Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Bobcats" Magetī aizmaina uz Detroitu, iegūst Gordonu

"Bobcats" Magetī aizmaina uz Detroitu, iegūst Gordonu
Korijs Magetī
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubi Detroitas "Pistons" un Šarlotes "Bobcats" vienojušies par maiņas darījumu, kura rezultātā uz motoru pilsētu dosies Korijs Magetī, savukārt Šarlote pretī saņems Benu Gordonu un aizsargātu drafta pirmās kārtas izvēli.

"Pistons" apmaiņas rezultātā būs ieguvēja finansiālā ziņā, jo 12 sezonas līgā pavadījušajam Korijam Magetī palicis viens līguma gads par 10.9 miljoniem dolāru, savukārt Anglijas aizsargam Gordonam vēl atlikuši divi gadi par kopējo summu 25.6 miljoni. Tā rezultātā "Pistons" ietaupīs 14 miljonus.

Mageti savainojumu dēļ aizvadītajā sezonā piedalījās tikai 32 mačos, nereti konfliktu dēļ izkrītot no rotācijas. Pieredzējušais uzbrucējs 2011./2012. gada sezonā atzīmējās ar vidēji 15 punktiem spēlē, arvien apliecinot to, ka spēj atrast veidus, kā krāt statistiku gūto punktu ailītē.

Savukārt Gordons savā septītajā sezonā NBA atzīmējās ar vidēji 12.5 punktiem. Spēlē pret Denveru viņš pamanījās "eksplodēt", gūstot 45 punktus, no tiem 27 bez kļūdām no tālās distances. Abos rādītājos atkārtoti personiskie rekordi. Karjeras posms Detroitā (iepriekš spēlēts Čikāgā) Gordonam neizdevās tik spīdošs.

Goldensteitas "Warriors" piedāvājusi kvalifikācijas līgumu aizsargam Brendonam Rašam, kurš rezervista statusā nospēlēja lielisku pirmo sezonu "Warriors" rindās. Tādējādi 1. jūlijā Rašs kļūs par ierobežotu brīvo aģentu.

26 gadus vecais Rašs pagājušajā sezonā izlaida tikai vienu maču. "Warriors" viņu ieguva no "Pacers", pretī dodot Lū Āmundsonu. Rašs pērnajā sezonā sasniedza karjeras rekordu gūtajos punktos vidēji spēlē – 9.8. Bez tam aizsargs bija līgas Top 3 tālmetienu precizitātē ar 45.2%.

Dž. R. Smits atteicies no 2.4 miljonu vērtā Ņujorkas "Knicks" piedāvājuma un 1. jūlijā kļūs par brīvo aģentu. Aizsargs nākamajā sezonā ir tiesīgs saņemt 20% algas pieaugumu no pagājušās sezonas 2.382 miljoniem. Nav izslēgts, ka Smits varētu palikt Ņujorkā, noslēdzot viena gada līgumu pat par 5.3 miljoniem.

Izmantotie resursi:
New York Times
ESPN


, 2012-06-27 09:25, pirms 12 gadiem
"Pieredzējušais uzbrucējs 2012./2013. gada sezonā atzīmējās ar vidēji 15 punktiem spēlē, arvien apliecinot to, ka spēj atrast veidus, kā krāt statistiku gūto punktu ailītē."

Nākotnes spēlētājs, paspējis uzspēlēt sezonā, kas vēl nav bijusi.
, 2012-06-27 09:39, pirms 12 gadiem
Drafta izvēle ir aizsargāta. Tas nozīmē, ja Bobcats atkal nospēlē sūdīgu sezonu un dabū top 3 picku tad tas draft picks paliek pie viņiem?
, 2012-06-27 11:20, pirms 12 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Drafta izvēle ir aizsargāta. Tas nozīmē, ja Bobcats atkal nospēlē sūdīgu sezonu un dabū top 3 picku tad tas draft picks paliek pie viņiem?
Bobcati jau nemaz nemaina savu draft picku, bet gan Detroita to dara. 2013. gadā tā izvēle ir "lottery protected", tātad, ja Pistons netiek PO, tad viņi saglabā savu izvēli, 2014. gadā top 8 protected, tātad, ja ir top 8 izvēle, tad Pistons saglabā viņu, 2015. gadā top 1 protected, tātad tikai 1. izvēle ir aizsargāta un 2016. gadā vairs nav aizsargāta, ta kā visticamāk Bobcati ir dabūjuši diezgan labu drafta izvēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-27 13:22, pirms 12 gadiem
Labi, ka bobcats tika no savtigākaa speletāja NBA! Maggete nav basketbolists, bet street boolists. 1 vs 1 ir labs, bet komandas speele ir apaļa nulle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.