Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Biedriņam 2+3 intrigas pilnā uzvarā

Biedriņam 2+3 intrigas pilnā uzvarā
Andrē Iguodala (pa labi) gandrīz kļuva par mača varoni
Foto: AFP/ Scanpix

Goldensteitas "Warriors" mačā pret Denveras "Nuggets" guva smagu uzvaru (106:105) emociju pārpilnā spēles galotnē. Savukārt otrā šīs nakts spēlē NBA pašreizējie čempioni Miami „Heat” tikai saspringtā spēlē spēja pārspēt „Spurs” vienību, kura spēli aizvadīja bez saviem ierastajiem pamatsastāva spēlētājiem

Goldensteitas „Warriors” spēli uzsāka ar izrāvienu 17:5. Pārsvars gan saruka, spēlē iesaistoties rezervistiem, taču ne Andra Biedriņa vainas dēļ, kurš veiksmīgi darbojās aizsardzībā, kā arī guva divus punktus, pielabojot komandas biedra metienu. Pārliecinoši spēlēja arī Deivids Lī, kurš pirmajā puslaikā guva 19 punktus, viņa pārstāvētajai komandai puslaiku gan noslēdzot iedzinējos – 51:60.

Turpinājumā „Nuggets” spēja palielināt rezultāta pārsvaru līdz pat 16 punktiem, taču sešas minūtes līdz spēles beigām „Warriors” panāca neizšķirtu, gan bez Andra Biedriņa palīdzības otrajā puslaikā. Uzsākot mača pēdējo minūti, „Warriors” bija trīs punktu pārsvars, taču trīs sekundes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām aiz tālmetiena līnijas neveiksmīgi noteikumus pārkāpa Džareds Džeks. Andrē Iguodala gan realizēja tikai 2 no 3 soda metieniem, taču „Nuggets ” izcīnīja atlēkušo bumbu un Iguodala bija precīzs no tālās distances, taču tikai jau pēc spēles laika beigām. Līdz ar to „Warriors” svinēja devīto uzvaru sezonā ar 106:105.

Andris Biedriņš laukumā pavadīja sešas minūtes, guva 2 punktus, realizējot savu vienīgo metienu, izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un pārtvēra vienu pretinieku piespēli. Viņa komandas biedrs Deivids Lī realizēja 13 no 15 metieniem no spēles un guva 31 punktu, savukārt Stefanam Karijam „double-double” – 20 punkti un 10 rezultatīvas piespēles. „Nuggets” rindās 22 punkti Andrē Iguodalam, bet ar pieciem bloķētiem metieniem izcēlās Kenets Farīds.

Savukārt optimistiskās ziņas par „Warriors” centra Endrū Boguta atgriešanos sastāvā izrādījušās pāragras. Boguts paziņojis, ka pagājušā sezonā gūtais potītes savainojums ir daudz nopietnāks nekā iepriekš ziņots un viņa atgriešanās tuvākajā laikā nav paredzēta.

„Mēs negribam nevienu muļķot. Mēs negribam radīt lieku satraukumu, līdz ar to labāk nekādus datumus, pat ne aptuvenus, nenoteiksim,” situāciju paskaidro Boguts.

"Heat" smagā cīņā pārspēj "Spurs" rezervistus

Jau ziņots, ka Sanantonio „Spurs” galvenais treneris Gregs Popovičs izvēlējās šai spēlei nepieteikt četrus komandas līderus (Pārkeru, Grīnu, Dankanu, Džinobili). Šāds lēmums izsaucis sašutumu līgas vadībā, un NBA komisārs Deivids Sterns publiskā paziņojumā atvainojās faniem, nodēvēja Popoviča rīcību par „nepieņemamu” un norādīja, ka sekos sankcijas pret „Spurs” komandu.

Spēli ar jau gaidītu pārsvaru iesāka „Heat”, pirmajās minūtēs izvirzoties vadībā ar 16:6. „Spurs” gan spēja atspēlēties un pārņemt vadību, vienā brīdī sasniedzot septiņu punktu pārsvaru. „Spurs” bija pārliecinoši labāki zem groziem (24 atl. bumbas pret 16), taču daudzās kļūdas saglabāja spēli līdzsvarā. Puslaiks noslēdzās ar trīs punktu pārsvaru 47:44 "Heat" vienībai.

Trešā ceturtdaļa pierādīja, ka Deivids Sterns līdzjutējiem atvainojies priekšlaicīgi, jo arī šis „Spurs” modelis spēja radīt aizraujošu un saspringtu spēli, un pēc neveiksmīga Reja Alena noteikuma pārkāpuma pēdējā ceturtdaļas sekundē pārtraukumā devās ar trīs punktu pārsvaru. Šo pārsvaru „Spurs” vēlāk izdevās vēl palielināt, trīs minūtes pirms spēles beigām atrodoties septiņu punktu vadībā. Mača noslēgumu gan veiksmīgāk aizvadīja „Heat” vienība, kuras rindās uzvaru nesošu tālmetienu atkal realizēja Rejs Alens.

Miami „Heat” komandā rezultatīvākais bija Lebrons Džeimss ar 23 punktiem, bet zaudētāju rindās veiksmīga spēle Gerijam Nīlam, kurš guva 20 punktus. Savukārt zem groziem veiksmīgi darbojās brazīliešu centrs Tjago Spliters, kurš guva 18 punktus.

Šī uzvara ļauj Miami „Heat” saglabāt savu vietu Austrumu konferences tabulas pirmajā ailē, bet „Spurs” būs iespēja parādīt savu pilno spēku sestdienas spēlē pret Memfisas „Grizzlies”.

29. novembra spēļu rezultāti NBA

Komandasrezultāts
Spurs:Heat100:105
Nuggets:Warriors105:106

Izmantotie resursi:
Nba.com
Espn.com


, 2012-11-30 08:44, pirms 11 gadiem
Ja AB netrāpītu tad būtu zāģis!! Malacis!!!
, 2012-11-30 08:45, pirms 11 gadiem
"taču ne Andra Biedriņa vainas dēļ, kurš veiksmīgi darbojās aizsardzībā" - laikam pārāk labi darbojās aizsardzībā, jo ļāva spēlēt tikai 6 minūtes.
, 2012-11-30 08:45, pirms 11 gadiem
Tiesneši laikam gribēja, lai uzvar Nuggets. Dīvaini lēmumi viens pēc otra, labi, ka beigās pieņēma pareizu lēmumu un neieskaitīja Iggy metienu.

Kas attiecas uz Spurs, tad Sterns esot izteicies, ka sekos sankcijas par to, ka tika aizsūtīti mājās komandas līderi ... Vot tas ir tizli. Pilnīgi neizprotu kāpēc trenerim būtu jālaiž laukumā spēlētāji, tikai tāpēc, ka līga tā grib. LOHU pilns kantoris. Vaitad spēle bija slikta? nē, tāpat uzvarētājs tika izšķirts beigās.

Heat bez Allena būtu cita komanda, un jāsaka, ka būtu daudz smagāk, un rekords nebūtu tik labs. Domājams izcels vēl vairākas uzvaras RA. Labs papildinājums Heat.
, 2012-11-30 08:47, pirms 11 gadiem
issue rakstīja: "taču ne Andra Biedriņa vainas dēļ, kurš veiksmīgi darbojās aizsardzībā" - laikam pārāk labi darbojās aizsardzībā, jo ļāva spēlēt tikai 6 minūtes.
Vaitad brīnums, ka Džeksons izvēlās small ball, nevis spēlēt ar centriem? Šoreiz attaisnojās. Un Warriors iet uz labāko startu pēdejā desmitgadē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-30 09:19, pirms 11 gadiem
Nesaprotu kapēc Ezili pavada vairāk minūtes laukumā nekā Andris. Biedrs savās sešās minūtes padara vairāk darba nekā viņš ar 2x ilgāku spēles laiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-30 10:07, pirms 11 gadiem
izskatās, ka visās "nacionālajās" amerikas līgās vadība ir kā dinamo rīga... pilnīgā pa*aļā
, 2012-11-30 10:13, pirms 11 gadiem
mazais Diktators Sterns! es saprastu, ja Wizards, Raptors vai Kings uz spēli pret Heat izlaistu rezervistus, varētu viņus kritizēt un draudēt ar sankcijām, bet ne jau nu Spurs... Spurs gandrīz katru spēli izmanto visus 12 pieteiktos spēlētājus un arī līderi spēlē tikai ap 30 min mačā. tas nozīmē, ka bieži vien tā saucamie Spurs rezervisti spēlē savas 20+ minūtes un nereti arī izvelk mačus. spēle pret Heat parādīja, kā tā saucamie rezervisti gandrīz uzvilka čempionus! kur ir problēma? nudien nesaprotu! pie tam ir skaidrs, ja Spurs "vecais gals" - TD, Manu un daļēji arī TP tomēr nevar izvilkt 82 sezonas mačus.
Sternam tiešām ir pienācis laiks doties pensijā un prieks, ka viņš pats ir bijis pietiekami saprātīgs, lai pieņemtu lēmumu par šo soli.
, 2012-11-30 10:13, pirms 11 gadiem
Kā līga var piemērot sodu par to, ka spēlētajus nesūta laukumā. Treneris izlemj, kuri spēlēs vai nespēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-30 10:31, pirms 11 gadiem
Džeksons Biedriņu ar citreiz laukuma nelaiž!! SODU pieprasu SODU
, 2012-11-30 10:52, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: Sternam tiešām ir pienācis laiks doties pensijā un prieks, ka viņš pats ir bijis pietiekami saprātīgs, lai pieņemtu lēmumu par šo soli.
Man jau šķiet, ka tas sods būs par to ka spēlētājus "aizsūtija atpūsties mājās". Ja viņi kaut sēdētu uz soliņa spēles laikā, nekas tāds nenotiktu. Bet ko var gribēt...Spurs kalendārs ir nenormāls.
, 2012-11-30 11:12, pirms 11 gadiem
BiedriņAM HOKEJA CIENĪGA STATISTIKA! :d
, 2012-11-30 11:41, pirms 11 gadiem
A Biedriņš bija pedejās ceturdaļas beigu sekundēs arī laukumā taka uzticība ir !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-30 11:48, pirms 11 gadiem
Jāsaprot arī Stērns. Viņš ir biznesmenis. Tādam 14 gadīgam Spurs fanam no Floridas tā ir liela sāpe, ka viņš atbrac palūrēt spēli ar, bet tur nav viņa mīļāko spēlētāju. Domājams, gan ka tas ir diezgan nepatīkami.
, 2012-11-30 12:23, pirms 11 gadiem
mjā, Biedriņam tiešām laba hokejista cienīga statistika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-30 13:52, pirms 11 gadiem
Arī otro pusi paskatījos. Kopumā jau GSW malači. atspēlējās un izlīda. Bet nu Andri gan vajag laist laukumā vairāk, būtu drošāka uzvara, jo Nuggets ļoti labi noribaundoja ar Fagetu priekshgalā. Vispār tas hišņiks ir monstruāls. Kaut kas uz Rodmena pusi. Ļoti labs rookie.
, 2012-11-30 14:25, pirms 11 gadiem
Shed rakstīja: Arī otro pusi paskatījos. Kopumā jau GSW malači. atspēlējās un izlīda. Bet nu Andri gan vajag laist laukumā vairāk, būtu drošāka uzvara, jo Nuggets ļoti labi noribaundoja ar Fagetu priekshgalā. Vispār tas hišņiks ir monstruāls. Kaut kas uz Rodmena pusi. Ļoti labs rookie.
Farīds? Un viņš nav rūkījs. Otrgadnieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-30 16:37, pirms 11 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Visi cieņu Biedriņam, turpina uguņot un priecēt NBA cienītājus latvijā..
Ir vērts negulēt šīs naktis, un vērot lielisko Biedriņa un Warriors sniegumu. Es Biedriņu dēvēju par balto Džordanu... Respect, peace yo.!
Latvija raksta ar lielo burtu, durak.
, 2012-12-01 00:51, pirms 11 gadiem
issue rakstīja: "taču ne Andra Biedriņa vainas dēļ, kurš veiksmīgi darbojās aizsardzībā" - laikam pārāk labi darbojās aizsardzībā, jo ļāva spēlēt tikai 6 minūtes.
domāju, ka vaina ir tajā, ka GW ir ieraduši vairāk kā pusspēli bez centra spēlēt.
, 2012-12-01 13:16, pirms 11 gadiem
Treneris nedod spelet, tomer tas ka AB izmanto visas dotas minutes tik produktivi ir baigi labi.
Luka Dončičs pret Lū Dortu. Foto: Reuters/Scanpix
11

Dončičam 29+10+10, Mavs dzēš 17 punktu deficītu un izslēdz ''Thunder''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) par pirmo Rietumu konferences finālisti kļuvusi Dalasas ''Mavericks'', kas sērijas sestajā mačā ar 117:116 apspēlēja Oklahomsitijas ''Thunder'', sērijā esot pārāka ar 4-2.
Aizeja Džeksons aizsardzībā pret Džeilenu Bransonu. Foto: AFP. Scanpix
6

Saldais ēdiens Ņujorkā: "Pacers" uzvar "Knicks", visu izšķirs septītais mačs MSG arēnā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Knicks" izcīnījusi Indianas "Pacers". Pateicoties uzvarai (116:103), "Pacers" izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā (3-3) un nokārtot septīto spēli starp abām vienībām. Savainojumā šajā spēlē iedzīvojās "Knicks" spēlētājs Džošs Hārts.
Kristaps Porziņģis Atlantā. Foto: USA Sports Today/Scanpix
37

Porziņģis, visticamāk, izlaidīs Austrumu konferences fināla pirmās divas spēles

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" spēlētājs Kristaps Porziņģis turpina atlabt no ikra muskuļa savainojuma, kurā iedzīvojās play-off pirmajā sērijā pret Maiami "Heat". Kā ziņo ESPN, latvietis ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, tomēr vēl pāris spēles, visticamākais, Porziņģis izlaidīs.