Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Mariners" uzvar, taču neiekļūst "play-off"

"Mariners" uzvar, taču neiekļūst "play-off"
Felikss Hernandezs
Foto: AFP/Scanpix

Sietlas "Mariners", vienīgā komanda, kurai vēl bija teorētiskas iespējas iekļūt Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas mačos, ar 4:1 uzveica Losandželosas "Angels" taču ar to izrādījās par maz un komanda nekvalificējās izslēgšanas mačiem.

Lai iekļūtu izslēgšanas mačos Sietlas komandai bija jāuzvar savā mačā un jācer, ka Oklendas "Athletics" piekāpsies spēlē pret Teksasas "Rangers". "Mariners" savu uzdevumu izpildīja un ar 4:1 uzveica "Angels", taču, arī oklendieši savu iespēju nelaida garām un izdarīja to, kas viņiem bija jāizdara jau dienu iepriekš, proti, ar 4:0 uzveica Teksasas beisbolistus un nodrošināja sev pēdējo nosacīti vakanto "Wild card" vietu izslēgšanas mačos.

Tomēr, lai arī "play-off" mači šoreiz izpalika, nevar teikta, ka Sietlas komanda ir izgāzusies, gluži otrādi, viņi pirmo reizi desmit gados cīnījās par sezonas pagarinājumu, izcīnīja 87 uzvaras, bet "Mariners" vadošais metējs Felikss Hernandezs izcīnīja Amerikas līgas labākā metāja titulu zaudēto skrējienu ziņā.

Pretējas emocijas valdīja "Athletics" ģērbtuvēs, jo pēc izgāztas sezonas izskaņas (no pēdējiem 45 mačiem zaudējumi tika piedzīvoti 30 reizes), Oklendas klubs tomēr prata izcīnīt to vienu uzvaru, kas viņiem šajā sezonā ļaus cīnīties par visaugstāko apbalvojumu.
Sevišķs prieks šai sakarā ir Adamam Danam, kurš, aizvadot savu 14. sezonu MLB, beidzot spēlēs izslēgšanas mačos, t.i., viņam bija jānospēlē 2001 spēle, lai iekļūtu "play-off". Uz šo brīdi tā bija garākā sērija bez izslēgšanas mačiem starp visiem aktīvajiem beisbolistiem.

Veiksmīgi atrisinājās arī abas cīņas par izdevīgākām pozīcijām izslēgšanas mačos – Detroitas "Tigers" un Sentluisas "Cardinals" uzvarēja savos mačos, bet viņu oponenti, attiecīgi, Baltimoras "Orioles" un Pitsburgas "Pirates" spēlēja ar mainīgām sekmēm, ar to atrisinot visas iespējamās runas par 163. mača nepieciešamību.

No citiem mačiem jāatzīmē Vašingtonas "Nationals" uzvara pār Maiami "Marlins" ar 1:0, kurā vašingtoniešu metējs Džordans Zimermans panāca "no-hitter", t.i., pretinieki nespēja veiksmīgi atsist nevienu viņa raidījumu.

Visbeidzot Ņujorkas "Yankees" un Bostonas "Red Sox" spēlē uzvaru ar 9:5 svinēja ņujorkieši, bet viņu komandas kapteinis, Dereks Džiters, kuram šī bija pēdējā spēle profesionālajā sportā, izcēlās ar vienu gūtu sitienu.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2014-09-29 11:53, pirms 10 gadiem
Izrādās, ka kāds arī lasa un pārbauda.
Man liekas, ka Baltimoras Orioles nemaz nebija oponenti, turklāt viņi uzvarēja.
Savukārt, Kansas City Royals nepietika ar uzvaru, lai apsteigtu Detroitu.
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.