Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

NBA ievieš nelielus papildinājumus video atkārtojumu izmantošanā

NBA ievieš nelielus papildinājumus video atkārtojumu izmantošanā
Judonis Haslems nospēlē rupji pret Taileru Hensbro
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vadība ceturtdien paziņoja par nelielām izmaiņām video atkārojumu pielietojumā spēļu laikā.

Sākot ar jauno sezonu, tiesneši ar video palīdzību novērtēs visus nesportiskos pārkāpumus, secinot, vai bija pirmās vai otrās pakāpēs pārkāpums. Dažos gadījums var tikt piešķirts arī abpusējs sods.

Līdz šim video atkārtojumi tika lietoti tikai otrās pakāpes (nevajadzīgs papildus kontakts) nesportisko piezīmju gadījumos. Saņemot otrās pakāpes nesportisko piezīmi, basketbolists tiek diskvalificēts no attiecīgas spēles.

Tāpat spēļu pēdējās divās minūtēs vai pagarinājumā ar video palīdzību varēs noteikt, vai aizsardzības spēlētājs paspējis bloķēt bumbu pirms tā sākusi lidojumu lejup.

Bez tam pēdējās divās minūtēs vai pagarinājumā video tiks izmantots, lai noskaidrotu, vai bijusi piezīme aizsardzībā vai uzbrukuma pārkāpums brīdī, kad aizsargājošās komandas spēlētājs atradies pusaplī zem groza.

Septembrī tiks lemts par to, kā sodīt spēlētājus par pārkāpumiem, kas notikuši epizodēs, kurās incidentā iesaistītajiem nav bijusi bumba, kā arī spēlētāju simulēšanu, cenšoties tiesnešus pārliecināt, ka pret viņiem bijuši pārkāpti noteikumi.

NBA tāpat nopietni apsver atļaut uz spēlētāju formām izvietot sponsoru reklāmas, kas līdz šim līgā nav praktizēts, taču veiksmīgi darbojas Eiropas sporta klubos.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2012-07-20 10:41, pirms 12 gadiem
Tagad, NBA būs vēl lēnāks..
, 2012-07-20 11:05, pirms 12 gadiem
*Kirbish* rakstīja: Tagad, NBA būs vēl lēnāks..
Tieši otrādi spēle būs ātrāka bet laiks ko skatīties ilgāks vairāk reklāmas uz tā rēķina un video atkārtojumi
, 2012-07-20 11:24, pirms 12 gadiem
dabols rakstīja: Tieši otrādi spēle būs ātrāka bet laiks ko skatīties ilgāks vairāk reklāmas uz tā rēķina un video atkārtojumi
tieši to es domāju, ka reklāmas būs ilgākas un spēle baigi ievilksies..
, 2012-07-20 11:37, pirms 12 gadiem
*Kirbish* rakstīja: tieši to es domāju, ka reklāmas būs ilgākas un spēle baigi ievilksies..
lai velkas, galvenais lai dēļ cilvēciskas kļūdas nebūtu iespaidots rezultāts, vai gribi lai ir kā futbolā kur viena kļūda izšķir spēli? lai tikai neievilktos
, 2012-07-20 11:39, pirms 12 gadiem
reklāmas uz krekliem būs ļoti mazas un ne šajā sezonā bet nākamajā, 2,5x2,5 collu liels laukumiņš kreisajā pusē virs sirds. Līdz eiropai vēl ir kur augt reklāmu ziņā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
14

Porziņģis pilnībā aizvadījis mērenu treniņu, rīt būs grūtāka nodarbība

LETA. Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadījis vieglu treniņu kopā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bostonas "Celtics", pēc sestdienas rīta nodarbības paziņoja galvenais treneris Džo Mazula.
Kristaps Porziņģis triec bumbu grozā no augšas. Foto. AFP. Scanpix
43

Porziņģis piedalās daļā no "Celtics" treniņa, Mazulla saglabā noslēpumainību

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics" gatavojas otrajam finālam trīs sezonu laikā. Daļā no piektdienas treniņa piedalījās arī Kristaps Porziņģis. Komandas galvenais treneris Džo Mazulla bija optimistisks, bet noslēpumains.
Maiks Brauns. Foto: AFP/Scanpix

8,5 miljoni sezonā – Sakramento treneris Brauns tiek pie jauna līguma

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sakramento "Kings" līdz 2026./27. gada sezonas beigām pagarinājis līgumu ar galveno treneri Maiku Braunu, kurš ticis arī pie algas pielikuma, turpmāk sezonā pelnot 8,5 miljonus dolāru.