Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Mavericks" atbrīvosies no nemieru cēlāja Vesta

"Mavericks" atbrīvosies no nemieru cēlāja Vesta
Delonte Vests turpmāk vairs nespēlēs Rika Kārlaila komandā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" vadība otro reizi neilgā laika posmā sodījusi komandas aizsargu Delonte Vestu par nekārtību rīkošanu ģērbtuvēs, un šoreiz izskatās, ka pieredzējušajam spēlētājam nāksies atstāt komandu pavisam - klubs nolēmis neauklēties ar Vestu un izpirkt līgumu.

Jau pirms kāda laiciņa pēc vienas no pārbaudes spēlēm Vests ģērbtuvēs nespēja sadzīvot ar kādu no komandas biedriem, un izveidojās konfliktsituācija. Pēc tās kluba vadība diskvalificēja Vestu uz vienu dienu. Pēc basketbolista un kluba vadības sarunām Vests atgriezās treniņos, taču atkal radies konflikts. Šoreiz tas noticis pēc zaudējuma Oklahomsitijas "Thunder" (76:88).

Vests gan noliedz, ka šoreiz būtu vainīgs: "Ģērbtuvēs bija nesaskaņas starp diviem komandas biedriem, bet es tajās nebiju iesaistīts. Kaut kādā veidā es atkal tieku par to vainots. Man ar to nebija nekāda sakara. Nezinu, par ko bija konflikts." Tāpat kā iepriekšējo reizi, arī tagad konkrētās situācijas detaļas netiek atklātas, līdz ar to nav zināms, starp kuriem spēlētājiem radies konflikts.

"Mavericks" vadība tikmēr nolēmusi, ka neturpinās auklēties ar 29 gadus veco aizsargu, uzskatot, ka Vests, kuram ir medicīniski konstatēti bipolārie traucējumi (straujas garastāvokļa maiņas), negatīvi ietekmē komandas jaunos spēlētājus. Pastāvot dažādas iespējas, kā atbrīvoties no Vesta - līguma izpirkšana, atlaišana vai savstarpēja vienošanās, ka Vests var parakstīt līgumu ar jebkuru citu klubu, taču no Teksasas vienības kompensāciju nesaņems.

Vests savā "Twitter" profilā atzinis, ka palikšana Dalasā ir teju neiespējama: "Ja neesmu tas, ko jums vajag... Viss kārtībā... tikai nesperiet man pa pakaļu, ejot ārā pa durvīm... Neizdarīju neko, ar ko būtu to pelnījis." Vēlāk Vests atzinās mīlestībā Dalasas pilsētai, norādīja, ka nav pārstājis lietot nepieciešamos medikamentus savas slimības kontrolēšanai un ar asarām acīs atvadoties no arēnas.

Vestam ne reizi sanākušas nepatikšanas, pārkāpjot likuma vārdu. Vairākkārt aizturēts par neatļautu ieroču esamību, par ko vēlāk arī izcietis NBA piešķirtu diskvalifikāciju. Tāpat vairākkārt Vestam bijušas nesaskaņas ar komandas biedriem.

191 centimetru garais Vests karjeru sāka 2004. gadā Bostonas "Celtics" , kas viņu nodraftēja ar 24. numuru. Vēlāk Vests spēlējis Sietlas "SuperSonics", Klīvlendas "Cavaliers", vēlreiz Bostonā un kopš 2011. gada Dalasā.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2012-10-26 17:30, pirms 12 gadiem
sen bij laiks ;/
, 2012-10-26 17:37, pirms 12 gadiem
metta pasuales nemiers
, 2012-10-26 18:54, pirms 12 gadiem
Ja šitas bija tas, kurš ņēma uz ģērbtuvēm ieročus līdzi, tad jau tur toč nav viss mājās.
, 2012-10-26 19:10, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Ja šitas bija tas, kurš ņēma uz ģērbtuvēm ieročus līdzi, tad jau tur toč nav viss mājās.
Tas bija Arenas.
, 2012-10-26 19:22, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Ja šitas bija tas, kurš ņēma uz ģērbtuvēm ieročus līdzi, tad jau tur toč nav viss mājās.
ne jau ģērbtuvēs, viņam izkrita no šortiem, kad sodiņus meta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.