
angelos33 rakstīja: A.J dauza kautkādus mazus pelmeņus anglijā, īpaši neiesvīstot. Kaut kā nepārliecina viņa sniegums, laikam to milzu pārkačāto kasti grūti pavilkt.. Vailders buus smags favoriits
jā nežēlīgi parkačāts vel moska uzraksti steroidus sarijies, un ka tu esi 2x atraks par vinu!!! mhm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja