Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Royals" atkal uzvar pagarinājumā, "Orioles" grauj

"Royals" atkal uzvar pagarinājumā, "Orioles" grauj
Maiks Mustakass
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kanzassitijas "Royals" nu jau kārtējo uzvaru pagarinājumā (3:2) pār Losandželosas "Angels" noslēdzās Augstāko beisbola līgu (MLB) pirmās Divīziju sērijas spēles. Nakts pirmajā spēlē uzvaru svinēja arī Baltimoras "Orioles".

Kanzassitijas "Royals" šajā gadā izslēgšanas spēlēs iekļuva pirmo reizi kopš 1985. gada un, kā labākās uzvaru-zaudējumu bilances īpašniece starp komandām, kas neuzvarēja savā divīzijā, tos sāka ar "Wild card" kārtu, kurā tikās ar Oklendas "Athletics", kuri vēl augustā bija līgas līderi. Tajā spēlē, 12. iningā viņi uzvarēja un tas nozīmēja, ka viņiem būs jātiekas ar Amerikas līgas labāko komandu Losandželosas "Angels" no Anaheimas.
Kanzassitijas beisbolisti no šāda notikumu pavērsiena gan nenobijās, tieši otrādi, jaunais izaicinājums viņiem ne tikai likās interesants, bet, kā rāda pirmais mača, arī diezgan "izdevīgs".

Lai arī Kriss Aianeta un Deivids Frīss "Angels" labā guva pa vienam "Home run" katrs, ar to bija par maz, lai pamatlaikā uzveiktu "Royals", jo Alsidess Eskobars trešajā, bet Omars Irfante piektajā iningā arī guva pa punktam, tiesa mazāk episkā veidā, ar gana veiksmīgiem vienkārši ļaujot saviem komandas biedriem sasniegt mājas plati.

Devītais inings beidzās ar neizšķirtu rezultātu – 2:2, kas nozīmēja, ka būs nepieciešami papildus iningi, lai noteiktu uzvarētāju. Šoreiz spēles atrisinājums pienāca 11. komandu izgājienā uz laukuma. Par spēles galveno varoni kļuva Kanzassitijas "Royals" atsitējs Maiks Mustakass, kurš tūlīt kā izgāja uz atsišanu raidīja Fernando Salasa, kurš arī bija tikko izgājis uz metēja kalniņa, padoto bumbiņu uz laukuma labo pusi un tā atstāja spēles zonu. Ar to bija gana, jo Losandželosas komandas beisbolisti nespēja neko likt pretī Grega Holanda metieniem, ar kuriem viņš izslēdza no spēles divus no trim saviem oponentiem.

Otrajā šīs nakts spēlē, kura sākās mazliet ātrāk, Baltimoras "Orioles" ar 12:3 pieveica Detroitas "Tigers".
Merilendas štata beisbolisti lielo pārsvaru ieguva astotajā iningā, kurā, pēc tam kā detroitieši ar Migela Kabreras pūlēm bija atspēlējuši vienu punktu un samazinājuši rezultāta starpību līdz minimumam (3:4), guva astoņus bezatbildes punktus.

Šonakt MLB Amerikas līgas komandas turpinās savas spēļu sērijas, bet Nacionālās līgas pāri, Vašingtonas "Nationals" un Sanfrancisko "Giants", kā arī Sentluisas "Cardinals" un Losandželosas "Dodgers", aizvadīs savus pirmos mačus šajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.