Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

11 tālmetienus realizējušais Tompsons: "Man vajadzēja trāpīt vēl vismaz divus"

11 tālmetienus realizējušais Tompsons: "Man vajadzēja trāpīt vēl vismaz divus"
Klejs Tompsons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferences finālā nepieciešama septītā spēle, jo čempione Goldensteitas "Warriors" viesos ar 108:101 pieveica Oklahomsitijas "Thunder". Panākuma galvenais kaldinātājs Klejs Tompsons uzstādīja jaunu rekordu, taču norādīja, ka sniegums varēja būt vēl labāks.

Goldensteitas "Warriors", kas regulārajā čempionātā uzvarēja 73 spēlēs, uzstādot jaunu Nacionālās basketbola asociācijas rekordu, Rietumu konferences finālā sastapusies ar sīvu pretestību no Oklahomsitijas "Thunder" - Kevina Durenta un Rasela Vestbruka komanda uzvarēja trijos no pirmajiem četriem dueļiem.

Tomēr izdevies panākt izlīdzinājumu 3-3. Šonakt Goldensteitas "Warriors" atspēlēja astoņu punktu deficītu un svinēja panākumu ar 108:101. Noslēdzošajā ceturtdaļā 19 punktus - par vienu vairāk nekā visa sāncenšu komanda kopā - guva Klejs Tompsons. Pusotru minūti līdz noslēgumam viņš ātrajā uzbrukumā no stūra trāpīja tālmetienu, izvirzot komandu vadībā.

Tas bija Tompsona 11. realizētais tālmetiens mačā, un viņam tagad pieder Nacionālās basketbola asociācijas rekords. Pirms tam labākais sasniegums izslēgšanas mačos bija Reja Alena, Vinsa Kārtera, Reksa Čepmena un Džeisona Terija deviņi realizētie trejači.

"Nebija ne jausmas, kāds ir rekords," norādīja Tompsons, kurš regulārajā čempionātā realizēja 276 tālmetienus, atpaliekot tikai no komandas biedra Stefena Karija. "Pat nezināju, ka esmu trāpījis 11 trejačus. Tikai centos būs agresīvs, un nav starpības, kādā veidā - dodoties caurgājienos vai metot no distances."

"Man vajadzēja iemest vismaz 13 tālmetienus, jo sākumā nerealizēju vairākus pilnīgi brīvus metienus," pauda Tompsons, kurš guva 41 punktu, uzstādot savu labāko rādītāju izslēgšanas spēlēs. Izšķirošajā ceturtajā ceturtdaļā viņš trāpīja piecus no sešiem metieniem no distances.

"Klejs bija neticams," norādīja Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers. "Šāds sniegums un šādi metieni ir vieni no labākajiem, kādus jebkad redzēsiet." Savukārt Karijs atzīmēja partnera pārliecību, kas šādos mirkļos ir izšķirošais faktors.

"Ir patīkami, ja tev pieder rekords, bet daudz labāk jutīšos pirmdien, kad uzvarēsim sērijā," kaujinieciski noskaņots bija Tompsons.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2016-05-29 22:28, pirms 8 gadiem
Rekords ir, pirmdien varētu noslēgt sezonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-29 23:07, pirms 8 gadiem
Domājams,ka tieši Trey Thompson varētu iemest 13 un vairāk 3pt kādā mačā karjeras laikā. Iespējams arī Curry, bet es liktu uz Thompsonu
, 2016-05-30 08:45, pirms 8 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Domājams,ka tieši Trey Thompson varētu iemest 13 un vairāk 3pt kādā mačā karjeras laikā. Iespējams arī Curry, bet es liktu uz Thompsonu
Trejs Tomsons ir cits spēlētājs no Arkanzasas
, 2016-05-30 09:06, pirms 8 gadiem
Straka rakstīja: Rekords ir, pirmdien varētu noslēgt sezonu.
he skatos atkal pilns ar heiteriem. Nevari pārdzīvot SAS vai LAC izkrišanu?
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.