Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

NBA ģenerālmenedžeri prognozē "Cavs" uzvaru, Porziņģim tūlītējus panākumus neparedz

NBA ģenerālmenedžeri prognozē "Cavs" uzvaru, Porziņģim tūlītējus panākumus neparedz
Lebronam Džeimsam tiek prognozēta jau piektā MVP balva, bet "Cavs" - pirmais NBA čempiones tituls
Foto: AP/Scanpix

Ikgadējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu ģenerālmenedžeru aptaujas rezultāti liecina, ka gaidāmajā 2015./2016. gada sezonā par čempioni pirmo reizi kļūs Klīvlendas "Cavaliers", savukārt latvietis Kristaps Porziņģis ģenerālmenedžeru skatījumā nebūs viens no kandidātiem uz sezonas labāka debitanta titulu.

Nacionālās basketbola asociācijas mājaslapas rīkotā klubu ģenerālmenedžeru aptauja tiek rīkota jau 14. reizi. Dalībniekiem kopumā bija jāatbild uz 49 dažādiem jautājumiem par komandām, spēlētājiem, treneriem, starpsezonas darījumiem, kā arī līdzjutējiem un arēnām. Ģenerālmenedžeriem netika ļauts balsot par sava kluba spēlētājiem vai tā darboņiem.

Kā reālākā pretendente uz čempiones titula izcīnīšanu gaidāmajā sezonā tiek prognozēta Klīvlendas "Cavaliers" - šī gada fināliste saņēma vairāk kā pusi balsu (53,6%), otrajā vietā atstājot Sanantonio "Spurs" (25%), savukārt esošajai čempionei Goldensteitas "Warriors" ģenerālmenedžeri paredz grūtu ceļu pretim otrajam titulam pēc kārtas (17,9%).

Vērtīgākā spēlētāja titula (MVP) kategorijā uzvara tiek prognozētā "Cavs" pārstāvim Lebronam Džeimsam (39,3%), kuram tā būtu jau piektā šāda veida atzinība. Otrs reālākais kandidāts uz šo trofeju ir "Pelicans" uzbrucējs Entonijs Deiviss (25%), bet pagājušā gada vērtīgākais spēlētājs Stefens Karijs vien piektais šajā kategorijā (7,1%).

Jautājumā par spēlētāju, ap kuru ģenerālmenedžeri vislabprātāk uzsāktu komandas būvi, nospiedošais vairākums izvēlējies 22 gadus veco Entoniju Deivisu (86,3%), otro un trešo vietu ar 6,9% balsu atvēlot Džeimsam un "Thunder" uzbrucējam Kevinam Durentam.

Labākā debitanta balvas kandidātu lokā izceļami divi - "Sixers" uzbrucējs Džalils Okafors (44,8%) un "Timberwolves" centrs Karls-Entonijs Taunss (34,5%). Latvietis Kristaps Porziņģis šajā kategorijā ģenerālmenedžeru balsis nav saņēmis, taču bija viens no sešiem pirmgadniekiem, kurš saņēma kādu balsi aptaujas punktā par labāko spēlētāju tuvāko piecu gadu laikā - ar 62,1% balsu pirmais šajā rādītājā bija Taunss, otro līdz ceturto vietu ar 10,3% balsu atvēlot "Nuggets" aizsargam Emanuelam Mudiejam, Okaforam un "Lakers" šī gada drafta izvēlei D'Andželo Raselam. Atlikušos septiņus procentus balsu savā starpā sadalīja Porziņģis un "Pacers" pārstāvis Mailss Tērners.

Izmantotie resursi:
http://www.nba.com/news/features/john_schuhmann/nba-com-2015-16-gm-survey/index.html?ls=iref:nbahpt3a


, 2015-10-21 15:06, pirms 9 gadiem
Laiks rādīs kā būs, bet veiksmi Porziņģim, ja nebūs traumu jābūt stabilam pirmā 5nieka spēlētājam.
, 2015-10-21 15:59, pirms 9 gadiem
Par Porziņģa debijas gadu grūti spriest, bet vienu gan droši varu teikt - liela daļa ''guļ'' par Mudiē. Manuprāt, tieši Mudiē būs ROY, nevis Okafors vai Taunss. Taunsam Minesotā ir gana konkurentu garajā galā (skaidrs, ka ilgtermiņā ar viņu rēķinās visvairāk, bet runa tieši par pirmā gada minūtēm) un Okaforam Filijā arī nav mazums garo! Turklāt Okafors ir centrs un Filija būs baigā miskaste, nekas labāks kā pagājušogad tur nebūs. Denvera arī nekas spīdošs, protams, nebūs, bet Mudiē kā starta PG tiks pie bumbas gana daudz un savu statistiku sakrās.
Bet vispār uz Minesotu pašu arī daudzi ''guļ''. Minesota noteikti nebūs zem Lakeriem un dažus labus pārsteigs rietumos!
, 2015-10-21 16:00, pirms 9 gadiem
manuprat R.O.Y. bus Mudiays
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-21 17:30, pirms 9 gadiem
kriss1 rakstīja: Ja runajot par Mudiayu daudzas komandas nozelos ka nenopickoja vinu atrak tik atletisks speletajs ar 7 numuru par D Angelo noteikti labaks ari par Porzingi ! Uzskatu ka Emanuelam vajadzeja but top 3 pickam !!!
To vēl mēs nezinam, kad sāksies sezona, tad redzēsim. Cik ir piemēri bijuši, kad pirmsezonas spēles ir tikai apmāns!
, 2015-10-21 17:42, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka Mudiays mock drafta labu laiku bija nr1 picks, iespejams nokritas del ta ka nespeleja NCAA un panema naudu lai uzspeletu Kina 1 sezonu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-21 19:17, pirms 9 gadiem
HuliManiBanoo rakstīja: Porzingis pielauju ka aatri aprausies!! Domaaju savus 6-7pp vins vareetu vaakt, bet saubos vai izcinis vietu starta!!!
Nu man gan labākas prognozes. Domāju vēsi būs kādi 10 punkti. No kuriem 2 truļi.
, 2015-10-22 02:08, pirms 9 gadiem
Psc Tompsons dabūjis 5 gadu 82M līgumu...
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.