Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ņujorkas "Knicks" pārspēj Indianas "Pacers"; "Raptors" uzvar mājās

Ņujorkas "Knicks" pārspēj Indianas "Pacers"; "Raptors" uzvar mājās
"Knicks" centra spēlētājs Taisons Čendlers svin savas komandas pārākumu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien „Madison Square Garden” arēnā Ņujorkā savu septīto uzvaru sezonā izcīnīja Ņujorkas „Knicks”, ar 88:76 pārspējot Indianas „Pacers”. "Knicks" bija vadībā gandrīz visa mača garumā. Savukārt Toronto "Raptors" pārspēja Orlando "Magic" ar rezultātu 97:86.

Pirms mača sākuma „Knicks” veterāns un skatītāju favorīts Rašīds Volless publiskā uzrunā izteica pateicību par atbalstu Ņujorkas pilsētai, atkopjoties pēc viesuļvētras „Sendija” nodarītajiem postījumiem.
Pats mačs gan iesākās nervozi, un jau pēc pusotras minūtes tehnisko piezīmi saņēma „Knicks” treneris Maiks Vudsons, savukārt pāris minūtes vēlāk galvas savainojumu guva Džeisons Kids, kurš pēc tam devās uz ģērbtuvēm.

Tikmēr „Knicks” uzbrukuma grožus pārņēma Karmelo Entonijs, pirmajās četrās minūtēs gūstot astoņus punktus un ceturtdaļā kopā – 12 punktus. Savukārt „Pacers” savu uzbrukumu virzīja caur garo spēlētāju - Deivida Vesta un Roja Hiberta- rokām. Tiesa, Hibertam spēle uzbrukumā pārāk nevedās, taču viņš veiksmīgi darbojās aizsardzībā, vairākas reizes bloķējot mājinieku līderi Entoniju. „Knicks” gan bija nelielā vadībā lielāko daļu ceturtdaļas, un noslēdza to ar trīs punktu pārsvaru – 21:18.

Otrās ceturtdaļas sākumā uz rezervistu soliņa atgriezās Džeisons Kids. Ziņots, ka viņa galvai ģērbtuvēs uzliktas septiņas šuves, kuru dēļ Kidam arī pirmoreiz savā NBA karjerā nācās pielaikot sviedru apsēju, izraisot labsirdīgus smaidus komandas biedros. Tikmēr, laukumā atrodoties pārsvarā komandu rezervistiem, spēle turpinājās diezgan maz rezultatīvi. „Knicks” izdevās veikt īsu izrāvienu un palielināt pārsvaru līdz 10 punktiem, ko izdevās noturēt arī līdz puslaika beigām – 41:30. Lielākais šī pārsvara iemesls bija pieļautās kļūdas – „Pacers” bija 10 kļūdas (Hibertam vien veselas četras), bet „Knicks” tikai divas.

Trešās ceturtdaļās pirmajās minūtēs „Knicks” palielināja pārsvaru līdz 16 punktiem. Pateicoties precīzai ņujorkiešu spēlei aizsardzībā, „Pacers” šo pārsvaru tā arī nespēja būtiski samazināt, lai arī perioda vidū ceturto piezīmi saņēma un uz rezervistu soliņa sēdās Entonijs. Viņu veiksmīgi aizstāja Reimonds Feltons, kurš maču pabeidza ar astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Arī noslēdzošajā ceturtdaļā spēles gaita būtiski nemainījās, „Knicks” turpināja lēni palielināt savu pārsvaru un, spēles noslēgumā ļaujot spēlēt rezervistiem, svinēja uzvaru ar rezultātu 88:76.

Rezultatīvākais „Knicks” komandā bija Karmelo Entonijs (26 punkti), kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, taču par galveno uzvaras iemeslu nenoliedzami jāuzskata „Knicks” disciplinētā spēle aizsardzībā, pret kuru „Pacers” uzbruka tikai ar 39% metienu precizitāti un pieļāva 19 kļūdas. „Pacers” nometnē rezultatīvākais bija Pols Džordžs (20 punkti).

Toronto ''Raptors'' uzvar Orlando ''Magic''

Spēli Toronto veiksmīgāk uzsāka mājinieki, ātri iegūstot 10 punktu pārsvaru. Pārliecinoši darbojās Demars Derozans un Andrea Barnjāni, pirmajā ceturtdaļā kopā gūstot 20 punktus. „Magic” gan pamazām atguvās un atjaunoja intrigu, trešās ceturtdaļas beigās jau atrodoties divu punktu vadībā.

Tiesa, pēdējo ceturtdaļu „Raptors” rindās veiksmīgi aizvadīja lietuvietis Lins Kleiza, gūdams 10 no saviem 12 punktiem, kā arī spānis Hosē Kalderons, kurš šajā ceturtdaļā izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles (visā spēlē- 18). Pateicoties viņu pūliņiem, „Raptors” svinēja uzvaru ar 97:86.

Savukārt jaunais lietuviešu talants Jons Valančūns spēli sāka sākumsastāvā, nospēlēja 23 minūtes un guva sešus punktus, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Nba.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-18 22:43, pirms 11 gadiem
Let's go Knicks!
, 2012-11-18 23:39, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Ņujorkai ir saliedēts tēams un labas rezerves, jo īpaši no Smita puses un arī Novāks uzbliež. Kembijs ar dabūjis uzspēlēt, Pacers šosezon pagaidām ir galīgi nekādi, un par to jau arī liecina, ka Augustīns neko nedod, tāpat centri ir kaut kur gaisā. VajaDzēja tomēr paturēt Amudsonu.

Kalderonu grib aizmainīt, bet vecis plosās, 18 asisti. nav slikti.Kleiza arī savu tiesu salādējis.
Tur jau tā lieta, ka tagad Ņujorkai ir izcila komandas ķīmija, bet neviens nezin, kas to ķīmiju notiks pēc Amare atgriešanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-19 10:06, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Ņujorkai ir saliedēts tēams un labas rezerves, jo īpaši no Smita puses un arī Novāks uzbliež. Kembijs ar dabūjis uzspēlēt, Pacers šosezon pagaidām ir galīgi nekādi, un par to jau arī liecina, ka Augustīns neko nedod, tāpat centri ir kaut kur gaisā. VajaDzēja tomēr paturēt Amudsonu.

Kalderonu grib aizmainīt, bet vecis plosās, 18 asisti. nav slikti.Kleiza arī savu tiesu salādējis.
Beidzot tu kaut ko sakarigu pasaki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-19 13:16, pirms 11 gadiem
Knicks labākie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
14

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.