Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

No nākamās sezonas NBA veiks papildus dopinga pārbaudes

No nākamās sezonas NBA veiks papildus dopinga pārbaudes
Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vadība pieņēmusi lēmumu no nākamās sezonas veikt papildus dopinga testus, pārbaudot spēlētājus uz cilvēka augšanas hormoniem.

Līdz šim līgā bijuši tikai urīna testi, un vairāku pēdējo gadu garumā neatļauto vielu lietošanā pieķerti vien daži spēlētāji. Lai gan NBA komisārs Adams Silvers ir pārliecināts, ka nav iemesla domāt par plašu neatļauto vielu lietošanu, līga tomēr lēmusi veikt arī asins testus uz augšanas hormoniem. Katram spēlētājam tests būs jāveic trīs reizes gadā - divreiz sezonas laikā un reizi starpsezonā.

Līdzīgi testi jau tiek veikti citās Ziemeļamerikas lielajās sporta līgās, izņemot Nacionālo Hokeja līgu (NHL). Tas, ka šāds lēmums tiks pieņemts, bija gaidāms - to paredzēja 2011. gadā noslēgtais kolektīvais līgums starp līgu un Spēlētāju asociāciju.

Pieņemti mēri arī par iespējamajiem sodiem. Proti, ja spēlētājs tiks pieķerts pirmo reizi, viņš saņems 20 spēļu diskvalifikāciju. Par otro pārkāpumu 45 spēļu diskvalifikācija, bet, pieķerot trešo reizi, sekos mūža diskvalifikācija no NBA.

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...


, 2015-04-17 09:20, pirms 9 gadiem
Te vienam otram vitamīnam jauzmanās. Lai gan mūsdienu aptiekāri ir tik labi ka pēc 10 gadiem tik var atkost.
, 2015-04-17 09:25, pirms 9 gadiem
sen bij laiks
, 2015-04-17 09:33, pirms 9 gadiem
atklāti sakot, paskatoties uz vienu otru 20 gadīgu NBA čali, tiešām var rasties jautājums - vai šamais kko nelieto. protams, ģenētika, pareiza trenēšanās, pareizs(atļauts) uzturs utt. bet nu visam ir savas robežas... pat Lebrons savos 20 nebija tāds, kādi viens otrs tagad nāk iekšā. un tas jau faktiski attiecas uz visiem PRO sportiem - tajā pašā Amfutbolā - tādi kabani, lai gan reāli vēl tīņi...
, 2015-04-17 10:14, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: atklāti sakot, paskatoties uz vienu otru 20 gadīgu NBA čali, tiešām var rasties jautājums - vai šamais kko nelieto. protams, ģenētika, pareiza trenēšanās, pareizs(atļauts) uzturs utt. bet nu visam ir savas robežas... pat Lebrons savos 20 nebija tāds, kādi viens otrs tagad nāk iekšā. un tas jau faktiski attiecas uz visiem PRO sportiem - tajā pašā Amfutbolā - tādi kabani, lai gan reāli vēl tīņi...
Odens tad jau bija paarlietojies to mantu, jo izskatijaas peec pensionaara, tiesa ceļi arī kā pensionāram.
, 2015-04-17 10:46, pirms 9 gadiem
"Lai gan NBA komisārs Adams Silvers ir pārliecināts, ka nav iemesla domāt par plašu neatļauto vielu lietošanu..."
Nu kur tāds naivums var būt Cik zinu, vairākas svarīgas vielas nemaz netiek pārbaudītas. Un pie tik maigiem sodiem un neregulārām pārbaudēm sportisti var atļauties riskēt pietiekoši bieži.
, 2015-04-17 13:50, pirms 9 gadiem
ansiso rakstīja: "Lai gan NBA komisārs Adams Silvers ir pārliecināts, ka nav iemesla domāt par plašu neatļauto vielu lietošanu..."
Nu kur tāds naivums var būt Cik zinu, vairākas svarīgas vielas nemaz netiek pārbaudītas. Un pie tik maigiem sodiem un neregulārām pārbaudēm sportisti var atļauties riskēt pietiekoši bieži.
Tā bija apzināta politika, kuru es 100% atbalstu!
Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss. Foto: AP/Scanpix

Porziņģi iemainījušais Stīvenss tiek atzīts par NBA sezonas labāko menedžeri

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" basketbola daļas prezidents Breds Stīvenss saņēmis apbalvojumu kā sezonas labākais menedžeris. Starpsezonā viņš iemainīja Kristapu Porziņģi un Drū Holideju.
Deriks Vaits. Foto: AFP/Scanpix
2

Ceturtās spēles varonis Vaits: "Teicu Porziņģim, ka piesegsim viņu"

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" svinēja otro panākumu izbraukumā, ar 102:88 pārspējot Maiami "Heat", un pirmās kārtas sērijā panāca 3-1. Divarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām savainojuma dēļ spēle priekšlaikus beidzās latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim, kurš laukumu pameta pie 16 punktu pārsvara.
Džamals Marejs. Foto: AFP/Scanpix
19

Marejs danko pāri Lebronam un ar uzvaras metienu izslēdz "Lakers", tālāk arī "Thunder"

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē noskaidrotas jau trīs no četrām otrās kārtas dalībniecēm – tālāk tikušas arī Oklahomsitijas "Thunder" un Denveras "Nuggets", izslēdzot Ņūorleānas "Pelicans" (4-0) un Losandželosas "Lakers" (4-1).