Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Porziņģis: "Ceru spēlēt jau janvāra sākumā, bet klubā tēmē uz februāri"

Porziņģis: "Ceru spēlēt jau janvāra sākumā, bet klubā tēmē uz februāri"
Kristaps Porziņģis. Foto: Dallas Mavericks

Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā pasākumā "Mūsu zeme – Latvija! Digitālā tikšanās", kas notiek pirms gaidāmajām Eiropas čempionāta atlases spēlēm vīriešu izlasei, viesu lokā bija arī Kristaps Porziņģis, Dalasas "Mavericks" zvaigzne, kuram šobrīd savainojums neļauj pat apsvērt domu par spēlēšanu izlasē pirms NBA sezonas sākuma. Porziņģis pastāstīja par rehabilitācijas procesu un novēlēja veiksmi Latvijas izlasei.

"Jūtos labi, visu laiku strādāju, notiek rehabilitācijas process," sacīja Kristaps Porziņģis. "Tagad pa Liepāju es, bija iepriekš atbraucis ciemos fizioterapeits, kopā nostrādājām pāris nedēļas. Un tagad nedēļas beigās atpakaļ uz štatiem. Sanāca neliels laiciņš pa mājām padzīvoties pirms sezonas sākuma, taču drīz jau jādodas atpakaļ."

Porziņģim tika vaicāts, kāds šobrīd izskatās viņa plāns ASV, un viņš pastāstīja, ka pats cer uz to, ka varēs NBA spēlēs piedalīties ap janvāra sākumu: "Tad man sanāktu izlaist tikai pašu sezonas sākumu, pāris nedēļas. Taču tas vēl ir atvērts jautājums, jāskatās vairāki faktori, tiks ņemts vērā, kā es atlabšu. Šobrīd jau varu veikt intensīvākus treniņus ar kāju, kurai tika veikta operācija. Principā ir tā, ka man jāsasniedz testos līdzīgi rezultāti kā bija pirms tam, un tad tiks domāts par manu laišanu laukumā. Tāpēc tagad ASV ir plāns mēnesi kārtīgi pastrādāt, un tad cerams, ka laidīs mani atkal laukumā."

Porziņģis uzsvēra, ka viņš un viņa fizioterapeits jūtas pozitīvi noskaņoti par atgriešanos laukumā janvāra sākumā, taču atklāja, ka "Mavericks" medicīniskā personāla vadītājs Keisijs Smits ir piesardzīgāk noskaņots un tēmē uz februāra sākumu: "Taču tas viss ir aptuveni. Daru visu iespējamo, lai būtu gatavs janvāra sākumam, taču ja nesanāks, tad būšu laukumā nedaudz vēlāk. Taču šo rehabilitāciju nevar salīdzināt ar iepriekšējo, kad atguvos no krustenisko saišu plīsuma. Tagad katrā nākamajā dienā jūtu progresu, bet iepriekš bija tāda kā iešana pa tuksnesi – tik ej un nejūti nekādu progresu. Mentāli bija nenormāli grūti. Tagad ir daudz labāk."

Pirms Latvijas izlases spēlēm EČ kvalifikācijas turnīrā Porziņģim tika vaicātas viņa pārdomas par gaidāmajiem mačiem: "Jāmēģina izdarīt visu, ko vien varam, visiem tiem, kas tagad pieejami. Jāatdod 110% spēku laukumā, un ticu, ka izdosies nokļūt tur, kur mums ir jābūt. Vēlu puišiem veiksmi!"

Porziņģa komandas biedru Luku Dončiču Latvijas basketbola sabiedrība tiešā tuvumā iepazina Eiropas čempionātā pirms trim gadiem, kad Slovēnija pārspēja Latviju ceturtdaļfinālā, spēlē, kurā neiztrūka kaislību un arī asāku emociju. Porziņģim tika vaicāts, vai tagad Dalasā ar Dončiču nesanāk pasmejoties piesaukt šo spēli.
"Ja godīgi, tad kaut kad, kad pēc spēles esam kopā pasēdējuši, tad vienreiz tika piesaukta," Porziņģis pasmējās. "Taču tā principā joprojām man ir sāpīga tēma, neesam arī tādi baigie čomiņi, un man arī īpaši joki tās spēles sakarā īsti nenāk. Kaut ko nedaudz varbūt esam pieminējuši, taču principā viņš zina, ka tas temats mani diezgan uzvelk."

Porziņģi šajā ceturtdaļfināla mačā pret Slovēniju laukumu nācās atstāt priekšlaicīgi, pašās beigās nopelnot tehnisko piezīmi, kad izveidojās asumi ar pretinieku spēlētāju Entoniju Rendolfu. Slovēnija uzvarēja ar 103:97, Porziņģim gūstot 34 punktus, kamēr Dončičs iemeta 27 punktus un vēlāk aizveda Slovēniju līdz Eiropas čempiones titulam.


, 2020-11-23 12:25, pirms 3 gadiem
"neesam arī tādi baigie čomiņi"

žēl, ka tā, jo tas palīdzētu laukumā vēl vairāk.
, 2020-11-23 12:30, pirms 3 gadiem
users1234 rakstīja: "neesam arī tādi baigie čomiņi"

žēl, ka tā, jo tas palīdzētu laukumā vēl vairāk.
Muļķības, nav jābūt labākajiem draugiem ārpus laukuma, lai varētu rādīt labu spēli kopā.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2020-11-23 13:00, pirms 3 gadiem
Vispār jau Slovēnijas izlasi līdz titulam aizveda Dragičs
, 2020-11-23 14:03, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Vispār jau Slovēnijas izlasi līdz titulam aizveda Dragičs
Pareizi, vienītī apspēlēja LV izlasi uz laukuma...
, 2020-11-23 14:38, pirms 3 gadiem
Jo ilgāk sēdēs malā, jo labāk komandai. Jo kad būs atpakaļ, tad sāks visu atkal vilkt uz leju kā enkurs.
, 2020-11-23 14:59, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik zinu, ka Kristaps ir atvērts un draudzīgi noskaņots cilvēks saskarsmē ar citiem cilvēkiem, tad, pieļauju, ka tā nav viņa vaina tajā ka abi nav čomi. Jautājums ir kurš šajā pārī vairāk jūtās apdraudēts kā līderis?
Maverikos ir viens līderis, par kādiem draudiem tu runā?
, 2020-11-23 15:05, pirms 3 gadiem
Piekrītu KP, tā bija sāpīgākā spēle vēsturē, un man arī Luka kopš tās spēles ar savu haļavno trīni pret vairogu nepatīk. Man tas čempis joprojām grauž, jo reāli mēs varējām pat izcīnīt EČ zeltu.
, 2020-11-23 15:05, pirms 3 gadiem
VAMOOOOOOOOOOOOOOS

par 1/4 finala speli gan labs prikols, ganjau luka atdarīs
, 2020-11-23 16:07, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Piekrītu KP, tā bija sāpīgākā spēle vēsturē, un man arī Luka kopš tās spēles ar savu haļavno trīni pret vairogu nepatīk. Man tas čempis joprojām grauž, jo reāli mēs varējām pat izcīnīt EČ zeltu.
Grow up!!!
, 2020-11-23 18:07, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Piekrītu KP, tā bija sāpīgākā spēle vēsturē, un man arī Luka kopš tās spēles ar savu haļavno trīni pret vairogu nepatīk. Man tas čempis joprojām grauž, jo reāli mēs varējām pat izcīnīt EČ zeltu.
HAHA
, 2020-11-23 18:11, pirms 3 gadiem
KP malacis! Uzvarētāja gars, nerunās un neiesmies par sāpīgu zāģi!
Uzvarētāja mentalitāte!!
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.