Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Kiriļenko atgriezīsies NBA, "Knicks" vienojas ar Brūveru

Kiriļenko atgriezīsies NBA, "Knicks" vienojas ar Brūveru
Ronijs Brūvers
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" panācis vienošanos par līguma parakstīšanu uz nākamo sezonu ar līdzšinējo Čikāgas "Bulls" aizsargu Roniju Brūveru. Savukārt par atgriešanos pasaules spēcīgākajā basketbola līgā paziņojis Andrejs Kiriļenko.

Ņujorkas "Knicks" atradusi spēlētāju, kas aizpildīs radušos vajadzību pēc ārējās līnijas spēlētāja, kas būtu spēcīgs ar savu spēli aizsardzībā pret otrā un trešā numura pozīcijas spēlētājiem. Tāda veida pastiprinājums bija nepieciešams, jo nav precīzi zināms, kad pēc atlabšanas no savainojuma laukumā atgriezīsies Aimans Šamperts. Tāpēc "Knicks" vienojusies ar Roniju Brūveru, ar kuru noslēgts līgums uz nākamo sezonu. Brūvers pārnāk no Čikāgas "Bulls", kas šajā starpsezonā neizmantoja opciju paturēt šo spēlētāju.

27 gadus vecais spēlētājs lielāko pagājušās sezonas daļu bija "Bulls" sākumsastāva spēlētājs, izejot laukumā visās regulārās sezonas spēlēs, kurās Brūveram vidēji 6,9 punkti, 3,5 atlēkušās bumbas, 2,1 rezultatīvas piespēle un 1,1 pārtverta bumba. Iepriekš divus metrus garais Brūvers veiksmīgi spēlējis Jūtas "Jazz" sastāvā, kur labāko sezonu aizvadīja 2008./2009. gadā, kad 81 spēlē guva vidēji 13,7 punktus un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Bulls" sastāvā Brūveru aizvietos itāliešu uzbrūkošais aizsargs Marko Belinelli. Paredzams, ka līgums ar 26 gadus veco basketbolistu būs uz vienu sezonu par nepilniem diviem miljoniem ASV dolāru. Pagājušajā sezonā Belinelli piedalījās visās Ņūorleānas "Hornets" spēlēs, vidēji gūstot 11,8 punktus un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas. Vēl kļuvis zināms, ka "Bulls" neizmantos iespēju paturēt ierobežoti brīvo aģentu Omēru Ašiku, kurš dosies uz Hjūstonas "Rockets". 26 gadus vecais turku centrs nākamo trīs sezonu laikā saņems 25 miljonus ASV dolāru.

Andrejs Kiriļenko paziņojis, ka nākamajā sezonā atgriezīsies NBA. "Kurā klubā spēlēšu, to uzzināsim pēc dienas vai divām," krievu medijiem atklājis labākais Krievijas basketbolists. Kiriļenko norādījis, ka veiksmīgais sniegums pagājušajā sezonā Maskavas CSKA sastāvā nostiprinājis viņa pārliecību, ka arī 31 gada vecumā viņš joprojām ir gatavs augstā līmenī darboties NBA. Kā viena no reālākajām Kiriļenko nākamajām darbavietām tiek minēta Bruklinas "Nets", kuras īpašnieks ir Krievijas miljardieris Mihails Prohorovs.

Runājot par "Nets", tad otrdien Bruklinas klubs parakstījis līgumu ar 20 gadus veco gruzīnu Torniki Šengeliju, kurš šīgada NBA draftā tika izvēlēts otrajā kārtā ar 54. numuru. Līgums noslēgts uz diviem gadiem par NBA minimumu. "Toko (spēlētāja iesauka ASV - aut.) ļoti labi nospēlēja Vasaras līgā, kas mūs noveda pie līguma parakstīšanas," atklājis "Nets" ģenerālmenedžeris Billijs Kings. Šengelija piedalījās Orlando Vasaras līgā, vidēji spēlē gūstot 10,2 punktus un izcīnot 3,6 atlēkušās bumbas. Pagājušajā sezonā Šengelija spēlēja Beļģijas klubā "Spirou Charleroi", kura sastāvā deviņās Eirolīgas spēlēs guva vidēji 8,3 punktus un savāca 4,3 atlēkušās bumbas. Sagaidāms, ka 207 cm garo basketbolistu šovasar būs iespējams redzēt spēlējam arī Latvijā, jo viņš ir mūsu valstsvienības pretinieku Gruzijas izlases sastāvā.

Tikmēr Jūtas "Jazz" vienība papildinājusi sastāvu ar aizsargu Rendiju Foju, kurš iepriekš pārstāvēja Losandželosas "Clippers". Fojs piekritis līgumam uz vienu sezonu par 2,5 miljoniem ASV dolāru. Fojs piedalījās 65 no 66 spēlēm pagājušajā "Clippers" regulārajā sezonā, vidēji gūstot 11 punktus un atdodot 2,2 rezultatīvas piespēles. Starpsezonā Losandželosas klubs nolēma nepagarināt līgumu ar Foju, izvēloties viņa pozīcijā citus spēlētājus. Foja labākā sezona NBA bija 2008./2009 gadā, kad Minesotas "Timberwolves" sastāvā viņš 70 spēlēs guva vidēji 16,3 punktus un atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles.

Bostonas "Celtics" vienībā arī nākamajā sezonā būs aizsargs Kions Dūlings, kurš piekritis pagarināt sadarbību vēl uz gadu. Dūlings pieņēmis viņa kalibra veterāna minimumu, kas spēlētājam ar 12 gadu pieredzi NBA ir 1,35 miljoni. Aizvadītajā regulārajā sezonā Dūlings vidēji mačā guva četrus punktus un atdeva 1,1 rezultatīv piespēli.

Vašingtonas "Wizards" pievienosies A. Dž. Praiss , kurš pildīs rezerves saspēles vadītāja pienākumus, gādājot par Džona Vola aizvietošanu. 25 gadus vecais Praiss līdz šim visas trīs savas sezonas NBA bija spēlējis tikai "Pacers" sastāvā, no kurām labākā bija pirmā, kad viņam 56 spēlēs vidēji 7,3 punkti un 1,9 rezultatīvas piespēles. Pirms tam Praiss bija zvaigzne spēcīgajā Konektikutas universitātes sastāvā.

Sastāvu papildinājusi arī Fīniksas "Suns", kas vienojusies ar uzbrucēju P. Dž. Takeru. Sākotnēji bija paredzēts, ka Takers nākamo sezonu pavadīs kopā ar Latvijas izlases saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku, spēlējot Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak", ar ko amerikāņu basketbolists pirms pāris nedēļām bija noslēdzis līgumu. Tomēr vienošanās paredzēja, ka Takeram līdz jūlija beigām ir iespēja pievienoties kādam NBA kluba, ko viņš arī izdarījis. Takers atteicies no sev ienesīgā līguma Eiropā, lai atgrieztos NBA, jo pirmajā līguma gadā ar "Suns" viņš saņems aptuveni 760 tūkstošus dolāru, kas esot puse no viņa iespējamās algas Krievijā.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais basketbolists pārstāvēja Bambergas "Brose Baskets", ar ko kļuva par Vācijas čempionu, pašam Takeram tiekot atzītam par finālu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Visas sezonas 44 spēlēs Vācijā Takeram vidēji 16,2 punkti un 7,1 atlēkusī bumba, kas bija visas līgas attiecīgi otrais un piektais labākais rādītājs. P. Dž. Takers pēdējo reizi NBA spēlēja 2006./2007. gada sezonā, kad bija Toronto "Raptors" sastāvā.

Pēc veiksmīga snieguma Goldensteitas "Warriors" sastāvā Vasaras līgā Lasvegasā, Oklendas klubs ar daļēji garantētu līgumu uz diviem gadiem atalgojis uzbrucēju Kentu Beizmoru, kurš šogad netika draftēts, bet iepriekš spēlējis "Old Dominion" universitātes sastāvā. 23 gadus vecais basketbolists sevi pierādīja Lasvegasā, kur notikušajā Vasaras līgā visvairāk izcēlās ar savu sniegumu uzvarā pār Ņūorleānas "Hornets", kad 36 minūtēs guva 11 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un pamanījās bloķēt septiņus pretinieku metienus. Iepriekšējos četrus gadus 196 cm garais basketbolists spēlēja "Old Dominion" universitātes sastāvā NCAA. Tieši ar spēli aizsardzībā šim basketbolistam būs visreālākās cerības iekļūt "Warriors" sastāvā uz sezonas sākumu.

Izmantotie resursi:
NBA.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-24 19:23, pirms 12 gadiem
celtics17 rakstīja: Jazz tgd var cerēt uz play-off.
Tgd ar Knicks aizsardzību kārtībā,papildus 5-10uzvaras klāt ,2kārta būs.
Labs joks tev par "Knicks" sanāca. Otrā kārta.... sapņos.
, 2012-07-24 19:52, pirms 12 gadiem
Lai tik Nets tērē to naudiņu, līdz Heat spēkam viņiem ir tik pat tālu, kā Ventspilij līdz eurolīgai !
, 2012-07-24 19:57, pirms 12 gadiem
Starp citu Ronijs Bruvers sagajas sava koledžā ar latviešu tenisisti, un viņiem ir kopīgs bērns, taču cik sapratu, Ronijs no bērna ir atteicies....
, 2012-07-24 19:58, pirms 12 gadiem
Daugavvanins rakstīja: Starp citu Ronijs Bruvers sagajas sava koledžā ar latviešu tenisisti, un viņiem ir kopīgs bērns, taču cik sapratu, Ronijs no bērna ir atteicies....
kuru tenisisti?
, 2012-07-24 20:14, pirms 12 gadiem
nu blin tad jau nerdzēsim Aleksandrru Rīgā!
, 2012-07-24 20:14, pirms 12 gadiem
tobiš Andreiju PARDON!
, 2012-07-24 20:17, pirms 12 gadiem
Nu bļ*, uz ko Lakers vēl gaida?
, 2012-07-24 20:29, pirms 12 gadiem
Daugavvanins rakstīja: Starp citu Ronijs Bruvers sagajas sava koledžā ar latviešu tenisisti, un viņiem ir kopīgs bērns, taču cik sapratu, Ronijs no bērna ir atteicies....
Sīkāk, vecīt, sīkāk!
, 2012-07-25 00:08, pirms 12 gadiem
Daugavvanins rakstīja: Starp citu Ronijs Bruvers sagajas sava koledžā ar latviešu tenisisti, un viņiem ir kopīgs bērns, taču cik sapratu, Ronijs no bērna ir atteicies....
zinu ka vina no liepajas un draugos bildes vairakiem liepajniekiem kur vini cemojas pie Bruwera un majas wel Boozers,bet izskatijas gimenes idille,par skirsanos nezinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-25 10:43, pirms 12 gadiem
pārāk ļoti šo starpsezon komandas mainās ar spēlētājiem. tas tā ne pārāk patīk, ka tiek aizmainītas komandas "sejas" uz citām komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dalasas līderis Luka Dončičs. Foto. AFP. Scanpix
7

Dončičam un Vašingtonam kopā 58 punkti, "Mavs" sagādā "Thunder" pirmo zaudējumu play-off

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Dalasas "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā. Dalasa izbraukumā ar 119:110 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1) un sagādājot "Thunder" pirmo zaudējumu 2024. gada izslēgšanas turnīrā.
Donovans Mičels un Džeisons Teitums. Foto. AFP. Scanpix
34

Mičels un "Cavaliers" dominē otrajā puslaikā, "Celtics" zaudē sērijas otro spēli

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) otro spēli Austrumu konferences pusfināla sērijā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā pēc uzvaras pirmajā spēlē piedzīvojusi neveiksmi otrajā, piekāpjoties Klīvlendas "Cavaliers" ar 94:118. Porziņģis šo spēli izlaida ikra muskuļa savainojuma dēļ.
Frenks Vogels un Devins Bukers. Foto: AP/Scanpix
3

Vogels apdedzinās tuksneša saulē un jau pēc vienas sezonas tiek atlaists

Tikai pagājušajā vasarā Fīniksas "Suns" galvenā trenera amatā apstiprinātais Frenks Vogels atbrīvots no savu pienākumu pildīšanas pēc Arizonas komandas izgāšanās NBA izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā.